Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το προφίλ της Κροατίας: Ο Μόντριτς και η παρέα του στον δρόμο της Εθνικής!

17 Οκτωβρίου 2017 16:18
Το προφίλ της Κροατίας: Ο Μόντριτς και η παρέα του στον δρόμο της Εθνικής!

Η Κροατία, μία ομάδα με μεγάλα αστέρια που όμως δεν έχουν αποδώσει το μέγιστο σαν σύνολο, είναι το τελευταίο εμπόδιο που χωρίζει την Ελλάδα από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς (18η στην κατάταξη της FIFA) τερμάτισε, όπως και η Εθνική, δεύτερη στον ένατο προκριματικό όμιλο, πίσω από την Ισλανδία (22β.), έχοντας απολογισμό 20 βαθμούς, με έξι νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες και γκολ 15-4.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Ο μεταμορφωτικός Δίας στο Σκορπιό ως τον Νοέμβριο! Ποια θα επηρεαστούν αρνητικά;

Η «χρβάτσκα» κέρδισε το αδύναμο Κόσσοβο και την Ουκρανία δύο φορές, ωστόσο έχασε από Ισλανδία και Τουρκία εκτός έδρας και πέταξε βαθμούς στην έδρα της απέναντι σε Τουρκία και Φινλανδία.

Στο ρόστερ της διαθέτει παίκτες που πρωταγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο. Ξεχωρίζουν ο ιθύνων νους της Ρεάλ, Λούκα Μόντριτς, που είναι και αρχηγός, που πλαισιώνεται στο κέντρο από τον συμπαίκτη του στη «βασίλισσα» Ματέο Κόβατσιτς και τον Ιβάν Ράκιτιτς της Μπαρτσελόνα. Βασικός τερματοφύλακας είναι ο Ντάνιελ Σούμπασιτς της Μονακό, στο κέντρο άμυνας δεσπόζουν ο υπό αμφισβήτηση στη Λίβερπουλ Ντέγιαν Λόβρεν και ο Ντομαγκόι Βίντα της Ντιναμό Κιέβου. Στην επίθεση ξεχωρίζουν ο ταχύτατος ακραίος Ιβάν Πέρισιτς της Ίντερ, ο Μάριο Μάντζουκιτς της Γιουβέντους και ο Νίκολα Κάλινιτς της Μίλαν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φωτογραφία "γροθιά" στο στομάχι: Τα φέρετρα μάνας και κόρης στο Μαρκόπουλο δίπλα δίπλα! (photos)

Η Κροατία, που έχει στην ηγεσία της ομοσπονδίας της τον θρυλικό φορ Νταβόρ Σούκερ, είχε περάσει μέσω μπαράζ τόσο στα τελικά του Euro 2012 (3-0 εκτός και 0-0 εντός με Τουρκία) όσο και σε αυτά του Μουντιάλ του 2014 (0-0 εκτός και 2-0 εντός με Ισλανδία).

Μεγαλύτερη επιτυχία της ήταν η τρίτη θέση στο Μουντιάλ του 1998 στη Γαλλία, ενώ στις άλλες τρεις συμμετοχές της, το 2002, το 2006 και το 2014, δεν κατόρθωσε να περάσει από τη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share