Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Champions League: "Κηδεία" στο Ολντ Τράφορντ!

14 Μαρτίου 2018 08:04
Champions League:

Ένα γερό μάθημα στη Γιουνάιτεντ και πιο συγκεκριμένα στον Ζοσέ Μουρίνιο έδωσε η Σεβίλλη, με την ίδια να επιβραβεύεται με μια πανάξια πρόκριση στους «8» του Champions League μέσα στο «Ολντ Τράφορντ».

Η ομάδα του Βιντσέντσο Μοντέλα επιβεβαίωσε την αγωνιστική της ανωτερότητα έναντι της Γιουνάιτεντ και στο δεύτερο ματς, έπειτα από αυτό πριν από δύο εβδομάδες στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» και με ήρωα τη «χρυσή» αλλαγή, Μπεν Γεντέρ (74', 78'), που σκόραρε και τα δύο τέρματα της ομάδας του, επικράτησε 2-1, υποχρεώνοντας τον Πορτογάλο τεχνικό σε μία από τις μεγαλύτερες αποτυχίες του.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανύπαρκτοι δημιουργικά και εντελώς παθητικοί σε ένα εντός έδρας ματς που αναζητούσαν γκολ για να προκριθούν, σε αντίθεση με τη Σεβίλλη που δεν «πάτησε» τις αρχές της και αποδίδοντας το παιχνίδι της μέσα σε μια έδρα που άλλες ομάδες έχουν λυγίσει, πήρε πανάξια πρόκριση.

Το μόνο που κατάφερε είναι η Γιουνάιτεντ ήταν να μειώσει με τον Λουκάκου στο 84' και πλέον αναζητά κίνητρο στο υπόλοιπο μιας χαμένης σεζόν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θλίψη: Έφυγε από την ζωή o μεγάλος αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ!

Το ματς

Αν κάποιος περίμενε μια Γιουνάιτεντ που εντός έδρας, σε ένα παιχνίδι θα ήθελε μόνο νίκη, κόντρα σε μια ομάδα του επιπέδου της Σεβίλλης θα έπαιζε φουλ επίθεση και θα πίεζε τον αντίπαλο σαν να μην υπάρχει αύριο, τότε διαψεύστηκε πανηγυρικά.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο παρουσίασε μια ομάδα παθητική, που άφησε την κατοχή στη Σεβίλλη, προκαλώντας μεγάλη αμηχανία στο... βουβό «Ολντ Τράφορντ», που δεν μπορούσε να αντιληφθεί το τι έβλεπε από τους «κόκκινους διαβόλους». Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη ουσιαστική τελική για τους γηπεδούχους ήρθε στο 38'(!), όταν ο Φελαϊνί έγινε τελικός αποδέκτης στο 1-2 που έπαιξε με τον Σάντσες, αλλά το πλασέ του εξουδετερώθηκε από τον Σέρχιο Ρίκο.

Από την άλλη πλευρά, οι Ανδαλουσιανοί ενώ τα έκαναν όλα σωστά, τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια, με τον Μουριέλ να είναι σε κακό βράδυ, ενώ μάλλον ούτε οι ίδιοι περίμεναν ότι μπορούσαν να φτάσουν με τόση ευκολία και συχνότητα στα καρέ του Ντε Χέα, που ωστόσο στο α' μέρος δεν υποχρεώθηκε σε κάποια επέμβαση.

Στο β' μέρος, η Σεβίλλη παραλίγο να ανοίξει το σκορ στο 48', με τον Κορέα να καθυστερεί και τον Μπαϊγί να βρίσκει την ευκαιρία να κάνει τάκλιν και να αποσοβεί τον κίνδυνο. Η απάντηση ήρθε άμεσα, όταν στο 52' ο Λίνγκαρντ από πλάγια θέση δέχθηκε την πάσα από τον Λουκάκου, αλλά ο Σέρχιο Ρίκο, όπως και στο 38' ήταν σε ετοιμότητα.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, ο Μουρίνιο πέρασε στο ματς τον Πογκμπά αντί του Φελαϊνί μετατρέποντας το σχηματισμό σε 4-3-3 και καταφέρνοντας τελικά (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να παρουσιάσει ακόμα χειρότερη εικόνα. Η τιμωρία για τις επιλογές του Πορτογάλου δεν άργησε να έρθει...

Στο 74' ο Μπεν Γεντέρ -που είχε περάσει στο ματς δύο λεπτά νωρίτερα- πήρε την κάθετη από τον Σαράμπια, έπειτα από λάθος στο κέντρο του γηπέδου και με άψογο τελείωμα δεν άφησε περιθώριο στον Ντε Χέα. Μάλιστα, το σοκ ήταν τέτοιο που όχι μόνο δεν προέκυψε πίεση από τους γηπεδούχους, αλλά πολύ εύκολα η Σεβίλλη βρήκε και το 2-0.

Από εκτέλεση κόρνερ, όλοι οι παίκτες της Γιουνάιτεντ έμειναν ακίνητοι και τελικά ο Μπεν Γεντέρ με το κεφάλι νίκησε για δεύτερη φορά τον Ντε Χέα στο 78'. Αυτό που κατάφεραν οι παίκτες του Μουρίνιο ήταν να μειώσουν με τον πιο μαχητικό τους παίκτη, τον Λουκάκου.

Στο 84' ο Ράσφορντ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μάτιτς άλλαξε την πορεία της μπάλας και με εντυπωσιακό βολ-πλανέ ο Λουκάκου έκανε το 2-1, που ήταν και το τελικό σκορ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τετάρτη 14 Μαρτίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαλέντσια (77' Μάτα), Μπαϊγί, Σμόλινγκ, Γιανγκ, Μάτιτς, Φελαϊνί (60' Πογκμπά), Λίνγκαρντ (77' Μαρσιάλ), Σάντσες, Ράσφορντ, Λουκάκου.

Σεβίλλη: Σέρχιο Ρίκο, Μερκάδο, Κίαερ, Λενγκλέ, Σέρχιο Εσκουδέρο, Ενζονζί, Μπανέγα, Βάσκες (87' Πιζάρο), Σαράμπια, Κορέα (89' Γκάις), Μουριέλ (72' Μπεν Γεντέρ)

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share