Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Euroleague: Καθάρισε ο Σπανούλης για τον Ολυμπιακός!

22 Φεβρουαρίου 2018 22:47
Euroleague: Καθάρισε ο Σπανούλης για τον Ολυμπιακός!

Μόνο αυτός! Ένας Ολυμπιακός επηρεασμένος από την απώλεια του Κυπέλλου είχε σε μεγάλη μέρα τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος «μίλησε» στα δύσκολα και τον έσπρωξε στη νίκη (80-70) επί της Βαλένθια!

Με τους Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη, Παπανικολάου, Σπανούλη και Μάντζαρη ξεκίνησε ο Ολυμπιακός την αναμέτρηση. Τρομερά συγκεντρωμένοι μπήκαν οι «ερυθρόλευκοι» στο παιχνίδι στην άμυνα και με τον αρχηγό τους να είχε πολλά κέφια –ειδικά στη δημιουργία- απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο, ξεφεύγοντας στο +10 (13-3), στα μισά. Ο Παπανικολάου είχε «κλειδώσει» τον Γκριν, με τη Βαλένθια να τα περιμένει όλα από τον Σαν Εμετέριο και έτσι η διαφορά πήγε ακόμη και στο +12 (21-9), περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Την ίδια συγκέντρωση κράτησαν οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου μέχρι τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου, που τους βρήκε να προηγούνται με νταμπλ σκορ (22-11).

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ο Ολυμπιακός άλλαξε την πεντάδα του, αλλά οι Ρόμπερτς, Τόμπσον, Στρέλνιεκς, ΜακΛίν και Παπαπέτρου δυσκολεύονταν και με τον Τόμας να είχε «ζεσταθεί» από τη Βαλένθια, η διαφορά έπεσε στους πέντε πόντους (24-19) στο πρώτο τρίλεπτο. Μετά από τάιμ άουτ, οι Πειραιώτες αντέδρασαν με ένα 4-0, αλλά ο Σαν Εμετέριο εξακολουθούσε να ήταν ο «πονοκέφαλός» τους και έτσι οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στο καλάθι (28-26), στα μισά. Στη συνέχεια, επέστρεψαν οι Μιλουτίνοφ, Σπανούλης και Παπανικολάου στο παρκέ, με τους «ερυθρόλευκους» να ξεφεύγουν στο +6 (34-28). Ο Γκριν «απάντησε» για τις «νυχτερίδες» (34-32), με τον «Kill Bill» να στέλνει σχεδόν μόνος του τον Ολυμπιακό στο +8 (40-32), στο ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ωστόσο, στον εναπομείναντα χρόνο, οι Πειραιώτες άρχισαν τα λάθη, δίνοντας την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να επιστρέψουν και να μειώσουν τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (40-39).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις: Δεκτό το αίτημα της Ειρήνης Μελισσαροπούλου στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ! (video)

Με την αρχική του πεντάδα μπήκε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας και σχεδόν τα ίδια… αποτελέσματα με την πρώτη περίοδο. Ο Παπανικολάου ήταν «σφίγγα» στην άμυνα και μάζευε τα ριμπάουντ (ειδικά τα επιθετικά) και με τον Σπανούλη να συνεχίζει το… πάρτι του, οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν ένα 8-0 (48-39), ενώ στα μισά η διαφορά πήγε ξανά σε διψήφια τιμή (55-44). Ο Σαν Εμετέριο εξακολουθούσε να βλέπει σαν… βαρέλι το καλάθι των Πειραιωτών, αλλά εκείνοι είχαν τον έλεγχο, πηγαίνοντας ξανά στο +12 (60-48). Ωστόσο, στο τελευταίο δίλεπτο, ο αρχηγός αποσύρθηκε για «ανάσες», με τον Γκριν από την άλλη να άρχιζε να «ζεσταίνεται» και έτσι να ροκανίζει τη διαφορά στο τέλος για τους φιλοξενούμενους (62-55).

Πολύ νωθρά και νευρικά (με πολλά άστοχα σουτ) μπήκε στην τέταρτη περίοδο ο Ολυμπιακός και έτσι η Βαλένθια το εκμεταλλεύτηκε αυτό, πλησιάζοντας στον πόντο (62-61), στο πρώτο δίλεπτο. Εκεί, ο Σπανούλης επέστρεψε από τον πάγκο, δίνοντας ρυθμό στην επίθεση, αλλά οι φιλοξενούμενοι κρατούνταν στο ματς λόγω της κακής άμυνα των Πειραιωτών (68-67), μέχρι το 36’. Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» πήρε για πολλοστή φορά την κατάσταση στα χέρια του και έτσι ο Ολυμπιακός πήρε πολύ βαθιά… ανάσα, πηγαίνοντας στο +5 (72-67), στο 38’. Στην επόμενη άμυνα, ο Μιλουτίνοφ έκλεψε μπροστά από τον Ντούμπλιεβιτς, με τον Σπανούλη να αξιοποιεί τρεις βολές και να κάνει το 75-67, στο 1:42’’. Η Βαλένθια κατάφερε να μειώσει σε 75-70, αλλά ο Πρίντεζης με τρίποντο από τη γωνία, πήγε ξανά στο +8 (78-70), κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη, η οποία ήρθε με το τελικό 80-70.

Τα δεκάλεπτα: 22-11, 40-39, 62-55, 80-70

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share