Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς κρίνει κορυφή!

24 Σεπτεμβρίου 2017 11:47
ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς κρίνει κορυφή!

Το πάνω χέρι στην υπόθεση «πρωτάθλημα» θέλει να πάρει εκ νέου ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας (20:30, Novasports 1).

Οι Πειραιώτες βρίσκονται αυτή τη στιγμή δύο βαθμούς πίσω από την «Ένωση» και ούτε θέλουν να σκέφτονται το ενδεχόμενο νέας βαθμολογικής απώλειας, πόσω μάλλον της ήττας από τους «κιτρινόμαυρους» στην αποψινή αναμέτρηση.

Η νίκη αποτελεί μονόδρομο για τους «ερυθρόλευκους», λίγες ημέρες πριν από την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Γιουβέντους για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.
Στον Ολυμπιακό γνωρίζουν πολύ καλά πως αυτό είναι το πρώτο ντέρμπι της σεζόν και με νίκη επί της ΑΕΚ θα αποδείξουν πως αυτοί είναι και φέτος το απόλυτο αφεντικό, κατακτώντας στη συνέχεια το 45ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόφαση - βόμβα για τον Nammos της Μυκόνου!

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Μπέσνικ Χάσι έχει φροντίσει τις τελευταίες ημέρες να «τσιτώσει» τους παίκτες του, με τις προπονήσεις να θυμίζουν την προετοιμασία της ομάδας για τους αγώνες της προκριματικής φάσης του Champions League.

Όσον αφορά την ενδεκάδα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Καπίνο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Φιγκέιρας, Ρομαό, Ένγκελς και Κούτρη. Στον άξονα θα είναι ο Ζντιέλαρ με τον Ταχτσίδη, με τον Καρσελά και τον Μάριν στα πλάγια. Ως «δεκάρι» θα αγωνιστεί ο Οτζίτζα και στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Εμενίκε.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Προτό, Χουτεσιώτης, Μπεν, Σισέ, Τζούρτζεβιτς, Ομάρ, Φορτούνης, Ζιλέ, Νικολάου, Πάρντο και Σεμπά. Εκτός έμειναν οι Μποτία, Βούκοβιτς και Ανδρούτσος.

Για το προβάδισμα η ΑΕΚ

Μπορεί απόψε να συμπληρώνεται απλώς το 1/6 του πρωταθλήματος και να υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη, ωστόσο στις τάξεις της ΑΕΚ το αποψινό ντέρμπι αντιμετωπίζεται ως μεγάλη πρόκληση και ευκαιρία. Κι αυτό γιατί σε περίπτωση νίκης η «Ένωση» θα αποσπαστεί στο +5 από τον βασικότερο ανταγωνιστή της για τον τίτλο και επιπλέον θα φέρει ακόμη μεγαλύτερη εσωστρέφεια στους «ερυθρόλευκους».

Σύμμαχος της ΑΕΚ πέρα από την εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και το σερί νικών της θα είναι και ο κόσμος της. Μέχρι χθες είχαν διατεθεί περίπου 25.000 εισιτήρια και αν συνυπολογιστούν τα περίπου 10.000 διαρκείας αλλά και όσοι θα σπεύσουν στο ΟΑΚΑ σήμερα, γίνεται αντιληπτό πως αναμένονται 40.000, ίσως και περισσότεροι, φίλαθλοι στο γήπεδο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα μεγατόνων στον Παναθηναϊκό: Αποχωρεί και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος από το μπάσκετ;

Ο Μανόλο Χιμένεθ φυσικά δεν άνοιξε τα χαρτιά του. Το πιθανότερο, πάντως, είναι να επιλέξει το 4-2-3-1 με τους Ανέστη στο τέρμα, Γκάλο δεξιά και Μπακάκη αριστερά στην άμυνα (ο Λόπες μπήκε στην 20μελή αποστολή αλλά είναι αμφίβολο αν θα είναι και στη 18άδα), τους Βράνιες και Τσόσιτς στόπερ, τον Σιμόες με τον Γιόχανσον αμυντικά χαφ, τον Μάνταλο «δεκάρι» και τον Χριστοδουλόπουλο σε θέση δεξιού μεσοεπιθετικού. Από εκεί και πέρα, ο Λιβάγια έχει προβάδισμα έναντι του Αραούχο για την κορυφή της επίθεσης και ο Κλωναρίδης για τη θέση του αριστερού μεσοεπιθετικού. Αν προτιμηθεί το 4-3-3, τότε θα δούμε τον Γαλανόπουλο ή τον Αϊντάρεβιτς να προστίθενται στο κέντρο και ενδεχομένως τον Μάνταλο να πηγαίνει σε θέση αριστερού ακραίου. Πάντως ο Ανδαλουσιανός τεχνικός θα πάρει τις αποφάσεις του λίγες ώρες πριν τη σέντρα.

Στην 20μελή αποστολή πέρα από τους προαναφερθέντες βρίσκονται οι Τσιντώτας, Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Πατίτο και Μπακασέτας, ενώ εκτός αποστολής έμεινε για λόγους τακτικής ο Τρίστασον και οι ανέτοιμοι Τσιγκρίνσκι, Γιακουμάκης, Κονέ, Λαμπρόπουλος και Βινίσιους.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης παρακολούθησε τη χθεσινή προπόνηση δίνοντας, έστω και χωρίς λόγια, το σύνθημα για νίκη.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share