Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μουντιάλ 2018: VAR-βάτη νίκη για τη Σουηδία, 1-0 τη Ν. Κορέα!

Με πέναλτι

18 Ιουνίου 2018 17:07
Μουντιάλ 2018: VAR-βάτη νίκη για τη Σουηδία, 1-0 τη Ν. Κορέα!

Η Σουηδία έχασε τα... άχαστα κόντρα στην Κορέα, αλλά ο σωστός καταλογισμός πέναλτι με χρήση VAR έδωσε την ευκαιρία στους Σκανδιναβούς να πάρουν αγχωτική νίκη (1-0) επί των Κορεατών και να μπουν με το δεξί στη μάχη του Μουντιάλ.

Το πρώτο μέρος κύλησε με την Σουηδία να είναι μεν ανώτερη, όμως να μην μπορεί να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Αντίθετα, οι Κορεάτες περιορίστηκαν σε έναν πιο παθητικό ρόλο και περισσότερο περίμεναν τους αντιπάλους ψάχνοντας την ευκαιρία να χτυπήσουν στην κόντρα. Ενδεικτικό είναι πως ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος χωρίς τελική προσπάθεια στο τέρμα του Όλσεν.

Στο 64’ ο Κιμ ανέτρεψε τον Κλάεσον μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής αποφάσισε να συμβουλευτεί το βίντεο. Ο Σλοβένος έκανε σωστή χρήση του VAR και υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκράνκβιστ που έστειλε τον αντίπαλο τερματοφύλακα από την άλλη γωνία και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Από τη φάση του γκολ και έπειτα η Σουηδία γύρισε πίσω προκειμένου να διαφυλάξει το προβάδισμά της και δεν επεδίωξε να πετύχει κάποιο δεύτερο γκολ για να «κλειδώσει» τη νίκη. Έτσι, η Κορέα αξιοποιώντας τους χώρους που βρήκε, πίεσε ψάχνοντας την ισοφάριση. Μάλιστα, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων έφτασε πολύ κοντά στο να την πετύχει όταν μετά από κεφαλιά πάσα του Λι, ο Χουάνγκ έκανε νέα κεφαλιά και έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Παρ’ όλα αυτά, το 1-0 δεν άλλαξε και έτσι η Σουηδία πανηγύρισε μία πολύτιμη νίκη ενόψει της συνέχεια στον όμιλο. Πάντως, επειδή σε αυτή την φάση δεν αποκλείεται πολλά να κριθούν στην ισοβαθμία ενδέχεται και να «πληρώσει» τις αρκετές ευκαιρίες που απώλεσε κόντρα στην Κορέα.

ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Αουγκούστινσον, Γράνκβιστ, Γιάνσον, Λούστιγκ, Κλάεσον, Λάρσον (81' Σβένσον), Έκνταλ (71' Χίλιεμαρκ), Φόρσμπεργκ, Τοϊβόνεν (77' Τελίν), Μπεργκ

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ (Σιν Ταεγιόνγκ): Γιο, Λι, Γιανγκ, Κιμ Γιουνγκουόν, Παρκ (28' λ. τρ. Κιμ Μινού), Λι, Κι, Κου (72' Λι Σεουνγού), Χουάνγκ, Κιμ Σινούκ (66' Γιουνγκ Γου), Σον.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share