Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Champions League: Μαγεία Μέσι, πρόκριση για Μπάρτσα!

14 Μαρτίου 2018 23:40
Champions League: Μαγεία Μέσι, πρόκριση για Μπάρτσα!

Με δύο προσωπικά γκολ και μία ασίστ, ο Λιονέλ Μέσι έφτασε τα 100 τέρματα στο Champions League και οδήγησε την Μπαρτσελόνα εκ του ασφαλούς στο 3-0 επί της Τσέλσι και την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης.

Στις 14 Μαρτίου εγκατέλειψε τον πλανήτη μία διάνοια, ο Στίβεν Χόκινγκ και γεννήθηκε (εν έτει 1879) μία άλλη διάνοια, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν. Αν ζούσε, είναι σίγουρο ότι θα παράφραζε μία από τις πιο διάσημες ρήσεις του: «Δύο πράγματα είναι άπειρα. Το σύμπαν και η… κλάση του Λιονέλ Μέσι».

Ο Αργεντινός μάγος είναι από έναν άλλον πλανήτη, αυτά που κάνει στο γήπεδο είναι εξωπραγματικά. Σβηστός, περπατώντας, κάνει την απόλυτη διαφορά, με τόση άνεση που τρομάζει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μετά την Οικονομάκου και άλλη εγκυμονούσα γεννάει! Στο μαιευτήριο τώρα και η..

Η Τσέλσι έπαιξε καλά, πολύ καλά στο «Καμπ Νόου». Ήταν απόλυτα ανταγωνιστική, σχεδόν καλύτερη στην Βαρκελώνη, όμως εκεί κάνει κουμάντο ο «Λίο». Με δύο προσωπικά γκολ και άλλη μία ασίστ ξεχαρβάλωσε κάθε αμυντικό σύστημα του Αντόνιο Κόντε και οδήγησε τους «μπλαουγκράνα» στο 3-0 και την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Του πήρε ακριβώς 128 δευτερόλεπτα για να δώσει στους παίκτες της Τσέλσι να καταλάβουν τι έχουν να τραβήξουν μαζί του. Χρειάστηκε μία τρίσποντη καραμπάλα κι ένα τακουνάκι για να βρεθεί σε μία σχετικά άβολη θέση, όμως ο Λίο έκανε το πρώτο θαύμα του. Πέρασε την μπάλα από την μύτη της βελόνας και κάτω από τα πόδια του Κουρτουά κι έβαλε από νωρίς την Μπαρτσελόνα σε θέση οδηγού.

Η Τσέλσι δεν ήταν κακή, κάθε άλλο. Στο πρώτο ημίχρονο άγγιξε το γκολ δύο φορές με Καντέ και Μάρκος Αλόνσο και στην εκπνοή του είχε φάουλ στο δοκάρι, ξανά από τον Ισπανό μπακ-χαφ. Ωστόσο, δεν είχε Μέσι. Ο Αργεντινός πήρε μπροστά ξανά στο 20ό λεπτό, έκλεψε την μπάλα στο κέντρο, μοίρασε σακούλες σε Φάμπρεγκας, Αθπιλικουέτα και σέρβιρε στον Ντεμπελέ, ο οποίος κεραυνοβόλησε τον Κουρτουά για το 2-0!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι είναι αυτό το "ΤΙΝΑΦΤΟΡΕ" που έχει κατακλύσει το διαδίκτυο;

Η Μπαρτσελόνα δεν ήταν εντυπωσιακή, επέλεξε να παίξει αρκετά πίσω από την μπάλα. Με εξαίρεση την κλασική ευκαιρία του Λουίς Σουάρες (47’) που προήλθε από λάθος του Κουρτουά, δεν είχε να επιδείξει πολλά πράγματα. Οι Λονδρέζοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή (;) του Αλόνσο από τον Πικέ, είχαν ακόμα μία δυνατή στιγμή με τον Ισπανό μπακ-χαφ, όμως είπαμε: δεν είχαν Μέσι.

Ο Αργεντινός που παρακολουθούσε στωικά όλο αυτό το σκηνικό έβαλε ξανά τις μηχανές στο 63ο λεπτό, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, ξαναπέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Κουρτουά και πέτυχε το 100ό του γκολ στο Champions League, υπογράφοντας το 3-0!

Η Τσέλσι είχε το τέταρτο δοκάρι στο ζευγάρι με τον Ρούντιγκερ στις καθυστερήσεις, άξιζε σίγουρα ένα γκολ στην Βαρκελώνη, όμως της έλειπε κάτι βασικό. Ένας Μέσι. Κι αυτός δεν αγοράζεται ούτε με όλα τα λεφτά του Ρόμαν Αμπράμοβιτς…

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share