Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τρίκαλος Παναθηναϊκός!

3 Δεκεμβρίου 2017 21:39
Τρίκαλος Παναθηναϊκός!

Ο Τσάβι Πασκουάλ είχε την ευκαιρία να... ανοίξει το ροτέισιον του «τριφυλλιού», αφήνοντας παράλληλα εκτός τον Τζέιμς Γκιστ, για να πάρει «ανάσες». Οι «πράσινοι» με ένα 24-9 στο τρίτο δεκάλεπτο «καθάρισαν» το παιχνίδι και ανέβηκαν στο 7-0 στο πρωτάθλημα. Στο 2-5 πλέον η ομάδα του Κώστα Μέξα, που ήταν ανταγωνιστική στο ΟΑΚΑ για ένα ημίχρονο.

Πρωταγωνιστές και πρώτοι σκόρερ του Παναθηναϊκού Superfoods ήταν οι Ζακ Όγκαστ (14π., 10ρ.) - Λούκας Λεκαβίτσιους (12π.), από κοντά και οι Νίκος Παππάς - Κωνταντίνος Μήτογλου (11π. ο καθένας), ενώ χρόνο συμμετοχής πήρε και ο 18χρονος Γιώργος Καλαϊτζάκης. Καλές εντυπώσεις άφησε ο Σέρβος σέντερ των Τρικάλων, Μάρκο Τέγιτς (14π., 4ρ., 3κοψ.).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: O γιος της Μενεγάκη μεγάλωσε και είναι κούκλος! - Η φωτογραφία του Άγγελου Λάτσιου που προκάλεσε «πανικό» στα social media!

Στο ξεκίνημα του αγώνα οι «πράσινοι» δεν είχαν ρυθμό, με τον Μάρκους Ντένμον να είναι άστοχος 1/4 σουτ και να... παγιδεύεται στις καλές άμυνες του Μιχάλη Λούντζη (11-9). Στο δεκάλεπτο το σκορ ήταν 18-14, με τον Μάρκο Τέγιτς να κάνει τη διαφορά από την πλευρά των φιλοξενούμενων (6π.). Έδωσε λύσεις ο Κωνσταντίνος Μήτογλου, αγωνίστηκε μόνο λίγα δευτερόλεπτα στην πρώτη περίοδο ο Νικ Καλάθης.

Μέχρι το 13' τα Τρίκαλα ήταν... στον πόντο (25-24), αλλά τότε ήρθε το «πράσινο ξέσπασμα». Παππάς (8π.), Μήτογλου (8π.) και Ρίβερς (7π.) έδωσαν εύκολο σκορ στο «τριφύλλι», η άμυνα των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ έσφιξε, ο Καλάθης μοίρασε 5 ασίστ και το γρήγορο 11-0 σερί έδωσε διψήφια διαφορά στους γηπεδούχους (36-24 στο 16'). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 40-33 και τον Τέγιτς να έχει 10 πόντους, ενώ ο Κώστας Βασιλειάδης σε μια «γεμάτη» εμφάνιση είχε 6 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των παικτών του Κώστα Μέξα, ο Λοτζέσκι και η κυριαρχία των γηπεδούχων στα ριμπάουντ φρόντιζαν, ώστε η διαφορά να είναι σταθερά σε διψήφια επίπεδα (52-38 στο 25'). Μάλιστα, στο 17' η διαφορά ξεπέρασε τους 20 πόντους, αφού οι «πράσινοι» είχαν πάρει... μπρος και κυκλοφορούσαν πολύ καλά την μπάλα στην επίθεσή τους (59-38). Το επιμέρους 24-9 της τρίτης περιόδου ήταν αρκετό, για να μετατρέψει το τέταρτο δεκάλεπτο σε τυπική διαδικασία (64-42).

