Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Black Friday: Τέσσερα χρήσιμα κόλπα για να μην παρασυρθείς στις αγορές!

23 Νοεμβρίου 2017 15:15
Black Friday: Τέσσερα χρήσιμα κόλπα για να μην παρασυρθείς στις αγορές!

Διαφημίσεις για εκπτώσεις, που φτάνουν και το 80%, δεκάδες SMS με προωθητικές ενέργειες εταιρειών, email με προσφορές για online αγορές.

H φετινή Black Friday «μπαίνει» πολύ δυναμικά την πλειοψηφία των καταστήματων του λιανεμπορίου να συμμετέχουν.

Και παρά την κρίση, τα εισοδήματα που έχουν συρρικνωθεί όσο δεν παίρνει άλλο αλλά και τη φοροκαταιγίδα που έρχεται από τον καινούργιο χρόνο, όπως αποτυπώνεται και στον προϋπολογισμό του 2018, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί. Και όχι μόνο για να μην πέσουν σε παγίδες, αλλά και για να μην ξεφύγουν από τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα: Αυτό είναι το 19χρονο μοντέλο από την Ελλάδα που συνελήφθη με κοκαΐνη – Το βίντεο από την σύλληψη!

Οι καταναλωτές βομβαρδίζονται με διαφημίσεις για εκπτώσεις που φτάνουν και το 80% αλλά και οι επιχειρήσεις επιστρατεύουν τα πιο περίεργα κόλπα για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Για να αποφευχθεί η σπατάλη και για να μη βγούνε εκτός μπάτζετ οι καταναλωτές υπάρχουν μερικοί απαράβατοι κανόνες. Και όταν μάλιστα οι συμβουλές έρχονται από την άλλη μεριά του Ατλαντικού ότου η Black Friday έχει γίνει «επιστήμη» τότε μάλλον θα πρέπει να δώσουμε λίγο παραπάνω βάση.

Όπως αναφέρει στο MarketWatrch o Martin Lindstrom, σύμβουλος μάρκετινγκ, συγγραφέας βιβλίου σχετικά με τα τρικ που χρησιμοποιούν οι εταιρείες για να μας πείσουν να αγοράσουμε υπάρχουν τέσσερα «όχι» τα οποία θα πρέπει να τηρήσουμε.

«Μην παίρνετε τα παιδιά σας μαζί». Θα σας «βοηθήσουν» να ξοδέψετε 29% περισσότερο από τον προϋπολογισμό σας, όπως προκύπτει από τη μελέτη που πραγματοποίησε σε 3.000 καταναλωτές ο Lindstrom.
«Μην ψωνίζετε παρέα με τον σύντροφο ή τη σύντροφό σας». Αυτός ή αυτή θα σας κάνει να ψωνίσετε 19% περισσότερο από ότι έχετε προϋπολογίσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Με είχαν δεμένη στο κρεβάτι και…» Ραγίζει καρδιές η κατάθεση ψυχής της Μίνας Αρναούτη για τις δύσκολες ώρες στο νοσοκομείο! Όσα δεν γνώριζε κανείς ως τώρα… (video)

«Μην χρησιμοποιείτε καλάθι αγορών». Οι άνθρωποι που ψωνίζουν με καλάθι ξοδεύουν 8% περισσότερα από τα προβλεπόμενα.
«Εχετε πάνω σας μεγάλης αξίας χαρτονομίσματα»: Οι άνθρωποι είναι πολύ λιγότερο πιθανό να ξοδέψουν τα μεγαλύτερα χαρτονομίσματα, όπως 100δολαρο ή 100εύρω.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share