Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Μουντιάλ 2018: Καθάρισε στο β' μέρος το Βέλγιο, 3-0 τον Παναμά! (video)

Πρώτη νίκη στη διοργάνωση

18 Ιουνίου 2018 20:08
Μουντιάλ 2018: Καθάρισε στο β' μέρος το Βέλγιο, 3-0 τον Παναμά! (video)

Το Βέλγιο χάρη σε δύο γκολ του Λουκάκου κι ένα... ποίημα του Μέρτενς έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στον, πρωτάρη σε Μουντιάλ, Παναμά (3-0) και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Από το πρώτο ημίχρονο οι Βέλγοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχασαν πολλές ευκαιρίες, όμως η συμπαγής άμυνα στο 1/3 του γηπέδου από πλευράς Παναμέζων κράτησε το σκορ στο 0-0.

Στο δεύτερο 45λεπτο επικράτησε η στοιχειώδης ποδοσφαιρική λογική και το Βέλγιο κατάφερε να «ξεκλειδώσει», επιτέλους, την άμυνα του Παναμά: μόλις στο 47' ο Μέρτενς μ' εξωπραγματικό βολέ νίκησε, επιτέλους, τον Πενέδο, «έγραψε» το 1-0 κι έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής της χώρας του που σκοράρει σε δύο διαφορετικά Μουντιάλ μετά τον Μαρκ Βίλμοτς (1998 και 2002).

Το σύνολο του Ερνάν Ντάριο Γκομεζ σπατάλησε τη μοναδική πραγματικά καλή του ευκαιρία να ισοφαρίσει 54΄, όμως ο Κουρτουά ύψωσε ανθρώπινο ανάστημα και σταμάτησε τον Μουρίγιο.

Από κει κι έπειτα, το γήπεδο... έγειρε επικίνδυνα και οι «Κόκκινοι Διάβολοι» εφάρμοσαν τακτική «ψεκάστε- σκουπίστε- τελειώσατε με στυλ»: επική σέντρα με το εξωτερικό από τον Ντε Μπρόινε, κεφαλιά από κοντά ο Λουκάκου και 2-0 στο 69΄.

Έξι λεπτά αργότερα έφτασε η στιγμή για να μπει το κερασάκι στην ήδη υπάρχουσα τούρτα: τρομερή κάθετη του Αζάρ στον Λουκάκου και ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με σπουδαίο «τσίμπημα» της μπάλας διαμόρφωσε το τελικό 3-0, φτάνοντας τα 5 γκολ σε μεγάλες διοργανώσεις με τη φανέλα της εθνικής (Μουντιάλ και Euro).

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Βερτόνγκεν, Αλντερβάιρελντ, Μπογιάτα, Μενιέ, Βίτσελ (90' Τσαντλί), Ντε Μπρόινε, Καράσκο (72' Ντεμπελέ), Αζάρ, Μέρτενς, Λουκάκου

Παναμάς (Ερνάν Νταρίο Γκόμες): Πενέδο, Μουρίγιο, Εσκομπάρ, Τόρες, Γκόμες, Πέρες (80' Τεχάδα), Μπαρσένας (63' Γκ. Τόρες), Κούπερ, Ντέιβις, Γκοδόι, Ροδρίγκες (63' Ντίας).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share