Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Euroleague: "Έσπασε" το ΣΕΦ η Ζαλγκίρις!

Έχασε το πλεονέκτημα έδρας ο Ολυμπιακός!

18 Απριλίου 2018 23:27
Euroleague:

Η σκληρή και με σχέδιο Ζαλγκίρις πλήγωσε ξανά τον ελλιπή και ανέτοιμο Ολυμπιακό (78-87) που είχε τον Σπανούλη να παίζει μόνος του. Η έδρα έσπασε αλλά ο δρόμος είναι μακρύς και την Παρασκευή απαιτείται 1-1!

Μπρέικ με το... καλημέρα στη σειρά του Ολυμπιακού. Για ένα ακόμη παιχνίδι, η Ζαλγκίρις ήταν άριστα διαβασμένη και πήρε τεράστιο διπλό στο ΣΕΦ που την οδήγησε στο 0-1 στα πλέι οφ. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» είναι υποχρεωμένοι αρχικά να ισοφαρίσουν την Παρασκευή (20/4) και μετά να ψάξουν τουλάχιστον ένα διπλό στη Λιθουανία. Τρίτη νίκη σε ισάριθμα ματς με τους Πειραιώτες, φέτος, για την ομάδα του Σάρας.

Παρά τα τρία λάθη στις τέσσερις πρώτες επιθέσεις του και τα τρία γρήγορα φάουλ του Ρόμπερτς, ο Ολυμπιακός κατάφερε να βάλει τους «κανόνες» του στο παιχνίδι και ήταν μπροστά με 15-6, στο έκτο λεπτό. Έπειτα από δυο συνεχόμενα time out, η κατάσταση δεν άλλαξε για την Ζαλγκίρις και ο Μάντζαρης εκτόξευσε τη διαφορά στο +15 (23-8). Τελικά, το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 23-12 και τους Λιθουανούς να έχουν 3/14 εντός πεδιάς (όλα από τον Ντέιβις).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2: Η δημόσια ερωτική εξομολόγηση, το χώσιμο του Κρητικού σε συμπαίκτη του και η γκρίνια στους Μαχητές! Τα κλάματα και οι αποκαλύψεις στο έπαθλο επικοινωνίας! (video)

Το σκηνικό άλλαξε στη δεύτερη περίοδο με την Ζαλγκίρις να ανεβάσει απόδοση και τον Ολυμπιακό να βρίσκει σκορ μόνο από τον Πρίντεζη. Ο Μιλάκνις μείωσε σε 29-24 και, λίγο αργότερα, ο Ουάιτ ισοφάρισε σε 32-32. Ωστόσο, ο Σπανούλης βγήκε μπροστά και με δύο συνεχόμενα, δύσκολα τρίποντα διαμόρφωσε το 38-32 του ημιχρόνου. Οι αριθμοί που πλήγωναν τους γηπεδούχους ήταν οι 2/7 βολές και τα οκτώ επιθετικά ριμπάουντ που είχαν μαζέψει σε εκείνο το σημείο οι Λιθουανοί.

Η επιστροφή από τα αποδυτήρια βρήκε τον Ολυμπιακό «μουδιασμένο» και χωρίς καλές επιλογές επιθετικά. Η ομάδα του Σάρας το εκμεταλλεύτηκε και πέρασε μπροστά (45-46, στο 26') με καλάθι του Ντέιβις. Ένα time out αφύπνισε τους Πειραιώτες και δύο τρίποντα από Μάντζαρη-Σπανούλη σηματοδότησαν σερί 9-0 για το 54-46. Η Ζαλγκιρις όμως δεν πτοήθηκε και το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 56-53.

Οι Λιθουανοί μπήκαν πιο δυνατά στο τέταρτο δεκάλεπτο (56-57, στο 32'), αλλά ένα ακόμη τρίποντο του Μάντζαρη ήρθε σε καίριο σημείο. Η διαφορά έφτασε στο +6 (63-57), αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν και πέρασαν ξανά μπροστά με μία βολή του Μίσιτς (65-66, στο 36'). Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου βελτίωσαν την άμυνά τους, ενώ ο Παπαπέτρου έβαλε μακρινό σουτ για το 69-66. Ο Ντέιβις σκόραρε κι έκανε τάπα στην επόμενη άμυνα, με τον Ουλάνοβας να έχει 1/2 βολές για το 69-69. Ο Γιανκούνας κέρδισε επιθετικό φάουλ, ένα λεπτό πριν το τέλος, και ακολούθησε «βόμβα» του Μιλάκνις για το 69-72. O Σπανούλης απάντησε με πολύ δύσκολο σουτ (72-72) και ο ΜακΛιν έβγαλε καλή άμυνα στον Ντέιβις. Η τελευταία επίθεση πέρασε σε ερυθρόλευκα χέρια, αλλά ο Μάντζαρης δεν βρήκε στόχο και το ματς πήγε στην παράταση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Πανόραμα: Αποκάλυψη «βόμβα» από τον Θεοδωρόπουλο! - Η αλλαγή της παραγωγής που δεν ήξερε κανείς! (Video)

Οι «ερυθρόλευκοι» έμοιαζαν... αποκαμωμένοι στο ξεκίνημα της παράτασης και οι Λιθουανοί βρήκαν μεγάλα σουτ με τους Μιλάκνις-Ουλάνοβας. Ο Πάνγκος διαμόρφωσε με βολές το +6 (76-82), ενώ ο Σπανούλης μείωσε με τον ίδιο τρόπο. Ο Γιανκούνας ευστόχησε σε πολύ δύσκολο σουτ και κάπου εκεί τέλειωσαν όλα (τελικό σκορ 78-87).

Τα δεκάλεπτα: 23-12, 38-32, 56-53, 72-72, 78-87 (α' παρ.)

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share