Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μουντιάλ 2018: Λύτρωση στις καθυστερήσεις για τη Βραζιλία, 2-0 την Κόστα Ρίκα! (video)

Πρώτη νίκη για τη Σελεσάο

22 Ιουνίου 2018 17:12
Μουντιάλ 2018: Λύτρωση στις καθυστερήσεις για τη Βραζιλία, 2-0 την Κόστα Ρίκα! (video)

Η Βραζιλία... έπαιξε με τη φωτιά απέναντι σε Κόστα Ρίκα και Νάβας αλλά με γκολ των Κουτίνιο και Νεϊμάρ στις καθυστερήσεις πήρε τη νίκη με 2-0 και βρίσκεται πλέον για τα καλά σε τροχιά πρόκρισης στους «16» του Μουντιάλ.

α μαύρα σύννεφα είχαν κάνει για τα καλά την εμφάνισή τους πάνω από τον ουρανό της Αγίας Πετρούπολης αλλά και του Ρίο ντε Τζανέιρο. Μία ημέρα μετά την ήττα της Αργεντινής η Βραζιλία βρέθηκε αντιμέτωπη με μία ισοπαλία κόντρα στην Κόστα Ρίκα που θα την έβαζε για τα καλά σε περιπέτειες. Παρ’ όλα αυτά, με ένα γκολ του Κουτίνιο στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας και άλλο ένα του Νειμάρ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων πήρε τη νίκη με 2-0 και πλέον έχει σαφές προβάδισμα πρόκρισης στους «16».

Η Βραζιλία από την αρχή να επιβάλει τον ρυθμό της. Στο 3’ ο Κουτίνιο πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και σούταρε δυνατά όμως δεν βρήκε στόχο. Οι Κοσταρικανοί από την πλευρά τους έπαιζαν και οι έντεκα πίσω από την μπάλα περιμένοντας την αντίπαλό τους και αυτό δημιουργούσε πρόβλημα στους παίκτες του Τίτε που δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή.

Πολύ κοντά στο γκολ η Κόστα Ρίκα!

Μάλιστα, σε μία αντεπίθεση το συγκρότημα του Όσκαρ Ραμίρες λίγο έφτασε μία «ανάσα» από το να ανοίξει το σκορ όταν στο 13’ μετά από γύρισμα μέσα στην μεγάλη περιοχή της Βραζιλίας ο Μπόρχες έκανε το σουτ όμως δεν το έπιασε όπως θα ήθελε και έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο άουτ.

Η «Σελεσάο» συνέχισε να έχει συντριπτικά υπέρ της τα ποσοστά κατοχής της μπάλας, αγγίζοντας μέχρι και το 68% έναντι 32% της αντιπάλου της. Παρ’ όλα αυτά, δεν έβρισκε τρόπο να απειλήσει την εστία του Νάβας καθώς οι παίκτες της δεν έβγαζαν φαντασία στο παιχνίδι. Σε αυτό ρόλο έπαιζε και το γεγονός πως αρκετοί παίκτες της ήταν εκτός ρυθμού με πρώτον από όλους τον Νειμάρ που απογοήτευσε με την απόδοσή του.

Ενδεικτικό της εικόνας της «Σελεσάο» ήταν το γεγονός πως βλέποντας πως δεν έχουν άλλον τρόπο να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις άρχισαν να κάνουν βαθιές μπαλιές προς την περιοχή του Νάβας. Μοναδική άξια λόγου στιγμή στο 42’ όταν ο Μαρσέλο ελίχθηκε ωραία έξω από την περιοχή και έκανε το σουτ όμως ο συμπαίκτης του στη Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε πρόβλημα να πέσει στην γωνία του και να μπλοκάρει την μπάλα.

