Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έρχονται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις! - Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα;

Πότε ξεκινούν;

23 Απριλίου 2018 11:46
Έρχονται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις! - Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα;

Από την Τετάρτη 2 Μαΐου αρχίζουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις της εαρινής περιόδου στα εμπορικά καταστήματα και θα διαρκέσουν έως και την Τρίτη 15 Μαΐου.

Την Κυριακή 6 Μαίου τα καταστήματα μπορούν προαιρετικά να ανοίξουν από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Οπως αναφέρει η ΕΣΕΕ ενημερώνοντας τις επιχειρήσεις μέλη της θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων στην υποχρέωση αναγραφής της παλιάς και της νέας μειωμένης τιμής τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση ενώ επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη βόμβα: Θα ζούσε ο Σμηναγός Μπαλταδώρος αν δούλευε κανονικά ο "νεκρός" ραδιοφάρος! (ΕΓΓΡΑΦΑ - ΒΟΜΒΑ)

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η αναγραφή παλιάς και νέας τιμής είναι επιβεβλημένες, ενώ συμπληρωματικά μόνο δίνεται η δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης.

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ κατά τη διάρκεια της χειμερινής εκπτωτικής περιόδου διενεργήθηκαν πολλοί έλεγχοι από τη γενική γραμματεία Εμπορίου και διαπιστώθηκε ότι λόγω φόρτου εργασίας σε πολλές επιχειρήσεις δεν αναγράφονται διπλές τιμές παρά μόνο γενικευμένα το ποσοστό μείωσης.

Αυτό αποτελεί παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας, επισημαίνει, με προβλεπόμενα πρόστιμα ίσα με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.

Στην περίπτωση που επιβληθεί πρόστιμο για την ίδια παράβαση δεύτερη φορά σε διάστημα πενταετίας αυτό αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της επιχειρήσης ενώ στην περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είδηση - σοκ: Νεκρός Έλληνας επιχειρηματίας! Ο υψηλός πυρετός ήταν η αρχή του τέλους!

Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για τη ν ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share