Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Χαλιβελάκης Κωνσταντίνος και Μάριος Τσαούσογλου στο SEAJETS Ράλι Ακρόπολις 2016

22 Απριλίου 2016
Χαλιβελάκης Κωνσταντίνος και Μάριος Τσαούσογλου στο  SEAJETS Ράλι Ακρόπολις 2016

Η ομάδα Halivelakis Racing Team έχει την χαρά να συμμετέχει στο SEAJETS Ράλι Ακρόπολις 2016 (www.acropolisrally.gr) με πλήρωμα τον Κωνσταντίνο Χαλιβελάκη στην θέση του οδηγού και τον Μάριο Τσαούσογλου συνοδηγό.

Το νεαρό πλήρωμα μόνο νέο δεν θεωρείται στον χώρο των Ράλι γενικότερα αλλά και του Ράλι Ακρόπολις ειδικότερα.

Συγκεκριμένα Ο Κωνσταντίνος Χαλιβελάκης ξεκίνησε την καριέρα του το 2004, κι από τότε μετράει πολλές επιτυχίες σε χωμάτινες και ασφάλτινες επιφάνειες με σημαντικότερες επιτυχίες την κατάκτηση του Peugeot 206 junior cup 2005 με συνοδηγό τον έμπειρο Νίκο Μουζάκη, ένα θεσμό που απευθυνόταν σε νέους οδηγούς και είχε σαν στόχο την ανάδειξη νέων ταλέντων στον χώρο των Ράλι, την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι το 2011 στην κατηγορία F2 (οχήματα με κίνηση στους 2 τροχόυς και με ατμοσφαιρικούς κινητήρες) με Peugeot 206 και συνοδηγό τον έμπειρο Λεωνίδα Μαχαίρα, και την κατάκτηση του Πανελληνίου Κυπέλου Χωμάτινων Ράλι το 2013 με Mitsubishi Lancer Evo 9 και συνοδηγό τον Μάριο Τσαούσογλου.

Το ταχύτατο νεαρό δίδυμο συνεργάζεται από το 2013 και επιστρέφει στα Bucket του Mitsubishi Lancer Evo 9 της Halivelakis Racing Team μετρώντας ήδη μια νίκη για το 2016 στον πρώτο χωμάτινο αγώνα της χρονιάς, το Εαρινό Ράλι Σπριντ.

Στο Ράλι Ακρόπολις της φετινής χρονιάς θα είναι η πρώτη τους συμμετοχή με αυτοκίνητο της κορυφαίας κατηγορίας μετά από προηγούμενες συμμετοχές με δικίνητα αυτοκίνητα και στόχος τους είναι πρωτίστως η ευχαρίστηση της συμμετοχής στον Εθνικό μας αγώνα στην επιστροφή του στα πάτρια εδάφη της κεντρικής Ελλάδας, αλλά και το θέαμα σε συνδυασμό με ένα καλό αποτέλεσμα όπως μας έχει συνηθίσει το πλήρωμα τα τελευταία χρόνια.

To Ράλι Ακρόπολις είναι ένας από τους παλαιότερους και πιο αναγνωρισμένους αγώνες αυτοκινήτου παγκοσμίως. Ξεκίνησε να διοργανώνεται από την ΕΛΠΑ το 1951 και αποτελούσε μέρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) έως και το 2013. Από το 2014 έως και σήμερα αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC).Θεωρείται από τα πιο απαιτητικά και ανταγωνιστικά Ράλι του πρωταθλήματος.

Η επιστροφή του Κέντρου του SEAJETS Ράλι Ακρόπολις 2016 μετά από δέκα χρόνια στη Λαμία, αναμενόμενα φέρνει στο επίκεντρο ειδικές διαδρομές που έχουν χαρακτηρίσει τον αγώνα, λόγω της αδιάλειπτης ενσωμάτωσής τους στα αγωνιστικά σκέλη προηγούμενων δεκαετιών.

Ήδη πριν από την απόφαση για επιστροφή του αγώνα στη Στερεά Ελλάδα, η Οργανωτική Επιτροπή είχε αρχίζει να εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο και, πρακτικά, να χαράσσει τη διαδρομή που θα κληθούν να ακολουθήσουν οι πρωταγωνιστές του Ευρωπαϊκού και του Ελληνικού Πρωταθλήματος Ράλλυ στις 6-8 Μαΐου, με βάση τις απαιτήσεις των συγκεκριμένων θεσμών. Έτσι, με πεδίο μια περιοχή που πάνω απ’ όλα φημίζεται για τις χωμάτινες ειδικές διαδρομές, το πρώτο αγωνιστικό σκέλος, το Σάββατο 7 Μαΐου, περιλαμβάνει τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές και ειδικότερα: τη Νέα Γραβιά, μήκους 25,7 χλμ. η οποία είναι το κλασικό Δροσοχώρι με αντίθετη φορά, την Άμφισσα, μήκους 14,29 χλμ. που είναι οι Καρούτες με ανηφορική κατεύθυνση, και το Παλαιοχώρι, μήκους 12,43 χλμ. που ξεκινάει από την έξοδο του ομώνυμου χωριού και καταλήγει στο Ελευθεροχώρι. Η δεύτερη μέρα περιλαμβάνει επίσης τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές, με πρώτη το κλασικό Ελευθεροχώρι, μήκους 17,87 χλμ. και τη συνέχεια να δίνεται στο επίσης κλασικό Ρεγκίνι των 11,61 χλμ. Πριν από το ενδιάμεσο σέρβις, που, όπως και τα υπόλοιπα, θα πραγματοποιηθεί στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας όπου και το Αρχηγείο του SEAJETS Ράλι Ακρόπολις 2016, τα πληρώματα θα αγωνιστούν στη μεγαλύτερη ειδική διαδρομή του αγώνα, τη μήκους 33,86 χλμ. Ελάτεια-Καρυά, η οποία ξεκινάει από το χωριό Ελάτεια και με κατεύθυνση προς Ζέλι τερματίζει στην Καρυά, πάνω από τα Καμένα Βούρλα.

Νωρίτερα, την Παρασκευή 6 Μαΐου στις 18:30 οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλα τα πληρώματα του SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2016 κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής εκκίνησης, που θα πραγματοποιηθεί στις Θερμοπύλες, εμπρός από το άγαλμα του Λεωνίδα. Σημειώνεται ωστόσο ότι οι πρώτοι αγωνιστικοί ήχοι θα ακουστούν στις 10:30 της Παρασκευής, με την εκκίνηση των ελεύθερων δοκιμών και στη συνέχεια τη διεξαγωγή της Κατατακτήριας ειδικής διαδρομής, μεταξύ ΧΥΤΑ Λαμίας και ΒΙΠΕ, όπου παλιότερα διοργανώνονταν τα Shakedown.

Την προσπάθεια της Halivelakis Racing Team στο SEAJETS Rally Acropolis 2016 στηρίζουν οι οικογενειακές επιχειρήσεις RON rent a car (www.ronrentacar.gr) και Halivelakis αυτοκίνητα (www.hcar.gr).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share