Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Χάλκινο μετάλλιο κέρδισε ο Μουζενίδης στη σφαίρα του Ευρωπαϊκού U20

21 Ιουλίου 2017 20:20
Χάλκινο μετάλλιο κέρδισε ο Μουζενίδης στη σφαίρα του Ευρωπαϊκού U20

Το πρώτο μετάλλιο του πανηγύρισε σήμερα o ελληνικός στίβος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20 που φιλοξενείται στο Γκροσέτο της Ιταλίας, χάρη στην μαχητικότητα και το ταλέντο του Οδυσσέα Μουζενίδη.

Ο αθλητής από τα Μουδανιά Χαλκιδικής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό της σφαιροβολίας με καλύτερη προσπάθεια στα 20,67 μ., από την τέταρτη βολή του, επίδοση που είναι και νέο πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων.

Ο 18χρονος βρέθηκε από την πρώτη βολή (19,98μ.) στα μετάλλια και δεν βγήκε από αυτά σε καμία προσπάθεια. Αντίθετα, όταν έπεσε από την δεύτερη στην τρίτη θέση, επιδίωξε να ανακάμψει, ωστόσο ο Σιμόν Μαζούρ στην τρίτη βολή του πέτυχε το 20,70 μ. και πέρασε δεύτερος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Τρομερή αποκάλυψη της Βαλαβάνη για την σχέση με τον Αγγελόπουλο: "Ήμουν η μόνη στην παραλία που..."

Σε εκείνο το σημείο ο Μουζενίδης «απάντησε» με τη βολή του πανελληνίου ρεκόρ, η οποία, όμως, δεν ήταν αρκετή για να βελτιώσει τη θέση του.

Ο αθλητής του Γιώργου Μποτσκαριώβ συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις και παρέμεινε στα μετάλλια, ένα χρόνο μετά τη νίκη του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παίδων/κορασίδων στην Τιφλίδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φονικός σεισμός: Η φωτογραφία από το λιμάνι της Κω μετά τον Εγκέλαδο που κάνει τον γύρο του κόσμου!

Ο Μουζενίδης έχει μπροστά του ακόμη μία χρονιά στην ίδια κατηγορία, προκειμένου να βελτιώσει ακόμη περισσότερο το πανελλήνιο ρεκόρ και να κατακτήσει μετάλλιο και σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U20.

Ο Μάρκους Τόμσεν αποδείχθηκε ανίκητος σήμερα, αφού το 21,36 μ. ήταν πέρα από τις δυνάμεις κάθε άλλου αντιπάλου, ενώ ο Σίμον Μαζούρ ήταν τελικά δεύτερος με το 20,70 μ. της τρίτης προσπάθειάς του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Αλίκη Βουγιουκλάκη στο φέρετρο που σόκαρε το Πανελλήνιο! Το αμήχανο τελευταίο φιλί του Σπυρόπουλου

Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ ήταν 20,62μ. και ανήκε στον Μουζενίδη από τις 27 Μαΐου του 2017 και τους αγώνας ρίψεων "Κώστας Σπανίδης".

Η Ελλάδα κατέκτησε σήμερα το πρώτο μετάλλιό της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 ύστερα από 12 χρόνια και τη διοργάνωση του Κάουνας και έφτασε αισίως τα 23 στην ιστορία του θεσμού.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share