Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κάζο για τη Γερμανία, θρίαμβος για το Μεξικό!

Νίκη 1-0 για τους Μεξικανούς

17 Ιουνίου 2018 20:00
Κάζο για τη Γερμανία, θρίαμβος για το Μεξικό!

Η πρώτη έκπληξη του φετινού Μουντιάλ είναι γεγονός. Το Μεξικό χτυπώντας στην αντεπίθεση επικράτησε με 1-0 της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Γερμανία και πήρε σημαντικό προβάδισμα για πρόκριση στα νοκ άουτ.

Η Γερμανία ταξίδεψε στη Ρωσία για να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πριν τέσσερα χρόνια στα γήπεδα της Βραζιλίας όμως στην πρεμιέρα κιόλας τα βρήκε «σκούρα» απέναντι στο Μεξικό. Η ομάδα της Κεντρικής Αμερικής αξιοποιώντας μία πολύ καλή αντεπίθεση στο πρώτο μέρος κατάφερε να σκοράρει και στη συνέχεια να κρατήσει το υπέρ της σκορ ως και τέλος. Έτσι, πήρε «κεφάλι» στον όμιλο στον οποίον συμμετέχουν ακόμα Σουηδία και Κορέα.

Οι Μεξικάνοι έδειχναν πολύ επικίνδυνοι στην αντεπίθεση από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και έτσι σε μία από αυτές στο 35’ κατάφεραν να σκοράρουν και να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ. Ο Τσιτσαρίτο βρήκε ωραία τον Λοθάνο μέσα στην περιοχή που «χόρεψε» τον προσωπικό του αντίπαλο και πλάσαρε σωστά τον Νόιερ για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Όσο περνούσε η ώρα οι Μεξικάνοι έδειχναν να επηρεάζονται από την κόπωση και να μην έχουν αποθέματα ενέργειας. Έτσι, οι Γερμανοί έκαναν την ύστατη προσπάθεια για να φτάσουν στην ισοφάριση. Στο 76’ ο Κρόος σούταρε πάνω στην κίνηση από το ύψος της περιοχής όμως έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Οτσόα.

Λίγο πριν την συμπλήρωση των 90’ το συγκρότημα του Λεβ έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση όμως το πολύ καλό σουτ του Μπραντ από το ύψος της περιοχής πέρασε μόλις άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση στο ματς με τους Μεξικάνους τελικώς να παίρνουν την νίκη και να αποκτούν πολύ σημαντικό προβάδισμα για πρόκριση στα νοκ άουτ.

Οι συνθέσεις:

Γερμανία: Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Πλάτενχαρντ (81’ Μάριο Γκόμεζ), Κρόος, Κεντίρα (60’ Ρόις), Οζίλ, Ντράξλερ, Μίλερ, Βέρνερ (86’ Μπραντ)

Μεξικό: Οτσόα, Χιούγκο Αγιάλα, Σαλσίδο, Λαγιούν, Κάρλος Βέλα (58’ Άλβαρες), Τσιτσαρίτο Ερνάντες, Χέκτορ Μορένο, Χέκτορ Ερέρα, Γκουαρδάδο (74’ Μάρκες), Χίρβινγκ Λοθάνο, Χεσούς Γκαγιάρδο.

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share