Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μουντιάλ 2018: Η FIFA τιμωρεί τους Ελβετούς που σχημάτισαν τον... αλβανικό αετό!

23 Ιουνίου 2018 15:22
Μουντιάλ 2018: Η FIFA τιμωρεί τους Ελβετούς που σχημάτισαν τον... αλβανικό αετό!

Με γκολ των Γκρανίτ Τζάκα και Σερντάν Σακίρι η Ελβετία νίκησε 2-1 με ανατροπή τη Σερβία, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο τρόπος που πανηγύρισαν οι δύο ποδοσφαιριστές, προκάλεσε μεγάλη συζήτηση.

Τόσο ο αμυντικός χαφ της Άρσεναλ όσο και ο μεσοεπιθετικός της Στόουκ σχημάτισαν τον "αλβανικό αετό" ενώπιον των Σέρβων και μετά τη λήξη της αναμέτρησης στο "Kaliningrad Stadium" ρωτήθηκαν για την κίνησή τους να πανηγυρίσουν με αυτόν τον τρόπο.

"Νομίζω ότι ήταν απλά συγκίνηση. Είμαι πολύ χαρούμενος για το γκολ, τίποτα άλλο, δεν χρειάζεται να συζητήσουμε τώρα για αυτό" επεσήμανε ο Σακίρι, που σκόραρε στο 90' και έκρινε το ματς.

Ο Τζάκα, που κατάγεται από το Κόσοβο, ανέφερε από τη μεριά του: "Για να είμαι ειλικρινής, δεν με ενδιέφερε ο αντίπαλος. Το έκανα για τους ανθρώπους μου που πάντα με υποστηρίζουν, για τη χώρα μου και την οικογένειά μου". Το Κόσοβο, η πλειονότητα των κατοίκων του οποίου είναι Αλβανοί, ανακήρυξε την ανεξαρτησία του από τη Σερβία το Φεβρουάριο του 2008.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίδομα ανάσα: Περίπου 500 ευρώ στους λογαριασμούς σας την Τρίτη!

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελβετίας, Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, ο οποίος είναι Βόσνιος με ρίζες από την Κροατία, υποστήριξε: "Μπορώ μόνο να επαναλάβω αυτό που έχω ξαναπεί, ότι δεν πρέπει να αναμειγνύουμε την πολιτική με το ποδόσφαιρο. Ας μείνουμε στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, που ενώνει τους ανθρώπους".

Ο τεχνικός της Σερβίας, Μλάντεν Κρστάιτς, αρνήθηκε να σχολιάσει τον πανηγυρισμό των παικτών της Ελβετίας: "Είμαι άνθρωπος του αθλητισμού και δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο".

Ήδη η FIFA, η οποία απαγορεύει τη χρησιμοποίηση του ποδοσφαίρου για πολιτική, εμφανίζεται έτοιμη να αναλάβει δράση, προχωρώντας ακόμα και σε τιμωρίες.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share