Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μουντιάλ 2018: Η συνολική αξία των 736 ποδοσφαιριστών!

Πόσα λεφτά θα απλωθούν στο χορτάρι...

11 Ιουνίου 2018 14:54
Μουντιάλ 2018: Η συνολική αξία των 736 ποδοσφαιριστών!

Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι προ των πυλών και έχει ενδιαφέρον να δούμε τη συνολική αξία των παικτών που θα πάρουν μέρος.

Η Γαλλία με αξία 1,41 δισ. ευρώ είναι η εθνική ομάδα ανάμεσα στις 32 του Μουντιάλ της Ρωσίας, που κοστίζει περισσότερο από όλες.

Αυτό αναφέρει σε έκθεση που παρουσιάζει σήμερα το CIES, διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ.

Στην έκθεση αυτή, το διεθνές κέντρο κατατάσσει τις ομάδες που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο σύμφωνα με την αξία μεταγραφής των παικτών τους.

Πίσω από τη Γαλλία, που έχει ως ακριβότερο τον Κιλιάν Εμπαπέ με 187 εκατ. ευρώ βρίσκεται η Αγγλία (1,39 δισ. ευρώ) με πιο ακριβό τον Χάρι Κέιν (201 εκατ ευρώ- ο ακριβότερος όλων), ενώ στην τρίτη θέση είναι η Βραζιλία (1,27 δισ. ευρώ), με πρωταγωνιστή τον Νεϊμάρ (196 εκατ. ευρώ).

Οι αποτιμήσεις αναφέρονται στην τιμή που πρέπει να πληρώσουν οι πιθανοί αγοραστές για να αποκτήσουν τους παίκτες, ενώ επιπλέον λαμβάνονται υπόψη και άλλες μεταβλητές όπως η ηλικία και η διάρκεια του συμβολαίου, αλλά και η απόδοση του ποδοσφαιριστή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντροπή: Το άθλιο δημοσίευμα για τον Παύλο Γιαννακόπουλο λίγες ώρες μετά τον θάνατο του!

Η εκτιμώμενη αξία μεταγραφής για όλους τους παίκτες που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι 12,6 δισ. ευρώ. Yπάρχουν τρεις μη ευρωπαϊκές χώρες που δεν απασχολούν τους συλλόγους στα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα: Παναμάς, Σαουδική Αραβία και Ιράν.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share