Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Europa League: Το προφίλ της Ντιναμό Κιέβου, αντιπάλου της ΑΕΚ!

11 Δεκεμβρίου 2017 15:09
Europa League: Το προφίλ της Ντιναμό Κιέβου, αντιπάλου της ΑΕΚ!

Μια παραδοσιακή δύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στο δρόμο της ΑΕΚ στους «32» του Europa League. Ο λόγος για τη Ντιναμό Κιέβου, τη δευτεραθλήτρια Ουκρανίας.

Το κλαμπ που μετρά 90 χρόνια ζωής έχει έδρα το «Ολιμπίσκι» (70.000 θεατών), χρώματά της είναι το άσπρο και το μπλε, ενώ έχει κατακτήσει δύο φορές το Κυπελλούχων (1975, 1986). Μετρά 13 πρωταθλήματα και 9 Κύπελλα ως μέλος της Σοβιετικής Ένωσης και 15 πρωταθλήματα και 11 Κύπελλα στην Ουκρανία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΕΟΦ: Αυτά είναι τα 57 είδη γάλακτος που ανακαλούνται στην Ελλάδα!

Είναι στο -3 από την πρωτοπόρο Σαχτάρ έχοντας έναν αγώνα λιγότερο, ενώ το ουκρανικό πρωτάθλημα τώρα έχει διακοπή λόγω χειμώνα και θα αρχίσει ξανά στις 17 Φεβρουαρίου. Πρόεδρος της Ντιναμό είναι ο πανίσχυρος Ιγκόρ Σούρκις ενώ προπονητής ο Λευκορώσος Ιγκόρ Χάτσκεβιτς.

Στη φάση των ομίλων η Ντιναμό ήταν πρώτη στον δεύτερο όμιλο έχοντας τέσσερις νίκες (3-1 εντός τη Σκεντερμπέου, 2-3 την Παρτιζάν εκτός και 4-1 εντός, 0-1 τη Γιανγκ Μπόις) μία ισοπαλία (2-2 με τη Γιανγκ Μπόις στην Ουκρανία) και μία ήττα (από την αλβανική Σκεντερμπέου με 3-2). Στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League είχε αποκλειστεί από τη Γιανγκ Μπόις (νίκη 3-1 εντός, ήττα 2-0 εκτός), ενώ στα play offs του Europa League είχε πετάξει εκτός της Μαρίτιμο (3-1 και 0-0).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χωρισμός βόμβα: Παίρνουν διαζύγιο Βικτόρια και Ντέιβιντ Μπέκαμ! Μετά από 17 χρόνια γάμου έβαλαν τέλος!

Στο ρόστερ της διαθέτει αρκετά γνωστά ονόματα, όπως τον Κονγκολέζο φορ Ντιεμερσί Εμποκανί (που είχε «κοπεί» στα ιατρικά από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι), τον Κροάτη διεθνή στόπερ Ντομαγκόι Βίντα, τον με ελληνικές ρίζες Γεβγέν Χατσερίντι και τον Βραζιλιάνο φορ Ζούνιορ Μοράις!

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share