Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Απίστευτος Τσιτσιπάς! Νίκησε τον Άντερσον και προκρίθηκε στον τελικό!

Την παραμονή των 20ων γενεθλίων του κέρδισε για 4η φορα!

12 Αυγούστου 2018 08:48
Απίστευτος Τσιτσιπάς! Νίκησε τον Άντερσον και προκρίθηκε στον τελικό!

«Ονειρο ζω», είχε πει ο Στέφανος Τσιτσιπάς την Παρασκευή. Και αυτό το όνειρο συνεχίζεται στο Rogers Cup στο Τορόντο, όπου με νέα ανατροπή πέρασε στον τελικό.

Ούτε ο Κέβιν Αντερσον κατάφερε να σταματήσει τον 20χρονο Ελληνα τενίστα. Ο Τσιτσιπάς έχασε το πρώτο σετ από το Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης στο τάι μπρέικ με 7-6(5), αλλά στο δεύτερο σετ έσπασε μία φορά το σερβίς του 32χρονου Νοτιοαφρικανού, προηγήθηκε 3-1 και στο τέλος το πήρε με 6-4. Πόντο με πόντο πήγε και το τρίτο σετ, το οποίο επίσης οδηγήθηκε στο τάι-μπρέικ κι εκεί ο Τσιτσιπάς έδειξε και πάλι μια εκπληκτική αυτοσυγκέντρωση και ηρεμία στις δύσκολες στιγμές και τελικά νίκησε με 7-6(7).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Κυριακή 12 Αυγούστου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;

Ετσι, την Κυριακή θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του σε έναν τελικό masters 1000- και μάλιστα την ημέρα που συμπληρώνει τα 20 χρόνια του- ενώ ο Τσιτσιπάς για έκτη φορά στην καριέρα του νίκησε παίκτη που είναι στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης. Αντίπαλός του στον τελικό θα είναι ο νικητής του ημιτελικού ανάμεσα στον Ραφαέλ Ναδάλ και τον Κάρεν Κασάνοφ.

«Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Όλα γίνονται τόσο γρήγορα που δεν μπορώ να τα παρακολουθήσω. Είναι και τα γενέθλιά μου αύριο (12/8), είναι τρελό. Αν με ρωτούσαν πού θα ήθελα να περάσω τα γενέθλιά μου, θα απαντούσα στο Τορόντο, γιατί όχι; Το να αγωνίζεσαι σε έναν τόσο μεγάλο τελικό στα γενέθλιά σου είναι ό,τι καλύτερο», δήλωσε, ενώ αναφέρθηκε και στη δυναμική παρουσία των Ελλήνων στην κερκίδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Κυριακή 12 Αυγούστου;

«Νιώθω σαν να παίζω στην Ελλάδα. Είμαι τόσο ευγνώμων για την αγάπη και τη συμπαράστασή σας. Έχετε τόσο μεγάλο πάθος για το σπορ, που δεν είναι εύκολο να το βρεις αυτό στο τένις. Με τέτοιο κοινό είναι διασκεδαστικό να παίζεις», δήλωσε.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share