Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα, στις 16 Νοεμβρίου το 1964 γεννήθηκε η Νταϊάνα Κραλ!

Μια από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες της τζαζ

16 Νοεμβρίου 2018 08:29
Σαν σήμερα, στις 16 Νοεμβρίου το 1964 γεννήθηκε η Νταϊάνα Κραλ!

Σαν σήμερα στις 16 Νοεμβρίου το 1964 γεννήθηκε η Νταϊάνα Κραλ, μια από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες της τζαζ μουσικής!

Άρχισε να ανακαλύπτει τη μαγεία της μουσικής στα 4 χρόνια της, όταν τραγουδούσε κι έπαιζε πιάνο μαζί με τη γιαγιά της. Σήμερα πια αναγνωρίζεται ως «η μόνη λευκή που τραγουδάει στ' αλήθεια τζαζ», χαρακτηρίζεται «πανάξια διάδοχος της Μπίλι Χόλιντεϊ» και «ιέρεια της ακουστικής απόλαυσης με τα χρυσά δάχτυλα». Στο μεταξύ, έχει συνεργαστεί με μεγαθήρια της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, τον Ρέι Τσαρλς, τον Μπι Μπι Κινγκ, τη Νόρα Τζόουνς... Είναι δε παντρεμένη με τον Έλβις Κοστέλο.

Ταλαντούχα και πανέμορφη, συνθέτης, πιανίστα και στιχουργός, με την ιδιαίτερη κοντράλτο φωνή της, με πωλήσεις 115 εκατομμυρίων δίσκων σε όλο τον κόσμο, με δύο Γκράμι στο ενεργητικό της, η Νταϊάνα Κραλ, σπούδασε στο Berkley School of Music, ξεκίνησε την καριέρα της στο Λος Άντζελες, αλλά στη Νέα Υόρκη γνώρισε και εδραίωσε την επιτυχία της. Από το δισκογραφικό της ντεμπούτο με το «Stepping Out» το 1993, μέχρι το πλέον πρόσφατο άλμπουμ της «Glad Rag Doll», την παραγωγή του οποίου υπογράφει ο Τ-Bone Burnett, διάνησε μια εξαιρετική πορεία με μεγάλες επιτυχίες και πολύ σημαντικές επί σκηνής συνεργασίες και, κυρίως, καθιερώθηκε ως μία από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της σύγχρονης τζαζ σκηνής.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share