Μήτογλου, Καλαϊτζάκης, Θανάσης και Όγκαστ πήραν ακόμα περισσότερο χρόνο συμμετοχής, με τον Έλληνα σέντερ να προσφέρει εντυπωσιακές φάσεις σε άμυνα και επίθεση και να φτάνει το double double. Ταυτόχρονα, η άμυνα του Παναθηναϊκού Superfoods ήταν σταθερά καλή και τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει, με το «τριφύλλι» να έχει εδραιώσει την κυριαρχία του. Το τελικό 87-56 έστειλε τους γηπεδούχους στο 7-0.

Τα Δεκάλεπτα: 18-14, 40-33, 64-42, 87-56

O MVP: Ο Ζακ Όγκαστ. Ξεκίνησε με άστοχες προσπάθειες και κακές άμυνες ο Έλληνας σέντερ, τα... άκουσε από τον Πασκουάλ, αλλά «ξέσπασε» στο τέταρτο δεκάλεπτο. Έτσι, ανέβηκε, έφτασε το double double (14π., 10ρ.) και έκανε μια πολύ παραγωγική εμάνιση.

Ο Σκληρός: Ο Κωνσταντίνος Μήτογλου. Έμεινε στο παρκέ για περίπου 20' και είχε 11 πόντους και 7 ριμπάουντ ο Έλληνας πάουερ φόργουορντ, στην καλύτερή του εμφάνιση μέχρι σήμερα με τα «πράσινα». Βοήθησε και δημιουργικά ο 21χρονος παίκτης. «Σκληρός» και ο Μάρκο Τέγιτς με 14π. και 3 κοψίματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Zara: Είναι ότι πιο σικ και ευκολοφόρετο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή! (Photo)

Ο Αόρατος: Ο Φίλιππος Καλογιαννίδης. Δεν βοήθησε ο Έλληνας γκαρντ, που σε 8' στο παρκέ δεν ξεχώρισε.

Η Στιγμή: Το θετικό για τους «πράσινους» ήταν ότι ο Τσάβι Πασκουάλ άνοιξε το ροτέισιον και έδωσε χρόνο σε όλους τους παίκτες του ρόστερ του, δίχως να κουράσει τους «βασικούς». Επίσης, «ανάσες» πήρε και ο Τζέιμς Γκιστ, για να είναι φρέσκος ενόψει της συνέχειας. Ίσως αυτό ήταν το μεγαλύτερο κέρδος των νταμπλούχων στην αναμέτρηση με τα Τρίκαλα: τα λεπτά σε παίκτες που δεν παίζουν στην Euroleague και η ξεκούραση όσων... τραβούν το κουπί στην Ευρώπη. «Στιγμή» της αναμέτρησης και τα πολύτιμα λεπτά που πήρε ο Γιώργος Καλαϊτζάκης, ο οποίος αποθεώθηκε από τον κόσμο στο ΟΑΚΑ.

Η Γκέλα: Για περίπου 20' ο Παναθηναϊκός Superfoods (με εξαίρεση ένα τρίλεπτο στη δεύτερη περίοδο) δεν... καθάριζε το ματς, είχε 13/34 σουτ και άφηνε τα Τρίκαλα να του βάζουν δύσκολα. Στη συνέχεια, βέβαια, το σκηνικό άλλαξε, με το «τριφύλλι» να... καθαρίζει το ματς στην επανάληψη και να στρέφεται στον αγώνα του Κάουνας.

Η Εξέδρα: Λίγος κόσμος στο ΟΑΚΑ. Highlight τα χειροκροτήματα στον αντίπαλο Μιχάλη Λούντζη, όποτε έκανε κάτι καλό στο παρκέ. Άλλωστε, ο 19χρονος γκαρντ ανήκει στους «πράσινους», που πιστεύουν σε εκείνον και αγωνίζεται ως δανεικός στα Τρίκαλα. Εξίσου όμορφες οι σκηνές με τα χειροκροτήματα από την εξέδρα όταν ο Μήτογλου ή ο Καλαϊτζάκης αστοχούσαν σε μια προσπάθεια.

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share