Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Μαρσέιγ - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-3

Europa League

17 Μαΐου 2018 00:56
Μαρσέιγ - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-3

Φαίνεται πως ο θεσμός αυτός της ταιριάζει… «γάντι». Μετά τους νικηφόρους τελικούς του 2010 και του 2012, η Ατλέτικο Μαδρίτης κόντρα στην Μαρσέιγ έκανε το 3/3 στη Λυών επικρατώντας με 3-0 και κατακτώντας με εμφατικό τρόπο το τρόπαιο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Μαδριλένους ήταν ο Γάλλος Αντουάν Γκριεζμάν που πέτυχε τα δύο από τα τρία τέρματα για την ομάδα του. Από την άλλη η Μαρσέιγ ήταν άτυχη καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ από ένα μεμονωμένο λάθος, έχασε λόγω τραυματισμού τον αρχηγό της, Ντιμίτρι Παγιέ, ενώ όταν προσπάθησε να αντιδράσει ο Κώστας Μήτρογλου είδε το δοκάρι να τον σταματά.

Πολύ δυνατό ξεκίνημα για την Μαρσέιγ

Με την αύρα της εξέδρας οι παίκτες της Μαρσέιγ μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και μόλις στο 4’ είχαν την πρώτη τους πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ όταν ο Ζερμέν μετά από κάθετη του Παγιέ βρέθηκε απέναντι από τον Όμπλακ όμως το πλασέ που επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ραμί μετά από κόντρες στην περιοχή της Ατλέτικο, υποδέχθηκε την μπάλα και σούταρε δυνατά όμως δεν βρήκε στόχο. Οι Γάλλοι συνέχισαν να βγάζουν πολλή ενέργεια στο παιχνίδι και να ψάχνουν το γκολ. Από την άλλη, οι Μαδριλένοι έδειχναν να μην περιμένουν το τόσο δυναμικό ξεκίνημα των αντιπάλων τους και είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο.

Ο Γκριεζμάν τιμώρησε το μοιραίο λάθος του Ανγκισά

Παρ’ όλα αυτά, ένα λάθος στην άμυνα των Γάλλων αρκούσε για να δώσει το προβάδισμα στο σκορ στην Ατλέτικο Μαδρίτης κόντρα στη ροή του του ματς στο 21’. Μετά από λάθος κοντρόλ του εξαιρετικού μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο Ανγκισά, ο Γκάμπι έκλεψε και πάσαρε στον Γκριζμάν που απέναντι από τον Μανταντά τον πλάσαρε σωστά για να ανοίξει το σκορ. Αυτό ήταν το πέμπτο γκολ που πετυχαίνει ο επιθετικός των Ισπανών που έχει γεννηθεί μόλις μερικές δεκάδες χιλιόμετρα βόρεια της Λυών, στην πόλη Μακόν. Όπως ήταν λογικό το τέρμα αυτό επηρέασε τους παίκτες του Ρούντι Γκαρσία και στο 26’ οι Μαδριλένοι απείλησαν και πάλι όταν μετά από μπαλιά του Κόκε, ο Κορέα έκανε το γύρισμα όμως ο Μανταντά μπλόκαρε.

Ρεσιτάλ ατυχίας για τον Παγιέ

Σαν να μην έφτανε το γκολ του Γκριεζμάν ο προπονητής της Μαρσέιγ είδε με την συμπλήρωση μισής ώρας στο ματς τον αρχηγό και έναν από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας του, αν όχι τον κορυφαίο, να τραυματίζεται και να περνάει αναγκαστικά εκτός. Ο Ντιμίτρι Παγιέ παραχώρησε τη θέση του στον Μαξίμ Λόπες και ξέσπασε σε λυγμούς, ενώ τον αποθέωνε όλο το γήπεδο. Εντυπωσιακό, μάλιστα, ήταν το στιγμιότυπο με τον αντίπαλό του, Αντουάν Γκριεζμάν, να σπεύδει να τον αγκαλιάσει. Έτσι, τα πράγματα έγιναν ακόμα για την Μαρσέιγ που παρά το γεγονός πως προσπάθησε να αντιδράσει δεν κατάφερε να απειλήσει σε κανένα σημείο μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή για το πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0 υπέρ της Ατλέτικο.

Ο Γκριεζμάν «καθάρισε» την Μαρσέιγ με δεύτερο «χτύπημα»

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους «ροχιμπλάνκος» καθώς στο 49’ ο Γκριεζμάν συνδυάστηκε πολύ ωραία με τον Κόκε, με τον πρώτο να φεύγει τετ-α-τετ με τον Μανταντά και να τον νικάει τσιμπώντας την μπάλα και περνώντας την από πάνω του. Έτσι, ο Γάλλος έγινε ο πέμπτος παίκτης που σκοράρει δύο τέρματα σε έναν τελικό στην ιστορία του Europa League. Μετά το 2-0 οι παίκτες της Ατλέτικο έδειχναν να ελέγχουν πλήρως τον ρυθμό της αναμέτρησης και 53’ ο Γοδίν λίγο έλειψε να πετύχει και τρίτο τέρμα για την ομάδα του όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο άουτ.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 66’ για να σημειώσουμε μία υποψία ευκαιρίας για την Μαρσέιγ όταν μετά από γέμισμα του Αμαβί και κόντρες η μπάλα έφτασε στον Σανσόν που σούταρε όμως δεν βρήκε στόχο.

Μπήκε αλλαγή και έφτασε μία «ανάσα» από το γκολ ο Μήτρογλου

Στο 70’ ο Ρούντι Γκαρσία θέλοντας να δώσει «πνοή» στην επίθεση της ομάδας του ψάχνοντας το γκολ που θα την ξαναβάλει στο παιχνίδι, έριξε στο ματς τον Κώστα Μήτρογλου. Ο Έλληνας επιθετικός, μόλις δέκα λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, «άγγιξε» το γκολ όμως στάθηκε άτυχος. Μετά από σέντρα του Σαρ από δεξιά, έπιασε ιδανικά την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο δοκάρι του Όμπλακ και στη συνέχεια να περάσει παράλληλα με την γραμμή της εστίας του.

Το «κερασάκι» στην τούρτα!

Οι Γάλλοι δεν κατάφεραν να μειώσουν σε αυτή την φάση και πλέον όλα έδειχναν να έχουν κριθεί. Μάλιστα, στο 89’ ο Γκάμπι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 βάζοντας έτσι το «κερασάκι στην τούρτα» της νίκης για την Ατλέτικο. Έτσι, η Ατλέτικο Μαδρίτης σφράγισε την κατάκτηση του τρίτου Europa League της ιστορίας της στα 9 χρόνια που υφίσταται ο θεσμός, μετά δηλαδή την μετονομασία του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Οι συνθέσεις:

Μαρσέιγ (Ρούντι Γκαρσία, 4-2-3-1): Μανταντά, Σαρ, Ραμί, Λουίς Γκουστάβο, Αμαβί, Ζαμπό-Ανγκισά, Σανσόν, Τοβάν, Παγιέ (31’ Μαξίμ Λόπες), Οκάμπος (55’ Ενζί), Ζερμέν (70’ Μήτρογλου).

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε, 4-4-2): Όμπλακ, Βρσάλικο (46’ Χουανφράν), Γοδίν, Χιμένες, Λούκας, Κόκε, Γκάμπι, Σαούλ Νίγκεθ, Άνχελ Κορέα (88' Τόμας Παρτέι), Ντιέγο Κόστα, Γκριεζμάν (90’ Τόρες).

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share