Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Champions League: Ματσάρα στη Μαδρίτη με φόντο το Μιλάνο!

27 Απριλίου 2016
Champions League: Ματσάρα στη Μαδρίτη με φόντο το Μιλάνο!

Το «Βιθέλντε Καλντερόν» φοράει απόψε τα καλά του, αφού υποδέχεται το πρώτο παιχνίδι του ημιτελικού ανάμεσα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και τη Μπάγερν Μονάχου, με τις δύο ομάδες να κυνηγούν το προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Μιλάνου.

Ωστόσο η συγκεκριμένη «μάχη» έχει δύο συγκεκριμένους πρωταγωνιστές που δεν είναι άλλοι, από αυτή δύο εκ των κορυφαίων προπονητών της γενιάς τους.

Ντιέγκο Σιμεόνε και Πεπ Γκουαρντιόλα, με διαφορετικές φιλοσοφίες αλλά κοινό στόχο, τον τελικό της 28ης Μαΐου, διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους και θέλουν το τρόπαιο ο καθένας για δικούς του λόγους.

Από τη μια ο Γκουαρδιόλα θέλει να φύγει από την Μπάγερν, δίνοντας της ουσιαστικά αυτό για το οποίο προσελήφθη και από την άλλη ο «Τσόλο» που θέλει να κάνει την υπέρβαση, ρεφάροντας τον χαμένο τελικό του 2014.

Οι «ροχιμπλάνκος» που έχουν να δεχτούν γκολ 442 λεπτά, θέλουν να εκμεταλλευτούν τη δύναμη της έδρας, αλλά και την παράδοση κόντρα σε γερμανικές ομάδες στη διοργάνωση.

Πάντως οι 9 νίκες σε 11 ματς για την Μπάγερν είναι κάτι που περνάει απαρατήρητο, κάτι που αποδεικνύει και τι πρέπει να περιμένουμε στην αποψινή βραδιά.

Ο Γκουαρδιόλα θα έχει γεμάτο το «οπλοστάσιο» του πλην των γνωστών απουσιών του Ρόμπεν και του Μπαντστούμπερ, ενώ ο Σιμεόνε δεν υπολογίζει στους Γοδίν και Τιάγκο.

Η προϊστορία είναι μικρή, με τις δύο ομάδες να έχουν συανντηθεί μόνο στον «διπλό» τελικό του 1974, όπου χρειάστηκε επαναληπτικός μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα, στον οποίο οι Γερμανοί επικράτησαν με 4-0 και κατέκτησαν για πρώτη φορά την κορυφή της Ευρώπης.

Πιθανές ενδεκάδες

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Χουανφράν, Χιμένες, Σάβιτς, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Κόκε, Σαούλ, Αουγκούστο Φερνάντες, Γκριεζμάν, Φερνάντο Τόρες

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Λαμ, Μαρτίνες, Αλάμπα, Μπερνάτ, Αλόνσο, Βιδάλ, Κόστα, Ριμπερί, Μίλερ, Λεβαντόφσκι


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Σαν να μην έγινε ποτέ: Όλα θα κριθούν στην Μαδρίτη! (VIDEO)

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share