Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βόμβα Λοτζέσκι ο Παναθηναϊκός!

19 Ιουλίου 2017 17:12
Βόμβα Λοτζέσκι ο Παναθηναϊκός!

Και στο βάθος... Λοτζέσκι! Ο 32χρονος σμολ φόργουορντ από την Αμερική, που διαθέτει βελγικό διαβατήριο και είναι free agent, αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό από το 2013 μέχρι το 2017 και βρίσκεται σε περίοπτη θέση στον «πράσινο» σχεδιασμό, αφού αρέσει πολύ στον Τσάβι Πασκουάλ.

Η περίπτωση του Λοτζέσκι, όμως, όπως και συνολικά το «πράσινο» ρόστερ και τα τελευταία κομμάτια του παζλ θα κριθούν τόσο από την υπόθεση του Κρις Σίνγκλετον, όσο και από εκείνη του Ζακ Όγκαστ. Επομένως, τα πράγματα θα γίνουν πιο ξεκάθαρα αφού ολοκληρωθεί η 20η Ιουλίου, η μέρα δηλαδή που τελειώνει η προθεσμία των δύο παικτών για να βρουν συμβόλαιο στο ΝΒΑ (έχουν και οι δύο NBA out). Η έκβαση των παραπάνω δύο υποθέσεων θα κρίνουν αν οι νταμπλούχοι κινηθούν τελικά για τον 32χρονο «μπόμπερ» ή όχι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαμός στο διαδίκτυο: Η ανάρτηση της Κατερίνας Ζαρίφη που έφερε δημόσια σχόλια από Γκουντάρα - Μπαρμπαρίγου!

Ο Πασκουάλ έχει πολύ ψηλά στην λίστα του τον έμπειρο παίκτη, ο οποίος μπορεί να δώσει σε όποια ομάδα πάει έξτρα ποιότητα, σκορ έξω από τα 6,75μ., δημιουργία και επιθετικές λύσεις (9,9π. με 56% 2π., 42% 3π., 83%β., 3,1ρ., 1,6ασ. κατά μέσο όρο στην Euroleague πέρυσι). Παράλληλα, ο «Λότζο» γνωρίζει πάρα πολύ καλά τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος, το βάρος της φανέλας του Παναθηναϊκού Superfoods και του Ολυμπιακού, αλλά και την αντιπαλότητα μεταξύ των δύο ομάδων.

Κι αν στον Παναθηναϊκό Superfoods η πώληση του Σίνγκλετον σε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερες πιθανότητες, μετά το «όχι» του παίκτη στους «πράσινους» για ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών με αυξημένες αποδοχές και το γερό «μπάσιμο» της Χίμκι, το τι θα γίνει τελικά με τον Όγκαστ είναι ακόμα «ανοιχτό». Ο 24χρονος σέντερ μπορεί να φέρει τα... πάνω - κάτω στον σχεδιασμό, καθώς αν βρει τελικά πρόταση από το ΝΒΑ, εκπληρώσει το όνειρό του και πάει στον «μαγικό κόσμο» θα δυσκολέψει την... κατασκευή του νέου ρόστερ του Πασκουάλ.

Κι αυτό γιατί ο Όγκαστ είναι Έλληνας και αν αποχωρήσει δεν υπάρχει άλλος Έλληνας παίκτης του ίδιου επιπέδου διαθέσιμος για να τον αντικαταστήσει. Άρα, οι «πράσινοι» θα πρέπει να κινηθούν για δύο ξένους στην frontline (αντι - Σίνγκλετον για το «4» - «5» και αντι - Όγκαστ για το «5»). Σε αυτό το σενάριο, το «τριφύλλι» δεν θα πάει και για τον Λοτζέσκι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρομερό περιστατικό στα Χανιά: Ήθελε γυαλιά ηλίου "Dior" και τα απέκτησε με τον πιο... απίστευτο τρόπο! (video)

Αν όμως ο Όγκαστ μείνει στο «πράσινο» ρόστερ και φύγει από το ΟΑΚΑ μόνο ο Σίνγκλετον, τότε οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα κινηθούν για έναν πρωτοκλασάτο παίκτη στο «4» - «5», αλλά και τον «Λότζο». Άλλωστε, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κόουτς Πασκουάλ ξεκαθάρισε πως δεν επιθυμεί να δοθούν τα διαθέσιμα 2,4 εκατομμύρια ευρώ (1,3 εκατομμύρια ευρώ από τη Χίμκι και 1,1 εκατομμύρια ευρώ από του 28χρονου Αμερικανού), που θα υπάρχουν μετά την ενδεχόμενη αποχώρηση του Σίνγκλετον, σε έναν μόνο παίκτη.

Γι' αυτό και απέκλεισε την περίπτωση του Τζάστιν Χάμιλτον, αφού θέλει ισορροπία και στα αποδυτήρια, αλλά και στο μπάτζετ της ομάδας.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός Superfoods θα μπορέσει να κυνηγήσει έναν ψηλό που να αμείβεται με ένα ποσό γύρω στο 1.000.000 ετησίως, αλλά και τον Ματ Λοτζέσκι, που πέρυσι έπαιρνε 900.000 ευρώ στον Ολυμπιακό.

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share