Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Επιστρέφει στον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Παπαγιάννης!

Σκάει η βόμβα!

16 Ιουλίου 2018 14:35
Επιστρέφει στον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Παπαγιάννης!

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, ο Γιώργος Παπαγιάννης έχει αποφασίσει να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό, αν οι Μπλέιζερς επιλέξουν να μην συνεχίσουν μαζί του στο ΝΒΑ!

"Αν χρειαστεί ποτέ να έρθω στην Ευρώπη, σε οποιαδήποτε ηλικία, θα έρθω να παίξω στον Παναθηναϊκό, αν με θέλουν και εκείνοι", είχε πει ο Γιώργος Παπαγιάννης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο sdna.gr στις 7 Μαΐου 2018. Λίγες εβδομάδες αργότερα αυτή η επιστροφή στα «πράσινα» φαίνεται ότι είναι πιο κοντά από ποτέ!

Οι πληροφορίες του SDNA αναφέρουν πως ο «PapaG» έχει διαμηνύσει στους πρωταθλητές Ελλάδας ότι σε περίπτωση που επιστρέψει φέτος το καλοκαίρι στην Ευρώπη θα το κάνει για τον Παναθηναϊκό, παρά τις... σειρήνες από άλλες ευρωπαϊκές ομάδες. Άλλωστε, ο διεθνής σέντερ αποτελεί ένα μεγάλο πρότζεκτ συνολικά για το ευρωπαϊκό μπάσκετ και είναι δεδομένο πως αν μείνει ελεύθερος θα έχει προτάσεις στα χέρια του από ομάδες της Euroleague. Για τον λόγο αυτό δημοσίευμα από το Ισραήλ την Κυριακή (15/7) ανέφερε πως ο Ολυμπιακός κοιτάζει την περίπτωσή του. Ωστόσο, ο Παπαγιάννης έχει έναν προορισμό στο μυαλό του σε περίπτωση επιστροφής στη Γηραιά Ήπειρο: τον Παναθηναϊκό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H θαυματουργή εικόνα της Παναγίας που ακούει και ελεεί γρήγορα όσους την επικαλούνται!

Οι έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης, από την μεριά τους, περιμένουν με... ανοιχτές αγκάλες ένα «δικό τους παιδί» πίσω στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Θυμίζουμε πως ο ταλαντούχος ψηλός φόρεσε τη φανέλα με τα έξι αστέρια τη διετία 2014-2016, προτού γίνει draft στην υψηλότερη θέση που πήρε ποτέ Έλληνας στη συγκεκριμένη διαδικασία.

Το... μπαλάκι στα χέρια των Μπλέιζερς
Βέβαια, για να προχωρήσει η... πράσινη επιστροφή υπάρχει μια εκκρεμότητα, που θα ξεκαθαρίσει την Πέμπτη (19/7). Αυτή είναι η απόφαση των Μπλέιζερς για τη νέα σεζόν. Η ομάδα του Πόρτλαντ μπορεί μέχρι τις 19 του μήνα να αποφασίσει οριστικά τι θα κάνει με το νούμερο 13 του draft του 2016 και αν θα συνεχίσει την κοινή πορεία μαζί του. Γι' αυτό και η Πέμπτη εξελίσσεται σε... μέρα - κλειδί για την υπόθεση του πρώην παίκτη των Σακραμέντο Κινγκς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θλίψη: Πέθανε ξαφνικά στα 48 του χρόνια ο Χρήστος Θεοδωρόπουλος!

Πάντως, στην παρούσα φάση και με τα τωρινά δεδομένα, το «διαζύγιο» με την ομάδα του Ντάμιαν Λίλαρντ και του Σι Τζέι ΜακΚόλουμ φαντάζει το πιο πιθανό σενάριο. Ο «Big Papa» στο Summer League του Λας Βέγκας είχε μόλις 9' ανά ματς (2π. και 2ρ. κατά μέσο όρο). Μάλιστα, τα ξημερώματα έμεινε στον πάγκο και δεν έπαιξε καθόλου. Έτσι, η έξοδός του από τους Μπλέιζερς φαίνεται αρκετά πιθανή.

Επιστροφή με πολλαπλά οφέλη
Θα πρέπει να σημειώσουμε πως το οικονομικό σε ενδεχόμενη επιστροφή του Παπαγιάννη στον Παναθηναϊκό δεν πρόκειται να παίξει ρόλο, αφού και οι δύο πλευρές θέλουν πολύ να συνεργαστούν ξανά. Ως εκ τούτου, όλα θα κριθούν από την απόφαση της διοίκησης των Μπλέιζερς σε λίγες μέρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτή είναι η απόφαση του Εισαγγελέα για τον θάνατο του φοιτητή στην Κάλυμνο!

Αν φυσικά ο «PapaG» μείνει ελεύθερος και επιστρέψει στον Παναθηναϊκό, τότε οι «πράσινοι» θα έχουν προχωρήσει σε άλλη μια σπουδαία επένδυση και θα έχουν δυναμώσει τον ελληνικό τους κορμό ακόμα περισσότερο. Παράλληλα, θα έχουν ένα κορμό ποιοτικών παικτών με παρόν και μέλλον. Όπως έχουμε καταγράψει και σε προηγούμενα άρθρα, οι πρωταθλητές έχουν ήδη έξι Έλληνες διεθνείς στις τάξεις τους (Νικ Καλάθης, Νίκος Παππάς, Ιωάννης Παπαπέτρου, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Ντίνος Μήτογλου, Ίαν Βουγιούκας) και οι πέντε από αυτούς έχουν τουλάχιστον μια πενταετία μπάσκετ μπροστά τους. Βάζοντας και τον 21χρονο σέντερ στη... μηχανή του, το «τριφύλλι» θα μπορεί να έχει στο ρόστερ του βασικά στελέχη της Εθνικής Ομάδας για τα επόμενα χρόνια.

Από την άλλη πλευρά, ο Παπαγιάννης θεωρεί τον Παναθηναϊκό μια «σίγουρη λύση» για την καριέρα του. Στο ΝΒΑ ο Έλληνας ψηλός δεν πήρε τις ευκαιρίες που ήθελε και περίμενε και αν γυρίσει στην Ευρώπη θέλει να το κάνει για ένα περιβάλλον που θα γνωρίζει και για μια ομάδα στην οποία δεν θα χρειαστεί επιπλέον χρόνο προσαρμογής.

Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος στο SDNA πριν από δύο μήνες, ακόμα διατηρεί επαφές με τον Τζέιμς Γκιστ και τον Νικ Καλάθη και θεωρεί τον Παναθηναϊκό οικογένειά του. «Ο Παναθηναϊκός για εμένα είναι μια οικογένεια», είχε πει χαρακτηριστικά. Καταλαβαίνει, λοιπόν, κανείς πως η προσαρμογή του στο ΟΑΚΑ σε περίπτωση επιστροφής του δεν θα είναι δύσκολη υπόθεση.

Ο Παπαγιάννης, λοιπόν, αποφάσισε Παναθηναϊκό αν επιστρέψει στην Ευρώπη, ο Παναθηναϊκός θέλει δεδομένα τον 21χρονο σέντερ της Εθνικής και πλέον όλα θα ξεκαθαρίσουν στις 19/7 από την οριστική απόφαση της ομάδας του Πόρτλαντ.

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share