Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ποια βιβλική καταστροφή συνέβη το 5.600 π.χ. στην Ελλάδα!

Ποιος είπε ότι η Ελλάδα έχει γλιτώσει από μια βιβλική καταστροφή;

4 Δεκεμβρίου 2018 14:08
Ποια βιβλική καταστροφή συνέβη το 5.600 π.χ. στην Ελλάδα!

Γερμανοί επιστήμονες σε έρευνά του αποκαλύπτουν ότι το 5.600 π.χ. εκτεταμμένες πλημμύρες και άνοδος των υδάτων διαμόρφωσαν την Ελλάδα με την μορφή που την ξέρουμε σήμερα.

Μία απότομη άνοδος της στάθμης της θάλασσας, κατά τουλάχιστον ένα έως ενάμισι μέτρο, συνέβη στο Βόρειο Αιγαίο πριν από περίπου 7.600 χρόνια (δηλαδή περί το 5600 π.Χ.), ενώ κάτι ανάλογο είχε συμβεί και νωρίτερα, πριν από 8.400 χρόνια.

Τα περιστατικά αυτά είχαν πιθανότατα σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις στους ανθρώπους της περιοχής, βάζοντας «φρένο» στην ανάπτυξη των νεολιθικών γεωργικών οικισμών και του πολιτισμού, καθώς μεγάλες παράκτιες εκτάσεις θα βρέθηκαν ξαφνικά κάτω από το νερό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρόδος: Οι πρώτες δηλώσεις του δικηγόρου του 21χρονου Ροδίτη (video)

Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας έρευνας Γερμανών επιστημόνων, που βασίζεται στη μελέτη των απολιθωμάτων μικροσκοπικών αρχαίων θαλάσσιων οργανισμών που έχουν διατηρηθεί στα ιζήματα του βυθού της θάλασσας του Βορείου Αιγαίου.

Οι ερευνητές του Κέντρου Βιοποικιλότητας και Κλιματικών Ερευνών Σένκενμπεργκ και του Ινστιτούτου Γεωεπιστημών του Πανεπιστημίου Γκέτε της Φρανκφούρτης, με επικεφαλής τον καθηγητή Γιενς Χέρλε, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Scientific Reports».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έγκλημα στην Ρόδο: Αυτοί είναι οι 2 δολοφόνοι της φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη! (photos)



 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share