Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Champions League: Ώρα μεγάλου τελικού! Τρίτο σερί ή επιστροφή στον θρόνο 13 χρόνια μετά;

Αυτή την κούπα ποιος θα την πάρει;

26 Μαΐου 2018 09:16
Champions League: Ώρα μεγάλου τελικού! Τρίτο σερί ή επιστροφή στον θρόνο 13 χρόνια μετά;

Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ θα αναμετρηθούν απόψε στο Κίεβο, στον τελικό του Champions League, με έπαθλο το “θρόνο” της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Κριστιάνο Ρονάλντο κόντρα στον Μοχάμεντ Σάλαχ, δύο “μηχανές” παραγωγής γκολ, στη μάχη του κορυφαίου ποδοσφαιρικού προϊόντος, σε συλλογικό επίπεδο.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν έγινε την περασμένη χρονιά, ο πρώτος προπονητής που κατάφερε να κερδίσει δύο διαδοχικά Champions League. Απόψε στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, ο “Ζιζού” θα επιχειρήσει να γίνει ο πρώτος προπονητής που θα κερδίσει το κορυφαίο ευρωπαϊκό κύπελλο σε τρεις διαδοχικές σεζόν. Ο 45χρονος Γάλλος τεχνικός, οδήγησε τους Μαδριλένους στην κατάκτηση του Champions League το 2016 και το 2017 κι εάν η Ρεάλ επικρατήσει στο Κίεβο, θα είναι ο πρώτος προπονητής που θα κατακτήσει το ευρωπαϊκό κύπελλο σε τρεις συνεχείς σεζόν. Ο Ζιντάν είναι ήδη, ο μόνος προπονητής που υπερασπίστηκε τον τίτλο στο Champions League και ο πρώτος μετά τον Αρίγκο Σάκι (με την Μίλαν το 1989 και 1990 το κύπελλο πρωταθλητριών) που κατέκτησε διαδοχικά κορυφαία τουρνουά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Σάββατο 26 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;

Το 1981, το “Parc des Princes” του Παρισιού φιλοξένησε τον τελικό του Kυπέλλου Πρωταθλητριών με τη Λίβερπουλ να επικρατεί της Ρεάλ Μαδρίτης με 1-0. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που η Ρεάλ Μαδρίτης έχασε σε τελικό.

Οι δύο τους επιστρέφουν αντιμέτωπες, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να έχει κληρωθεί ως τυπικά γηπεδούχος. Οι Μαδριλένοι μετρούν 15 τελικούς στην κορυφαία διοργάνωση (12 νίκες και 3 ήττες), ενώ οι Αγγλοι επτά (5 νίκες και 2 ήττες).
Από τότε που η Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε (και κέρδισε) τους πρώτους πέντε τελικούς του Κυπέλλου Πρωταθλητριών μεταξύ 1956 και 1960, μόνο πέντε άλλες ομάδες είχαν καταφέρει ακόμη τρεις συνεχείς παρουσίες: Γιουβέντους, Μίλαν, Μπάγερν, Αγιαξ και Μπενφίκα.

Ο Μίλοραντ Μάζιτς θα είναι ο διαιτητής του τελικού.

Οι πιθανές συνθέσεις:
Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Ράμος, Βαράν, Κασεμίρο, Καρβαχάλ, Ρονάλντο, Κρόος, Μπενζεμά, Μόντριτς, Μαρσέλο, Ισκο.
Λίβερπουλ (Γιούρκεν Κλοπ): Κάριους, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Μίλνερ, Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share