Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Για την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ παίζουν σήμερα ΠΑΟΚ και ΑΕΚ!

Κόντρα σε Σπαρτάκ Μόσχας και Σέλτικ

14 Αυγούστου 2018 13:12
Για την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ παίζουν σήμερα ΠΑΟΚ και ΑΕΚ!

Ένα ματς, 90 λεπτά, μια πρόκριση. Ειδικά για την ΑΕΚ, όμως, η αποψινή (21:00, Novasports 2HD) ρεβάνς εναντίον της Σέλτικ του Μπρένταν Ρότζερς και του Μούσα Ντεμπελέ που επιστρέφει (από τραυματισμό) στον πάγκο της πρωταθλήτριας Σκωτίας, δεν θα είναι μια... οποιαδήποτε πρόκριση.

Η ΑΕΚ έχει στο σεντούκι της τη μικρή, αλλά πολύτιμη κληρονομιά του 1-1 στη Σκωτία. Θα είναι μια πρόκριση αξίας 10 εκατ. ευρώ, η οποία θα της εξασφαλίσει την παρουσία (τουλάχιστον) στους ομίλους του Europa League και τη δυνατότητα να μπει στους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια! Αν τα καταφέρει απόψε, το εμπόδιο μιας εκ των Μάλμε/Βιντεότον φαίνεται μάλλον πιο χαμηλό από το σημερινό.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος στη Σκωτία δεν είχε τον Μάνταλο, έχασε τον Μπογέ στην προθέρμανση και τον Γαλανόπουλο με αποβολή από το 57', σήμερα θα έχει τον αρχηγό της Ένωσης στον πάγκο και μάλλον τον Βραζιλιάνο Αλέφ στη μεσαία γραμή αντί του τιμωρημένου νεαρού Έλληνα μέσου. Πιθανή ενδεκάδα: Μπάρκας - Μπακάκης, Χουλτ, Λαμπρόπουλος, Οικονόμου - Σιμόες, Αλέφ, Λόπες, Μπακασέτας, - Λιβάγια, Κλωναρίδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ANT1: Κι όμως ο Ηλίας Ψινάκης είχε γράψει το σενάριο γνωστής σειράς του καναλιού!

Αν η ΑΕΚ προκριθεί, θα αντιμετωπίσει στα play offs του Champions League τον νικητή του Μάλμε - Βιντεότον (πρώτο ματς 1-1 στη Σουηδία). Αν αποκλειστεί, θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Γιουρμάλα - Σουντούβα (πρώτο ματς 0-1 στη Λετονία) για τα play offs του Europa League.

Θεωρητικό φαβορί για την πρόκριση στα play offs του Champions League είναι και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος αντιμετωπίζει στη Μόσχα την Σπαρτάκ (20:30 Εpsilontv), στη ρεβάνς ενός απίστευτου αγώνα στην Τούμπα, όπου οι Ρώσοι προηγήθκαν 0-2, ο ΠΑΟΚ το ανέτρεψε σε 3-2 πριν από τη λήξη του ημιχρόνου και στο β΄μέρος αμφότεροι οι αντίπαλοι έχασαν από μια σπουδαία ευκαιρία. Ο ΠΑΟΚ με τον Πέλκα για το 4-2 και η Σπαρτάκ με τον Κουίνσι Πρόμες από την άσπρη βούλα (απέκρουσε ο Πασχαλάκης το πέναλτι - "δώρο" του Χατσερίντι). Τελικό 3-2 που μάλλον άφησε περισσότερο ικανοποιημένο τον Δικέφαλο.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει και πάλι ενεργό τον Αντελίνο Βιεϊρίνια ο οποίος είχε τραυματιστεί στην προθέρμανση της ρεβάνς με τη Βασιλεία (απουσίασε από δυο ματς) και θα πάρει τη θέση του Κρέσπο στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Ισπανό να μετατίθεται σε θέση στόπερ δίπλα στον Βαρέλα. Σωστά ο Λουτσέσκου θα αφήσει εκτός ενδεκάδας τον Χατσερίνιτι... Στη διάθεσή του είναι και ο Μπίσεσβαρ (αποθεραπεύτηκε, θα καθίσει στον πάγκο), ενώ πιθανότατα θα αγωνιστεί ο Μαουρίσιο, παρά τον ελαφρύ τραυματισμό του στην προχθεσινή προπόνηση. Πιθανή ενδεκάδα: Πασχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα - Κάνιας, Μαουρίσιο, Λημνιός, Ελ Καντουρί - Πέλκας, Πρίγιοβιτς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θλίψη: Πέθανε κορυφαίος Έλληνας γιατρός!

Αν ο ΠΑΟΚ προκριθεί, θα αντιμετωπίσει στα play offs του Champions League τον νικητή του ζευγαριού Μπενφίκα - Φενέρμπαχτσε (πρώτο ματς 1-0 στην Πορτογαλία). Αν αποκλειστεί, συμμετέχει "απευθείας" στους ομίλους του Europa League, χωρίς να παίξει στα play offs της διοργάνωσης (έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στους ομίλους με την πρόκριση επί της Βασιλείας).

Πηγή: sport24.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share