Ανεβασμένη στην επανάληψη η Βραζιλία

Οι Βραζιλία μπήκε καλύτερα στην επανάληψη και έδειχνε πιο «ζωηρή» στην επίθεση. Μόλις τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, μάλιστα, έφτασε πολύ κοντά στο γκολ όταν ο Φάγκνερ έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Ζέσους έπιασε την κεφαλιά όμως η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Κουτίνιο έκανε ένα σουτ όμως αυτό κόντραρε και έτσι κατέληξε κόρνερ.

Στο 57’ ο Νάβας πραγματοποίησε την επέμβαση της αναμέτρησης όταν μετά από γύρισμα από αριστερά, ο Νειμάρ έκανε το σουτ και ο Κοσταρικανός τερματοφύλακας απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στην επόμενη φάση, ο Κουτίνιο δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή όμως και πάλι βρήκε τον Νάβας σε ετοιμότητα καθώς με δεύτερη προσπάθεια μπλόκαρε.

Ο Τίτε θέλοντας να δώσει μεγαλύτερη πνοή στην επίθεσή του πέρασε τον Φιρμίνιο στη θέση του Παουλίνιο που δεν φάνηκε στο διάστημα που αγωνίστηκε. Στο 72’ οι Βραζιλιάνοι απείλησαν και πάλι όταν μετά από λάθος των Κοσταρικανών έξω από την μεγάλη τους περιοχή, ο Νειμάρ έκλεψε και έκανε ένα ωραίο φαλτσαριστό σουτ που πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 78’ ο Κάιπερς υπέδειξε αρχικά πέναλτι σε μία πτώση του Νειμάρ μέσα στην μεγάλη περιοχή της Κόστα Ρίκα, όμως στη συνέχεια αποφάσισε να κάνει χρήση του VAR. Έχοντας δει το βίντεο αποφάσισε να πάρει πίσω την απόφασή του και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Ο Κουτίνιο έδωσε τη λύση!

Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι Βραζιλιάνοι έβγαζαν έντονο εκνευρισμό στο παιχνίδι τους και δεν έβρισκαν τρόπο να δημιουργήσουν κάτι αξιόλογο. Από την άλλη οι Κοσταρικανοί έπαιζαν και με το χρονόμετρο προσπαθώντας να ρίξουν ακόμα περισσότερο τον ρυθμό. Παρ’ όλα αυτά, εκεί που όλα έδειχναν πως η έκπληξη θα γινόταν ήρθε ο Κουτίνιο να λυτρώσει την ομάδα του με τη συμπλήρωση των 90’ στην αναμέτρηση.

Ο Ζεσούς έστρωσε ωραία την μπάλα στον επιθετικό της Μπαρτσελόνα που πρόλαβε τον Κέιλορ Νάβας και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς στις εξέδρες των φίλων της Βραζιλίας.

Το «κερασάκι» ο Νεϊμάρ

Μάλιστα, στο έκτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η ομάδα του Τίτε έφτασε και σε δεύτερο τέρμα με τον Νειμάρ να κάνει το πλασέ από κοντά και να γράφει το 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Έτσι, η Σελεσάο πήρε μία πολύ σημαντική νίκη και έφτασε τους τέσσερις βαθμούς στον όμιλο βλέποντας ασφαλώς με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια. Το βέβαιο, ωστόσο, είναι πως αν θέλει να πάει μακριά στη διοργάνωση έχει πολλά πράγματα να διορθώσει.

Βραζιλία (Τιτέ): Αλισον, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Μαρσέλο, Φάγκνερ, Καζεμίρο, Γουίλιαν (46' Ντάγκλας Κόστα), Παουλίνιο (68' Φιρμίνο), Κουτίνιο, Νεϊμάρ, Γκάμπριελ Ζέσους (92' Φερναντίνιο)

Κόστα Ρίκα (Οσκαρ Ραμίρες): Κέιλορ Νάβας, Ακόστα, Γκονσάλες, Μπόρχες, Ντουάρτε, Οβιέδο, Μπράιαν Ρουίς, Βενέγας, Γκαμπόα (75' Γκαμπόα), Γκουσμάν (83' Τεχέδα), Ουρένια (54' Μπολάνιος).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share