Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αποκάλυψη: Σπουδαία νέα για τους φίλους του ΠΑΟ! Με ποια εταιρεία - κολοσσό ετοιμάζεται να συνεργαστεί!

22 Μαρτίου 2017 21:05
Αποκάλυψη: Σπουδαία νέα για τους φίλους του ΠΑΟ! Με ποια εταιρεία - κολοσσό ετοιμάζεται να συνεργαστεί!

Το όνειρο της κατασκευής του σπιτιού του Παναθηναϊκού είναι το μεγαλύτερο που απασχολεί, περισσότερο ίσως κι από την αγωνιστική δράση της ομάδας του, τον κόσμο και τη διοίκηση των Πράσινων. Ενα τόσο μεγαλεπήβολο, όσο και ρομαντικό σχέδιο όμως, και μάλιστα εν έτει 2017 δεν μπορεί, παρά να έχει ανάγκη τους καλύτερους που υπάρχουν…

Σήμερα αποκαλύφθηκε ότι πράγματι, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός βρίσκεται σε επαφή με τους καλύτερους προκειμένου να υλοποιήσει το όραμά του.

Από την πρώτη στιγμή που βγήκε στην επιφάνεια η προχωρημένη συζήτηση του Παναθηναϊκού με την Κυβέρνηση που επιδεικνύει ειλικρινές ενδιαφέρον για την κατασκευή του γηπέδου στο Γουδή, ένας από τους πιο βασικούς κρίκους που έλειπαν από την αλυσίδα και οι εμπλεκόμενες πλευρές προσπαθούσαν να κρατήσουν σαν επτασφράγιστο μυστικό, ήταν το όνομα του “επενδυτή”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι συμβαίνει με τους Έλληνες που βρίσκονται στο Λονδίνο μετά την επίθεση!

Φέρνουμε, όμως, στο φως την πληροφορία ότι η εταιρία που ο Παναθηναϊκός έχει προσεγγίσει για την ανάληψη του έργου δεν είναι άλλη από τον παγκόσμιο κατασκευαστικό κολοσσό, την AEG. Είναι η εταιρία που δημιούργησε και διαχειρίζεται εκτός των άλλων, τα δύο Ο2, σε Λονδίνο και Βερολίνο, την “διαστημική” Ούλκερ Αρίνα αλλά και το Staples Center, την έδρα των Λέικερς και των Κλίπερς.

Σύμφωνα με τις απολύτως επιβεβαιωμένες πληροφορίες του SDNA, η επικοινωνία των δύο πλευρών ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα και άμεσα θα υπάρξει η πρώτη δια ζώσης επαφή, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στη Γερμανία.

Είναι αλήθεια πάντως, ότι η Αθήνα και η οικονομία της Ελλάδας δεν αποτελεί πολύ ισχυρό δέλεαρ για την AEG, η οποία έχει απλώσει τα δίχτυα της και ασχολείται με διάφορα τεράστια prοjects στις καλύτερες οικονομίες του πλανήτη.

Στην παρούσα φάση, η AEG περιμένει την επίσημη παρουσίαση του Παναθηναϊκού για να τοποθετηθεί. Ουδείς μπορεί αυτή τη στιγμή να μιλήσει για πιθανότητες επιτυχίας, αλλά προφανώς και πιστώνεται στους επιτελείς του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, ότι κατάφεραν να ανοίξουν δίαυλο επικοινωνίας με την εταιρία που έχει κατασκευάσει μερικά από τα καλύτερα γήπεδα στον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη: Με ποιον πίνει καφέ η... πρώην κυρία Κυριακού! (Photo)

Η υπόθεση δεν είναι απλή και θα χρειαστεί χρόνος, αλλά και ουσιαστικό συμφέρον της ΑΕG για να εμπλακεί σε ένα τόσο μεγάλο και κοστοβόρο πλάνο. Ετσι κι αλλιώς ο συγκεκριμένος κολοσσός έχει επενδύσει σε μεγάλα projects με την μορφή της συμμετοχικής δομής, αναλαμβάνοντας τη χρηματοδότηση ή μέρος αυτής και εισπράτοντας έσοδα από τη χρήση του. Αυτό ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση του Staples Center των Λέικερς και των Κλίπερς.

Το ξεκίνημα έγινε! Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Επίσης, ακόμα κι αν τελικά δεν δεχθεί να συμμετάσχει επενδυτικά, ή συμμετοχικά η AEG στο χτίσιμο του γηπέδου, είναι εξαιρετικά πιθανό να συμβάλει με άλλους τρόπους, που είναι αφάνταστα σημαντικοί, όπως η συμβουλευτική εμπειρία της. Ο δίαυλος άνοιξε… Η κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού έχει ξεπεράσει πια το στάδιο της ρητορικής επιθυμίας και απ’όλες τις πλευρές γίνονται κινήσεις που αποδεικνύουν ότι υπάρχει ουσιαστική βούληση. Και η κυβέρνηση Τσίπρα αναγνωρίζει τις ανάγκες τόσο του Παναθηναϊκού, όσο και της ΑΕΚ για την απόκτηση ενός δικού τους γηπέδου. Κι αυτή η κρατική βούληση είναι ένα από τα σημαντικότερα asset στα χέρια του Παναθηναϊκού για την επίτευξη του deal.

πηγη: sdna

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share