Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θυμάστε το πιο σοκαριστικό έγκλημα πάθους που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα;

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις μέχρι και σήμερα!

10 Ιανουαρίου 2019 11:41
Θυμάστε το πιο σοκαριστικό έγκλημα πάθους που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα;

Πήγε στο σπίτι της γιαγιάς του και πήρε μια μεγάλη βαλίτσα για να τη βάλει μέσα και ένα σιδεροπρίονο. Επέστρεψε κοντά στον τόπο του εγκλήματος, έβγαλε τη βαλίτσα και έκοψε το κεφάλι, επειδή εξείχε. Στη συνέχεια προσπάθησε να βάλει φωτιά, χωρίς να τα καταφέρει.

Τότε πήρε την απόφαση να πετάξει τη βαλίτσα στη λίμνη. Πέταξε το κεφάλι στη θάλασσα, το οποίο δεν βρέθηκε ποτέ

Στις 8 Ιανουαρίου του 1999 έγινε ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα, που οι λεπτομέρειές του συγκλόνισαν την κοινή γνώμη. Ο 24χρονος Γ.Σ δολοφόνησε την Αμερικανίδα μνηστή του, Τζούλι Μαρί Σκάλι, σε παράδρομο της Εθνικής Οδού. Την έβαλε σε βαλίτσα και για να χωρέσει της έκοψε το κεφάλι ενώ προσπάθησε δύο φορές να κάψει τη σωρό της χωρίς να το καταφέρει. Πέταξε το κεφάλι της στη θάλασσα, μαζί με το σιδεροπρίονο και το μπιτόνι. Η βαλίτσα με το διαμελισμένο πτώμα βρέθηκε σε λίμνη κοντά στο σημείο του εγκλήματος. Πέρασαν 19 μέρες ώσπου ο Γ.Σ ομολόγησε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χωρισμός Βουγιουκλάκη - Παπαμιχαήλ: Οι λαμπεροί σταρ άσχημα χωρίζουν με το πιο άγριο διαζύγιο που γινόταν!

Η ιστορία αγάπης

Ο δολοφόνος καταδικάστηκε το 1999 σε ισόβια κάθειρξη. Το 2009 αποφυλακίστηκε λόγω καλής διαγωγής. Ο θύτης ήταν αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού. Στο πρώτο του ταξίδι, γνώρισε το μοντέλο Τζούλι – Μαρί Σκάλι που ήταν παντρεμένη και έμενε με το δεύτερο σύζυγό της και την τρίχρονη κόρη τους.

Ο έpωτάς τους ήταν παράφορος. Σε βαθμό που η Τζούλι μέσα σε διάστημα λίγων μηνών πήρε διαζύγιο και ενώ ακόμη ήταν σε διάσταση, ο νέος εpαστής της την παρουσίαζε ως αρραβωνιαστικιά του, αφού ήθελαν να κάνουν οικογένεια. Συγχρόνως έφυγε από το Ναυτικό για να μπορεί να είναι συνέχεια κοντά της. Όπως έλεγε: « Το μόνο που με ενδιέφερε ήταν το πώς θα την κάνω ευτυχισμένη, την αγαπούσα όσο τίποτε άλλο, ήταν η γυναίκα της ζωής μου…». Εκείνη, είχε δώσει την κηδεμονία της κόρης της στο πρώην σύζυγό της. Αυτός λέγεται πως ήταν ένας από τους λόγους που εμφανίστηκαν τα πρώτα σύννεφα στη σχέση της με τον Έλληνα ναυτικό.

Η Τζούλι ήταν καθολική. Έτσι πήραν την απόφαση να προχωρήσουν σε πολιτικό γάμο. Δεν μπορούσε όμως να ζήσει μακριά από το παιδί της. Οι διαφωνίες και οι καυγάδες άρχισαν να εμφανίζονται στη σχέση. Ο Γ.Σ δεν είχε υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία, γεγονός που δεν τους επέτρεπε να μετακομίσουν στην Αμερική.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαμπερός γάμος για τον Λευτέρη Πετρούνια!

