Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ναυάγιο στη Κροατία!

9 Νοεμβρίου 2017 23:46
Ναυάγιο στη Κροατία!

Εθνική ομάδα παρουσιάζοντας τραγικό πρόσωπο κόντρα στην Κροατία ηττήθηκε με 4-1 στο Ζάγκρεμπ και ουσιαστικά είπε από σήμερα αντίο στο «όνειρο» της συμμετοχής στα τελικά του Πακγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας το προσεχές καλοκαίρι.

Πως παρέταξε την Εθνική ο Σκίμπε

Ο Μίκαελ Σκίμπε παρέταξε την Εθνική μας με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια τον Ορέστη Καρνέζη, στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά τους Τζαβέλλα, Παπαδόπουλο, Παπασταθόπουλο και Μανιάτη. Στα αμυντικά χαφ τους Σάμαρη και Τζιόλη, από αριστερά τον Σταφυλίδη, από δεξιά τον Ζέκα και τον Φορτούνη πίσω από τον Μήτρογλου που βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

«Εφιαλτικό» ξεκίνημα για την Εθνική

Οι Κροάτες μπήκαν δυνατά προσπαθώντας να πιέσουν την Εθνική μας ομάδα κερδίζοντας κάποια στημένα που έφεραν την μπάλα προς την περιοχή του Καρνέζη. Μάλιστα, στο 4’ απείλησαν όταν ο Τζιόλης δεν απομάκρυνε όπως θα ήθελε και στη συνέχεια ο Βίντα έκανε την κεφαλιά για να μπλοκάρει ο Έλληνας τερματοφύλακας.

Ένα τραγικό λάθος του Ορέστη Καρνέζη στο 12’ όταν μετά από γύρισμα προς τα πίσω του Τζαβέλλα, ο τερματοφύλακας της Γουότφορντ δεν έκανε καλό κοντρόλ, ο Κάλινιτς έτρεξε και του έκλεψε την μπάλα και εκείνος τον ανέτρεψε. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Λούκα Μόντριτς που έστειλε δεν ευστόχησε και έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Η ελληνική οπισθοφυλακή έδειχνε να μην βρίσκεται σε καλή βραδιά και οι Κροατές έφταναν εύκολα μπροστά στα καρέ του Καρνέζη. Έτσι, πριν συμπληρωθούν τα πρώτα είκοσι λεπτά στο ματς πέτυχαν και δεύτερο γκολ φέρνοντας σε ακόμα πιο δύσκολη θέση την Εθνική μας.

Στο 19’ ο Μανιάτης δεν κατάφερε να σταματήσει τον Στρίνιτς που έκανε το γύρισμα και ο Κάλινιτς αμαρκάριστος έκανε το τακουνάκι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ενδεικτικό της ψυχρολουσίας για τους διεθνείς μας ήταν το γεγονός πως τα ποσοστά κατοχής της μπάλας έφταναν μέχρι και το 67% για τους παίκτες του Ντάλιτς.

Αντίδραση!

Μετά το πέρας των πρώτων 25 λεπτών στον αγώνα η Εθνική μας έβγαλε σφυγμό. Προσπαθώντας αρχικά να κρατήσει την μπάλα κατάφερε να φτάσει κοντά στην περιοχή του Σούμπασιτς. Αρχικά, στο 29’ ο Ζέκα έκλεψε την μπάλα και προ του Μήτρογλου ο Βίντα έδιωξε σε κόρνερ. Από την εκτέλεση κόρνερ από τον Φορτούνη, ο Παπασταθόπουλος στο δεύτερο δοκάρι σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά μείωσε για την ομάδα του Μίκαελ Σκίμπε.

Αμυντικής αστάθειας… συνέχεια

Παρ’ όλα αυτά τα σημαντικά αμυντικά κενά της ελληνικής ομάδας δεν έπαψαν να υφίστανται και έτσι οι γηπεδούχοι συνέχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες με χαρακτηριστική άνεση. Στο 34’ ο Βρσάλκο έβγαλε ανενόχλητος τη σέντρα, Παπαδόπουλος και Μανιάτης έχασαν τον Πέρισιτς που αμαρκάριστος μέσα από την μικρή περιοχή από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το τρίτο γκολ της Κροατίας.

Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των πρώτων 45 οι γηπεδούχοι έφτασαν μία ανάσα από το τέταρτο γκολ όταν ο Κράμαριτς από το ύψος του πέναλτι γύρισε το κορμί του και σούταρε για να αποκρούσει ο Καρνέζης, ο Κάλινιτς να πάρει το ριμπάουντ να σουτάρει και ο Έλληνας τερματοφύλακας να διώξει και πάλι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο

Ο Μίκαελ Σκίμπε βλέποντας το πρόβλημα στο δεξί άκρο της άμυνας πέρασε στην αρχή της επανάληψης τον Παναγιώτη Ρέτσο αντί του Γιάννη Μανιάτη. Η εικόνα, ωστόσο, του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος δεν άλλαξε σε ό,τι αφορά στο αμυντικό σκέλος. Σε ένα ακόμα «παιδικό» λάθος, ο Σταφυλίδης γύρισε στον Καρνέζη, ο Βρσάλκο έκλεψε, έδωσε στον Κράμαριτς και εκείνος προ κενής εστίας δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει. Το επιθετικό κρεσέντο της Κροατίας συνεχίστηκε και στο 56’ ο Κράμαριτς πέρασε τον Ρέτσο και σούταρε όμως ο Καρνέζης απέκρουσε.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Μήτρογλου ανησύχησε για πρώτη φορά μετά από ώρα τον Σούμπασιτς με ένα σουτ από το ύψος της περιοχής που ο τερματοφύλακας της Μονακό έπεσε στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα, ο επιθετικός της Μαρσέιγ έκανε τη σέντρα και ο Παπασταθόπουλος από κοντά με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι παίκτες του Ντάλιτς συνέχισαν να φτάνουν όποτε θέλουν και με όποιον τρόπο θέλουν απέναντι στον Καρνέζη, όμως αρχικά ο Παπασταθόπουλος έδιωξε στο 67’ πάνω στη γραμμή το σουτ του Κράμαριτς και δύο λεπτά αργότερα ο Πέρισιτς δεν κατάφερε να βρει στόχο.

Η Εθνική μας προσπάθησε να αντιδράσει και να πετύχει το γκολ που θα την ξαναέβαζε στο παιχνίδι της πρόκρισης όμως χωρίς αποτέλεσμα. Κατάφερε δε να απειλήσει ουσιαστικά μονάχα στο 75’ έχασε όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, ο Μήτρογλου πετάχτηκε μέσα στην περιοχή έκανε την καρφωτή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.

Ο ρυθμός της αναμέτρησης στη συνέχεια έπεσε με τους γηπεδούχους να κρατούν με ευκολία το σκορ στα επίπεδα του 4-1 και ουσιαστικά να παίρνουν από σήμερα το εισιτήριο για το μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού στα γήπεδα της Ρωσίας.

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share