Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ατλέτικο για φίλημα! Κέρδισε 1-0 την Μπάγερν και ονειρεύεται ξανά τελικό

28 Απριλίου 2016
Ατλέτικο για φίλημα! Κέρδισε 1-0 την Μπάγερν και ονειρεύεται ξανά τελικό

Έτοιμη για ένα ακόμα ποδοσφαιρικό θαύμα δείχνει η Ατλέτικο!

Μετά την Μπαρτσελόνα, οι «ροχιμπλάνκος» έβαλαν και την Μπάγερν να… προσκυνήσει στο «Βιθέντε Καλντερόν» και πανηγύρισαν τεράστια νίκη με1-0.

Ένα υπέροχο γκολ του Σαούλ από το 11’ αποδείχθηκε αρκετό για την ομάδα του Σιμεόνε, που άντεξε στην πολιορκία του δευτέρου ημιχρόνου και προστάτευσε μέχρι τέλους το σκορ που της δίνει προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Champions League.

Άργησαν να ξυπνήσουν οι Βαυαροί, που έχασαν ένα ημίχρονο και όταν τελικά στρίμωξαν τους γηπεδούχους, είδαν το δοκάρι (σε σουτάρα του Αλάμπα) και τον Όμπλακ (σε πολλές περιπτώσεις) να τους σταματούν.

Εξαιρετικός για μια ακόμα φορά ο Φερνάντο Τόρες, είχε κι εκείνος δοκάρι (με όμορφη ενέργεια) και απείλησε να ξεχειλώσει το προβάδισμα της Ατλέτικο για τον τελικό.



Το ματς

Ποιος θα πάρει την πρόκριση στον τελικό του Champions League θα φανεί. Ποιος την θέλει περισσότερο όμως (τουλάχιστον μέχρι τώρα) δεν χρειάστηκε πάνω από ένα ημίχρονο για να το καταλάβει κανείς. Με μάτια που γυάλιζαν και το γνωστό πάθος που (ειδικά στο «Βιθέντε Καλντερόν») ξεχειλίζει, οι παίκτες της Ατλέτικο μπήκαν αφιονισμένοι στο γήπεδο. Θέλησαν να στείλουν μήνυμα στην Μπάγερν ότι δεν μασάνε από τη θεωρητική ανωτερότητά της. Κι όχι μόνο το κατάφεραν, αλλά την ανάγκασαν από νωρίς να τρέχει.

Γιατί όσο κι αν το προσπάθησαν, κανείς από τους (τρεις) αντιπάλους που βρέθηκαν στον δρόμο του Σαούλ στο 11’ δεν μπόρεσε να τον κόψει. Το πλασέ του ήταν τόσο υποδειγματικό που ούτε ένας Νόιερ δεν θα το έβγαζε. Και η ψυχολογία των γηπεδούχων εκτινάχθηκε σε τέτοιο σημείο που να πέφτουν με ακόμα περισσότερη λύσσα στην μπάλα. Κάπως έτσι, η Μπάγερν απέμενε να την κυκλοφορεί άσκοπα έξω από την περιοχή. Να ψάχνει μάταια διαδρόμους. Και να ευχαριστεί τον Νόιερ που τη γλίτωσε από τα χειρότερα, αποκρούοντας τετ-α-τετ του Γκριεζμάν.

Φαίνεται όμως πώς αυτή η εικόνα έθιξε την Μπάγερν. Τσίγκλησε τον εγωισμό της. Και την έφερε από την ανάπαυλα αποφασισμένη να απαντήσει. Με το σφύριγμα λοιπόν του β’ ημιχρόνου, οι Βαυαροί κήρυξαν πολιορκία στην περιοχή της Ατλέτικο. Και κατηφόρισαν επικίνδυνα το γήπεδο. Έτσι, σε 20 λεπτά ο Αλάμπα απείλησε να… γκρεμίσει το τέρμα του Όμπλακ (με φοβερό σουτ στο δοκάρι). Ο ίδιος ο Σλοβένος επενέβη σωτήρια σε κεφαλιά του Μαρτίνεθ. Και λίγο αργότερα είδε την μπάλα να περνά παράλληλα με το τέρμα του σε πλασέ του Λεβαντόφσκι.

Οι «ροχιμπλάνκος» όμως άντεξαν. Παρά την πίεση (που αυξήθηκε με την είσοδο των Ριμπερί και Μίλερ) έμειναν όρθιοι. Και όχι μόνο αυτό, αλλά απείλησαν να σοκάρουν ξανά την Μπάγερν. Δυστυχώς για εκείνους ωστόσο, η υποδειγματική ενέργεια του Τόρες (ντρίμπλα και πλασέ) σταμάτησε στο δοκάρι. Όχι βέβαια ότι αυτό τους πτόησε. Διότι από εκείνο το σημείο και έπειτα, σταμάτησαν να πιέζονται. Και με εξαίρεση κάποια απελπισμένα σουτ των Γερμανών στο τέλος, προστάτευσαν χωρίς μεγάλο πρόβλημα το προβάδισμα για να βρεθούν εκείνοι στο Μιλάνο.





Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Χιμένεθ, Σάβιτς, Φιλίπε Λουίς, Αουγκούστο, Γκάμπι, Κόκε, Σαούλ (85’ Πάρτεϊ), Γκριεζμάν, Τόρες

Στον πάγκο έμειναν οι: Μογιά, Γκάμεθ, Λούκας Ερνάντεθ, Κρανεβίτερ, Κορέα, Βιέτο

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Αλάμπα, Μπερνάτ (77’ Μπενατιά), Λαμ, Αλόνσο, Κομάν (64’ Ριμπερί), Χάβι Μαρτίνεθ, Τιάγκο Αλκάνταρα (70’ Μίλερ), Ντάγκλας Κόστα, Βιδάλ, Λεβαντόφσκι

Στον πάγκο έμειναν οι: Ούλραϊχ, Τάσι, Γκέτσε, Κίμιχ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)
ΓΗΠΕΔΟ: «Βιθέντε Καλντερόν»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η ΑΕΚ είναι εδώ! Η "Βασίλισσα" επέστρεψε μετά από 11 χρόνια στα ημιτελικά της Α1

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share