Το έγκλημα

Οι έντονες λογομαχίες ήταν σύνηθες φαινόμενο. Μια από αυτές έγινε όταν το ζευγάρι ξεκίνησε από την Καβάλα με προορισμό την Αθήνα και το σπίτι του πατέρα του και έμελλε να είναι και η τελευταία διαμάχη. Το πτώμα της άτυχης κοπέλας βρέθηκε σε λίμνη κοντά στον τόπο του εγκλήματος. Το κεφάλι της δε βρέθηκε ποτέ.

Πάνω στον τσακωμό, το αυτοκίνητο βγήκε από την Εθνική Οδό και κατευθύνθηκε σε χωματόδρομο. Εκεί ο οδηγός, Γ.Σ έπιασε τη μνηστή του από το λαιμό και την έσφιξε. Μετά από κάποια λεπτά, η Τζούλι ήταν νεκρή. Ο δράστης όμως, πάνω στον πανικό του όπως δήλωσε, αργότερα προσπάθησε να κάψει το πτώμα και να πετάξει τις στάχτες της 31χρονης στη θάλασσα.

Έτσι πήγε στο σπίτι της γιαγιάς του και πήρε μια μεγάλη βαλίτσα για να την βάλει μέσα. Προμηθεύτηκε και ένα σιδεροπρίονο καθώς είδε πως από τη βαλίτσα εξείχε το κεφάλι του άτυχου μοντέλου. Επέστρεψε κοντά στον τόπο του εγκλήματος, έβγαλε τη βαλίτσα και έκοψε το κεφάλι. Στη συνέχεια προσπάθησε να βάλει φωτιά, χωρίς πάλι να τα καταφέρει. Τότε πήρε την απόφαση να πετάξει τη βαλίτσα στη λίμνη.

Ξεκίνησε τον δρόμο της επιστροφής προς την Καβάλα και στα μέσα της διαδρομής πέταξε το κεφάλι στη θάλασσα.

Δημιούργησε σενάριο εξαφάνισης

Τις επόμενες ημέρες έκανε τέσσερις αποτυχημένες απόπειρες αυτοκτονίας του. Του ήρθε τότε η ιδέα να προφασιστεί εξαφάνιση του θύματος.

Η δολοφονία έγινε στις 8 Ιανουαρίου 1999. Ο Γ.Σ όμως δήλωσε πως στις 10 Ιανουαρίου ταξίδεψαν μαζί από την Καβάλα με προορισμό την Αθήνα. Ισχυρίστηκε πως όταν έφτασαν, η Τζούλι μπήκε σε ένα μαγαζί για να φάει και από τότε η τύχη της αγνοούνταν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγγελική Νικολούλη: Ανακοίνωσε την μεγάλη απόφαση!

Μάλιστα ο θύτης κυκλοφορούσε για αρκετές μέρες με φωτογραφίες του μοντέλου ενώ δήλωσε εξαφάνισή της στο Αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας. Έφτασε μέχρι και τις εκπομπές του Κ. Χαρδαβέλλα και της Α. Νικολούλη αφού έστελνε φωτογραφίες της Τζούλι και στοιχεία, χωρίς όμως να εμφανίζεται ο ίδιος.

Πέρασαν 19 μέρες ώσπου το σχέδιο του Γ.Σ ναυάγησε αφού η αστυνομία από την αρχή τον θεωρούσε ύποπτο και σταδιακά εντόπιζαν τις αντιφάσεις του. Τελικά κατά την ανάκριση αποκάλυψε στις αρχές πως η μνηστή του δεν είχε εξαφανιστεί, αλλά πως ο ίδιος την είχε δολοφονήσει. Μίλησε για όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης σε βαθμό που κανείς δεν πίστευε τα λεγόμενά του. ΄Έλεγε όμως αλήθεια. Το πτώμα της νεαρής γυναίκας παρέλαβε ο πρώην σύζυγός της Τίμοθι, ενώ το κεφάλι δε βρέθηκε ποτέ.

Ποινή

Ο Γ. Σ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Το 2002 η ποινή του μειώθηκε στα 23 χρόνια λόγω καλής διαγωγής. Λέγεται ότι είχε στραφεί στο Θεό, παρακολουθούσε μαθήματα βυζαντινής μουσικής και ξεκίνησε σπουδές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Το 2009 αποφυλακίστηκε και έκτοτε του έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα.

Οι πηγές αντλήθηκαν από το βιβλίο του Πάνου Σόμπολου «Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα»

Πηγή: koitamagazine.gr

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share