Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μουντιάλ 2018: Περίπατος για το Βέλγιο, 5-2 την Τυνησία!

Δεν δυσκολεύτηκε ποτέ...

23 Ιουνίου 2018 17:00
Μουντιάλ 2018: Περίπατος για το Βέλγιο, 5-2 την Τυνησία!

Με μεγάλους πρωταγωνιστές τον Ρομέλου Λουκάκου και τον Εντέν Αζάρ, που πέτυχαν από δύο γκολ, το Βέλγιο πέτυχε εμφατική νίκη με 5-2 επί της Τυνησίας και σφράγισε την πρόκριση στους 16 του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Στο ματς που είχε τα περισσότερα γκολ, οι Κόκκινοι Διάβολοι του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ ήταν κλάση πάνω από την Τυνησία που έπαιξε ανοικτά και την τιμώρησαν με 5-2 παίρνοντας την πρόκριση στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης. Δεύτερη κολλητή ντομπλέτα από τον Ρομέλου Λουκάκου που έφτασε τα 7 γκολ στις μεγάλες διοργανώσεις με το Βέλγιο και είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ του. Υστερα από τον συντελεστή γκολ του 8-2 σε δύο αγώνες, στο Βέλγιο - λογικά πάντα - θα κάνει και η ισοπαλία με την Αγγλία για να πάρει την πρώτη θέση του Group G.

Μόλις 7 λεπτά πέρασαν για να ανοίξει το σκορ καθώς ο Μπεν Γιουσέφ ανέτρεψε οριακά πάνω στην πλάγια γραμμή της περιοχής τον Αζάρ και μετά το VAR ο σταρ της Τσέλσι έκανε το 1-0 από τη βούλα του πέναλτι. Στο 13' ο σκόρερ δεν κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ από κοντά αλλά στο 16' ο Λουκάκου μετά το λάθος στην άμυνα της Τυνησίας και την ασίστ του Μέρτενς έκανε το 2-0 με ωραίο διαγώνιο σουτ. Κόντρα σε αυτό που θα μπορούσε να περιμένει κανείς, το outsider μείωσε δύο λεπτά αργότερα όταν ο Καζρί εκτέλεσε από αριστερά και ο Μπρον με κεφαλιά μείωσε σε 2-1 και στη συνέχεια είχε 1-2 σουτ που δεν μπόρεσαν να φέρουν την ανατροπή. Η Τυνησία ήταν εξαιρετικά άτυχη καθώς προχώρησε σε δύο αναγκαστικές στο πρώτο μέρος και στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων δέχθηκε και τρίτο γκολ από τον Λουκάκου ο οποίος πλάσαρε υποδειγματικά μετά την εκπληκτική πάσα του Μενιέ για να βγει το πρώτο μέρος με 3-1.

Όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, ξεκίνησε το δεύτερο. Το Βέλγιο με πρωταγωνιστή τον Έντεν Αζάρ που είχε ανοίξει το σκορ, κατάφερε να κάνει τα τέρματα του τέσσερα. Μετά από πολύ ωραία μπαλιά του Αϊλντερβάιρελντ, ο άσος της Τσέλσι πρόλαβε προ του Μουστάφα και αφού πέρασε και τον Τυνήσιο τερματοφύλακα έστειλε την μπάλα στην κενή εστία. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Καράσκο δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή κάνοντας ένα ωραίο φαλτσαριστό σουτ, όμως έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο άουτ.

Από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα του Μαρτίνεθ πάτησε φρένο, έχοντας το υπέρ της 4-1. Μάλιστα, ο τεχνικός των Βέλγων πέρασε εκτός αγώνα τους μεγάλους του πρωταγωνιστές Λουκάκου και Αζάρ βάζοντας στις θέσεις τους Φελαϊνί και Μπατσουαγί.

Παρ’ όλα αυτά, στο 76΄ ο επιθετικός της Μπορούσια Ντόρτμουντ έφτασε πολύ κοντά στο να πετύχει το πέμπτο τέρμα για τους «Κόκκινους Διάβολους» όταν μετά από πάρα πολύ ωραία κάθετη πάσα του Ντε Μπρόινε πέρασε και τον τερματοφύλακα όμως το πλασέ του σταμάτησε την τελευταία στιγμή ο Μεριά. Στο 80’ και πάλι ο Μπατσουαγί έκανε από κοντά το πλασέ μετά από ασταθή απόκρουση του Μουστάφα σε σουτ του Αζάρ όμως έστειλε την μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι. Ούτε η τρίτη, όμως, ήταν η φαρμακερή για τον Βέλγο καθώς στην επόμενη φάση βρέθηκε και πάλι σε πολύ καλό σημείο όμως πορτιέρε των Αφρικανών απέκρουσε εξαιρετικά.

Με την τέταρτη πάντως τα κατάφερε. Μετά από πολύ ωραία μπαλιά του Τιέλμανς, ο Μπατσουαγί με το αριστερό βρήκε δίχτυα και πέτυχε το πέμπτο τέρμα για την ομάδα τους. Ο χορός των γκολ όμως δεν σταμάτησε εκεί καθώς στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η Τυνησία μείωσε στο τελικό 5-2 με τον Καζρί μετά από γύρισμα του Ναγκέζ.

Έτσι, το Βέλγιο με αυτή τη νίκη έφτασε τους έξι βαθμούς στον όμιλο και προκρίθηκε και μαθηματικά στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου περιμένοντας να δει την θέση στην οποία θα τερματίσει την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Αγγλία.

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Βερτόνγκεν, Μπογιάτα, Αλντερβάιρελντ, Μενιέ, Καράσκο, Βίτσελ, Ντε Μπρόινε, Αζάρ (68' Μπατσουαγί), Μέρτενς (86' Τιέλεμανς), Λουκάκου (59' Λουκάκου).

Τυνησία (Ναμπίλ Μααλούλ): Μπεν Μουσταφά, Μπεν Γιουσέφ, Μααλούλ, Μπρον (24' Ναγκέζ), Σασί (59' Σλιτί), Σκίρι, Κάουι, Μεριέ, Καζρί, Μπαντρί, Μπεν Γιουσέφ (41' Μπεναλουάν).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share