Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ακυρώθηκε φιλικό της Εθνικής Ελλάδας στην Τουρκία με το Ιράν

Λόγω του τεταμένου κλίματος...

28 Μαΐου 2018 18:02
Ακυρώθηκε φιλικό της Εθνικής Ελλάδας στην Τουρκία με το Ιράν

Οι συζητήσεις της ΕΠΟ με την Ομοσπονδία του Ιράν για τη διεξαγωγή φιλικού αγώνα μεταξύ των δύο εθνικών ομάδων στις αρχές Ιουνίου δεν απέδωσαν καρπούς. Αρχικά είχε συζητηθεί το ματς να διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη και οι δύο ομοσπονδίες είχαν συμφωνήσει.

Ωστόσο, η επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων το τελευταίο χρονικό διάστημα και η φυλάκιση από αρχές Μαρτίου των δύο Ελλήνων στρατιωτικών (Μητρετώδης-Κούκλατζης) έβαλαν την ελληνική πλευρά σε δεύτερες σκέψεις αναφορικά με την ένταση που θα προκληθεί στο φιλικό.

Έτσι η ΕΠΟ πρότεινε τη διεξαγωγή του φιλικού αγώνα στην Ξάνθη. Η απάντηση της ιρανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου όμως, ήταν αρνητική, καθώς το ταξίδι μέχρι εκεί με πούλμαν κρίθηκε ιδιαίτερα κουραστικό για την ιρανική ομάδα.

Η ΕΠΟ επανήλθε με πρόταση για διεξαγωγή του ματς στην Αθήνα. Οι Ιρανοί την αποδέχθηκαν, έθεσαν όμως ως όρο να μην υπάρχουν διαφημίσεις από στοιχηματικές εταιρείες και αλκοολούχα ποτά για θρησκευτικούς λόγους.

Κάπου εκεί οι συζητήσεις τερματίστηκαν, καθώς η ΕΠΟ έχει εμπορικές συμφωνίες με τέτοιου είδους εταιρείες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χάρης Χριστόπουλος: Απαντά πρώτη φορά στη Φαίη Σκορδά για το βέτο στο Game of Love "Εντάξει αυτό που συμβαίνει είναι..."

Ετσι, η ιρανική ομάδα τη Δευτέρα θα αγωνιστεί στην Κωνσταντινούπολη με την Τουρκία και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τη Ρωσία. Το Ιράν αγωνίζεται στον δεύτερο όμιλο του Μουντιάλ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share