Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Champions League: Βασίλισσα στη Βασιλεία η Σίτι!

14 Φεβρουαρίου 2018 08:04
Champions League: Βασίλισσα στη Βασιλεία η Σίτι!

Επίδειξη δύναμης και παράδοση μαθημάτων ποδοσφαίρου από την Μάντσεστερ Σίτι στο «Σεντ Γιάκομπς», όπου σκόρπισε με 4-0 την Βασιλεία. Όλα είχαν τελειώσει ως το 23’ με το σκορ στο 0-3.

Με πρωταγωνιστές τον Γκιντογκάν που σημείωσε δύο τέρματα (14’, 53’) και τον Σέρχιο Αγουέρο, η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε με 4-0 από το «Σεντ Γιάκομπς» απέναντι στην ασθενέστερη Βασιλεία. Μέχρι το 23ο λεπτό η υπόθεση πρόκριση είχε τελειώσει, αφού Γκιντογκάν, Μπερναρντο Σίλβα (στο 18’ το 0-2) και Αγουέρο είχαν τελειώσει το ματς.

Ο Βάτσλικ κράτησε το σκορ σε λογικά επίπεδα με σωρεία επεμβάσεων.

Το ματς

Η Σίτι χωρίς καμία διάθεση να αφήσει περιθώριο στην αντίπαλο της άρχισε να πιέζει από νωρίς με στημένες φάσεις και πολλά κόρνερ. Ο Γκιντογκάν με κεφαλιά απείλησε μετά από σέντρα του Μπερνάρντο Σίλβα στο 3ο λεπτό, αλλά δύο λεπτά μετά ο Ομπερλέν βρήκε ανοικτή την άμυνα της Σίτι, έφυγε καλυπτόμενος, πήγε να πλασάρει πάνω στην έξοδο του Έντερσον, αλλά το πλασέ του ήταν χλιαρό, για να προλάβει ο Οταμέντι να διώξει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;

Στο 14ο λεπτό ο Γκιντογκάν δεν συγχώρεσε τη νέα αδράνεια σε κόρνερ της Βασιλείας, αφού μετά από όμορφη εκτέλεση του Ντε Μπρόινε, πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με ασύλληπτη κεφαλιά έγραψε το 0-1. Από εκεί και μετά άρχισε η βροχή των γκολ στο «Σεντ Γιάκομπς». Τέσσερα λεπτά μετά το πρώτο γκολ, ο Στέρλινγκ έφυγε από αριστερά, ο Λακρουά βρήκε ελάχιστα την μπάλα για να στρωθεί η μπάλα στον Μπερνάρντο Σίλβα και αυτός με αριστερό σουτ νίκησε τον Βάτσλικ και για το 0-2. Μια κάθετη εφόρμηση του Φερναντίνιο και ένα τάκλιν του Λακρουά έστρωσε την μπάλα στον Αγκουέρο που με ένα φοβερό δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Βάτσλικ για το 0-3.

Η Σίτι δεν είχε κανένα λόγο να ανεβάσει στροφές και μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους είχε δύο ακόμα καλές στιγμές με τον Στέρλινγκ στο 33’ και τον Ντε Μπρόινε με σουτ στο 37’.

Η Σίτι μπήκε καλά στην επανάληψη, αφού είχε βρει πλέον ακόμα περισσότερους χώρους για να χτυπήσει στην κόντρα. Στο 53ο λεπτό ήρθε το δεύτερο προσωπικό γκολ του Γκιντογκάν με ένα υπέροχο δεξί σουτ, αφού πρώτα ξεφορτώθηκε με μια προσποίηση δύο αντιπάλους. Η Βασιλεία προσπάθησε να απειλήσει και έκανε κάποιες ευκαιρίες με τον Ομπερλάν, που βρήκαν σε ετοιμότητα τον Έντερσον. Στο 74΄ο Αγκουέρο με μια έξοχη ενέργεια έδωσε την ευκαιρία στον Γκιντογκάν για το χατ-τρικ, αλλά ο Βάτσλικ είπε όχι.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share