Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Βγήκαν στο γυαλί και "έγραψαν" ιστορία: Οι 10 διαφημίσεις με αθλητές που δεν μπορεί να ξεχάσει κανείς!

Αθλητές με ταλέντο και στην υποκριτική!

21 Απριλίου 2018 16:27
Βγήκαν στο γυαλί και

Πολλές φορές οι αθλητές έχουν χρησιμοποιηθεί σε διαφημιστικές καμπάνιες και ορισμένες εξ αυτών έγραψαν τη δική τους ιστορία.

Δεν είναι ταλαντούχοι μονάχα στο άθλημα που έχουν διαλέξει να υπηρετήσουν, αλλά έδειξαν πως το "έχουν" και μπροστά στο γυαλί. Γιατί κακά τα ψέματα, για να γυριστεί μια διαφήμιση, απαιτείται και μια υποκριτική ικανότητα, ώστε να πειστεί το κοινό γι' αυτό που του παρουσιάζεις και να του αποτυπωθεί στο μυαλό του.

Υπάρχουν περιπτώσεις αθλητών που αποφάσισαν κάποια στιγμή να (απο)δείξουν ότι μπορούν να πλασάρουν πολύ καλά ένα προϊόν και παράλληλα να προσφέρουν απίστευτες στιγμές γέλιου. Έτσι, λοιπόν, επιλέξαμε δέκα διαφημίσεις με πρωταγωνιστές αθλητές που έγραψαν την δική τους ιστορία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θλίψη: Αυτός είναι ο 16χρονος που σκοτώθηκε πέφτοντας από βράχο στο Κερατσίνι!

Ο Νίκος Αναστόπουλος, ο Νίκος Γκάλης, ο Ντάρσι Νέτο, ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Βασίλης Χατζηπαναγής και αρκετοί ακόμη έχουν προσφέρει μοναδικές στιγμές, που δεν πρόκειται να ξεχαστούν ποτέ. Όπως και αυτά που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια στους αγωνιστικούς χώρους.

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ - REXONA


Ίσως η πιο επική και γνωστή διαφήμιση απ' όλες, έχοντας για πρωταγωνιστή τον "μουστάκια", Νίκο Αναστόπουλο. Τα δίνεις όλα στο χορτάρι, βάζεις γκολ και ιδρώνεις τη φανέλα; Τι πιο λογικό μετά από ένα ζεστό μπάνιο και Rexona για μια υπέροχη μυρωδιά. Ειδικά, δε, αν το σώμα σου κοσμεί πλούσια τρίχα. Ο άλλοτε φορ του Ολυμπιακού σε κάνει να θέλεις να σπεύσεις να το αγοράσεις και να μυρίζεις υπέροχα στα κοράσια γύρω σου. Απολαυστικός...


ΝΤΑΡΣΙ ΝΕΤΟ - AMAZONIA COCO
Αν ο Αναστόπουλος προκάλεσε πάταγο με το αποσμητικό του στη δεκαετία του '80, τι να πει και ο Ντάρσι Νέτο με το Amazonia Coco. Μια διαφήμιση σκέτο κλάμα, με ένα ύφος που σε κάνει να λυγίζεις. Ο άλλοτε άσος του Άρη είχε πρωταγωνιστήσει και ήταν υπέροχος. "Όχε όχε, φαρεστώ. Περιμένω το Amazonia;". Αυτό, τίποτα άλλο. Δείτε και θα καταλάβετε...


ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ - EXALCO
Ο Γιώργος Γεωργίου έλεγε με τη γνωστή υπερβολή του "Ποιος Νικοπολίδης; Εδώ τα έτρωγε από το γιο του στη διαφήμιση...", θέλοντας να τον πικάρει. Η αλήθεια είναι πως ο άλλοτε διεθνής γκολκίπερ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού είχε την ικανότητα να μαγνητίζει τη μπάλα και αυτή με κάποιο τρόπο να καταλήγει πάνω και όχι στα δίχτυα του. Όταν διαφήμισε την EXALCO, το σουτ του γιου του κατέληξε στο δοκάρι. Ποιο ήταν το νόημα της διαφήμισης; Ότι ήταν ότι η Exalco είναι το σύστημα που μας προστατεύει. Ηχομόνωση, θερμομόνωση, στεγανότητα.


ΝΙΚΟΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΛΟΥΞ
Οι πιτσιρικάδες παίζουν μπάλα, κάποια στιγμή η μπάλα καταλήγει στα πόδια του Νίκου Λυμπερόπουλου και οι λιλιπούτειοι άσοι πηγαίνουν για ένα αυτόγραφο. Εκείνος τους λέει ότι "δεν έχω χαρτί ρε παιδιά", οι μικροί πάνε να φύγουν απογοητευμένοι και τότε συνεχίζει "ένα λεπτό ένα λεπτό. Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές...", γράφοντας "Λύμπε" πάνω στο χαρτάκι της πορτοκαλάδας Λουξ, την οποία απολάμβανε λίγα δευτερόλεπτα πριν δίπλα στην παραλία.


ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ - BECEL PRO-ACTIV
Με τη μπάλα στα πόδια έκανε πράγματα που δεν μπορούσε να τα συλλάβει το ανθρώπινο μυαλό. Τα έβλεπες και δεν πίστευες αν είναι αληθινά. Ένας βιρτούζος και εραστής της στρογγυλής θεάς, ίσως ο μεγαλύτερος ντριμπλέρ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όταν, δε, αποφάσισε να βγει και στο γυαλί, μάγεψε για μια ακόμη φορά. "Όπως και στον αθλητισμό, έτσι και στη ζωή χρειάζεται πειθαρχία", λέει ο Βάσια και εκείνος βρήκε την υγειά του με το Becel Pro-Activ.


ΘΟΔΩΡΗΣ ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ - ΖΑΓΟΡΙ
Μετά το έπος του 2004 στην Πορτογαλία, όλοι οι Έλληνες διεθνείς λατρεύονταν όπου και αν πήγαιναν. Προκαλούσαν ντελίριο ενθουσιασμού και απίστευτο γκελ. Ο αρχηγός, Θοδωρής Ζαγοράκης, ήταν από εκείνους που δημιουργούσαν χαμό και ήταν λογικό να πρωταγωνιστήσει σε διαφήμιση, όπως ήταν για το νερό "Ζαγόρι". Ε, ήταν και το επίθετό του τέτοιο που δεν θα μπορούσε να επιλεγεί κάποιος άλλος απ' αυτόν. Ο "Ζαγόρ" για το Ζαγόρι λοιπόν, με τον μπάρμπα της διαφήμισης να είναι σκέτη απόλαυση. "Όλοι το Ζητάν", αυτό το νερό. Μέχρι και ο... Ζιντάν που ακόμα ψάχνει με ποιο τρόπο τον πέρασε ο Έλληνας άσος στον αλησμόνητο προημιτελικό του Euro, προτού σεντράρει για το κεφάλι του Χαριστέα.


ΦΑΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥΛΟΥ - ΣΝΑΚ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ '87
Το Final Countdown παίζει από το ξεκίνημα της διαφήμισης και ρίγη συγκίνησης προκαλούνται σε κάθε Έλληνα που λίγους μήνες πριν είχε ξεχυθεί στους δρόμους για να πανηγυρίσει τον άθλο του '87 στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας. Έτσι, λοιπόν, τι πιο λογικό από το σνακ "Ευρωμπάσκετ '87", όπου το έτρωγες και νόμιζες ότι θα ήσουν στις επόμενες κλήσεις της γαλανόλευκης δίπλα στον Γκάλη, τον Γιαννάκη, τον Φασούλη, τον Φάνη και τα άλλα παιδιά του Πολίτη. Στη διαφήμιση πρωταγωνιστεί ο Φάνης Χριστοδούλου, που λέει την οσκαρική ατάκα "Αυτές οι γεύσεις είναι ακόμα μια νίκη".


ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ - ΑΓΝΟ
Η λατρεία με τους πρωταγωνιστές του '87 δεν θα μπορούσαν να μην φέρουν και τον Νίκο Γκάλη στο ρόλο του πρωταγωνιστή μιας διαφήμισης. Εντάξει, δεν είναι και ο Σον Πεν μπροστά στο γυαλί, αλλά δεν χρειαζόταν. Μια μπάλα μπάσκετ στα χέρια, η μουσική του Final Countdown να παίζει ως χαλί στο ξεκίνημα και σε έπειθε ότι πρέπει να αγοράσεις γάλα ΑΓΝΟ, αν ήθελες να του μοιάσεις. Και η αλήθεια είναι πως πάρα πολλοί ήθελαν να κινηθούν στα χνάρια του. "Πάντα πίνω ΑΓΝΟ", λέει στην αρχή και συνεχίζει πως "γυμνάζομαι σκληρά, γι' αυτό κάθε μέρα το ΑΓΝΟ μού ήταν απαραίτητο", για να καταλήξει: "Ναι, ΑΓΝΟ. Γιατί προσέχω τη διατροφή μου". Καταλαβαίνετε τι πωλήσεις θα έκανε εκείνη την περίοδο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ - VODAFONE
Σε έναν πιο σοβαρό ρόλο ο Παναγιώτης Γιαννάκης, με τις γνωστές συμβουλές του και το σοφό στυλ του. Μιλάει για τις στιγμές που πρέπει να ζούμε, για τις θυσίες που έκανε για να φτάσει εδώ που είναι, για την επικοινωνία με τους άλλους και τις ανθρώπινες σχέσεις. Όταν μιλάει ο Δράκος, οι άλλοι σιωπούν και απλά τον ακούνε. Για να το λέει εκείνος, κάτι θα ξέρει.


ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΣΧΟΡΤΣΑΝΙΤΗΣ - FREDDOCCINO
Αν και τα έχει τα κιλά, του, έχει... λεπτά αισθήματα. Ο ερωτευμένος, Σοφοκλής Σχορτσανίτης, έχει πάει στην καφετέρια, αλλά το μυαλό του "ταξιδεύει" αλλού. Η καρδιά του πεταρίζει, αγαπάει και δεν το κρύβει. Κάποια στιγμή που ονειρεύεται, έρχεται ο σερβιτόρος και του προσφέρει το αγαπημένο του Freddoccino. Εκείνος του σκάει ένα χαμόγελο και ετοιμάζεται να απολαύσει το αγαπημένο του ρόφημα.

Πηγή: sports24.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share