Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μουντιάλ 2018: Μπαπέ και... έφυγε για τους "16"! Γαλλία – Περού: 1-0 (video)

Ανώτεροι οι Γάλλοι!

21 Ιουνίου 2018 20:05
Μουντιάλ 2018: Μπαπέ και... έφυγε για τους

Μπορεί για δεύτερο σερί παιχνίδι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας η Γαλλία να μην έθελξε ακριβώς με την απόδοσή της, όμως όπως και στον αγώνα με την Αυστραλία, έτσι και σήμερα κόντρα στο Περού πήρε το πολυπόθητο «τρίποντο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Έσκασε τώρα! Οριστικό: Αυτός ο παίκτης αποχωρεί σήμερα

Έτσι, η ομάδα του Ντεσάν προκρίθηκε από τώρα στην επόμενη φάση του Μουντιάλ, ενώ χρειάζεται έναν βαθμό στο τελευταίο ματς κόντρα στους Δανούς για να «κλειδώσει» την πρωτιά του ομίλου.

Στον αντίποδα, οι Περουβιανοί έκαναν το 2/2 στις... ήττες και κούνησαν μαντίλι από τη διοργάνωση.

Ανωτερότητα Γάλλων με τον Μπαπέ να γράφει ιστορία

Με δεδομένη την «περιπέτεια» στο πρώτο παιχνίδι της διοργάνωσης κόντρα στους Αυστραλούς, οι Γάλλοι προφανώς και ήθελαν ν' αρπάξουν από τον αγωνιστικό λαιμό τους Περουβιανούς και να «καθαρίσουν» από νωρίς το παιχνίδι, προκειμένου ν' αποφευχθούν περίεργες... καταστάσεις.

Και η αλήθεια είναι πως η ομάδα του Ντεσάν στο πρώτο ημίχρονο παρουσιάστηκε ανώτερη από τους αντιπάλους της: μόλις στο 12΄ ο Πογκμπά έπιασε δυνατό σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Ίδια ήταν και η κατάληξη της φάσης δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Βαράν έπιασε τη δυνατή κεφαλιά από κοντά, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Οι «Τρικολόρ» συνέχισαν να είναι καλύτεροι και στο 33΄ απείλησαν εκ νέου με τον Μπαπέ, όμως ο νεαρός επιθετικός άργησε ελάχιστα στο ραντεβού του με την μπάλα και το τακουνάκι που έκανε σε κενή εστία δεν έπιασε.

Στην επόμενη φάση, ωστόσο, οι Γάλλοι άνοιξαν το σκορ: μετά από ωραίο συνδυασμό ο Ζιρού στο 34΄ πλάσαρε, η μπάλα κόντραρε και πήγαινε στα δίχτυα, με τον Μπαπέ να πετιέται και να την στέλνει από κοντά στο βάθος της εστίας του εξουδετερωμένου Γκαγιέσε, «κλέβοντας» το γκολ και κάνοντας το 1-0. Ο παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν έγινε, έτσι, ο νεότερος σκόρερ της Γαλλίας ever σε Παγκόσμιο Κύπελλο (19 ετών και 183 ημερών), σπάζοντας το ρεκόρ του Νταβίντ Τρεζεγκέ από το 1998 (20 ετών και 246 ημερών στο ματς με την Σαουδική Αραβία).

Μάλιστα, στο 43ο λεπτό οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όμως ο Ερναντές δεν μπόρεσε σε διπλή ευκαιρία να σκοράρει.

Κάπως έτσι, το 1-0 «μοιραία» δεν άλλαξε.

Ανεβασμένοι οι «Ίνκας», αλλά...

Στο δεύτερο ημίχρονο η (άτολμη στο πρώτο 45λεπτο) ομάδα του Ρικάρντο Γκαρέκα άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και έδειξε τα ποδοσφαιρικά της δόντια- μιας και, μην ξεχνιόμαστε, μια δεύτερη σερί ήττα (είχαν χάσει και από τους Δανούς στην πρεμιέρα) σήμαινε αυτομάτως αποκλεισμό.

Στο 50΄ έφτασαν μια ανάσα (ή, ακριβέστερα, ένα δοκάρι) από την ισοφάριση: ο Ακίνο με τρομερό βολέ τράνταξε το δεξί κάθετο του Γιορίς, ο οποίος σχεδόν... εμβρόντητος κοιτούσε την μπάλα να του κάνει το χατίρι και να μην καταλήγει στα δίχτυα.

Στο 68΄ ο Καρίγιο έπιασε ωραίο σουτ εκτός περιοχής αλλά κατέληξε άουτ, ενώ 6 λεπτά αργότερα το αεροπλανικό του Φαρφάν πήγε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Λούκας Ερναντές, Πογκμπά (89' Ενζονζί), Καντέ, Ματουιντί, Γκριεζμάν (80' Φεκίρ), Μπαπέ (75' Ντεμπελέ), Ζιρού

​Περού (Ρικάρντο Γκαρέκα): Γκαγιέσε, Ροντρίγκες (46' Σανταμαρία), Τραούκο, Ράμος, Αντβίνκουλα, Κουέβα (82' Ρουιντίας), Γιοτούν (46' Φαρφάν), Ακίνο, Καρίγιο, Φλόρες, Γκερέρο

Διατητής: Μοχάμεντ Αμπντουλά (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα)

H βαθμολογία του 3ου ομίλου

Γαλλία 6 (3-1)
Δανία 4 (2-1)
Αυστραλία 1 (2-3)
Περού 0 (0-2)

Δείτε το video:

Πηγή: Sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share