Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Griselda Blanco: Η «νονά» του καρτέλ της Κολομβίας που είχε καταφέρει να την φοβούνται οι άνδρες!

Φόνοι, ναρκωτικά και πόλεμοι των καρτέλ

27 Σεπτεμβρίου 2018 13:20
Griselda Blanco: Η «νονά» του καρτέλ της Κολομβίας που είχε καταφέρει να την φοβούνται οι άνδρες!

Την φώναζαν «νονά». Η Griselda Blanco «έτρεχε» για πέντε δεκαετίες ένα πετυχημένο εμπόριο κοκαΐνης με επίκεντρο το Μαϊάμι.

Το παρουσιαστικό της δεν σε έπειθε. Έφτανε μόλις το 1.52 σε ύψος και η όψη της έμοιαζε με νοικοκυρά. Ωστόσο, είχε καταφέρει να την φοβούνται άντρες διπλάσιοι από αυτήν.

Όλοι, εκτός από τον Pablo Escobar...

Γεννήθηκε στην Κολομβία το 1943. Ήταν φτωχή και η περιοχή που μεγάλωσε είχε υψηλό ποσοστό δολοφονιών. Στα 11 της χρόνια, απήγαγε ένα 10χρονο αγόρι και ζήτησε λύτρα. Όταν η οικογένεια του αρνήθηκε πήρε ένα πιστόλι και τον πυροβόλησε στο κεφάλι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η φιλία που γίνεται τραπεζικός λογαριασμός: Η απίστευτα προκλητική δήλωση του Μαυρίδη για τον Τανιμανίδη!

Όταν μεγάλωσε δεν έγινε και πολύ καλύτερη. Στα 14 της έφυγε από το σπίτι και ζούσε κλέβοντας πορτοφόλια. Στα μέσα της δεκαετίας του ’70, μετακόμισε στην Νέα Υόρκη με τον σύζυγό της.

Εκεί ξεκίνησε το δίκτυο ναρκωτικών. Οι πελάτες αυξάνονταν διαρκώς και ανάμεσά τους ήταν πλούσιοι επιχειρηματίες και αστέρες του Χόλυγουντ. Το FBI την υποπτεύθηκε και η Blanco μετακόμισε στο Μαϊάμι χωρίς δεύτερη σκέψη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Έβαλε το χέρι του στους μηρούς και το δάχτυλό του στα γενετικά της όργανα»: Σοκάρουν οι καταθέσεις για τον "δράκο με το φλάουτο"!

Στην πόλη της Φλόριντα κατάφερε σύντομα να έχει το μονοπώλιο. Φήμες λένε πως κάποια στιγμή κέρδιζε περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια τον μήνα. Οι αντίπαλοί της ήθελαν κι αυτοί μερίδιο της αγοράς.

Ένας από αυτούς ήταν και ο διαβόητος Pablo Escobar. Ήταν ο μόνος που δεν την φοβόταν. Καθόλου. Και γι’ αυτό έγινε ο μόνος και ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της. Δεκάδες πληρωμένοι δολοφόνοι προσπάθησαν να δολοφονήσουν και τους δυο, με τον Escobar να έχει το πάνω χέρι σε αυτόν τον «ναρκοπόλεμο».

Πιθανολογείται πως είναι υπεύθυνη για περισσότερες από 200 δολοφονίες. Υπάρχουν μάλιστα φήμες πως εκείνη σκότωσε και τους τρείς συζύγους της. Για διαφορές με λεφτά φυσικά. Συνελήφθη το 1985 από την Δίωξη Ναρκωτικών και καταδικάστηκε για 60 χρόνια. Αλλά εξέτισε μόνο τα 19. Μέσα από την φυλακή συνέχισε να είναι αφεντικό του εμπορίου ναρκωτικών.

Ο εκτελεστής Jorge Ayala ήταν ο μάρτυρας – κλειδί για την καταδίκη της. Όμως λόγω ενός σeξουαλικού σκανδάλου, η αξιοπιστία του κλονίστηκε. Έτσι η Blanco γλίτωσε την θανατική ποινή. Το 2004, βγήκε από την φυλακή και οι ΗΠΑ την απέλασαν στην Κολομβία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αστρολογικές προβλέψεις (27/09) από την Λίτσα Πατέρα: "Πονοκέφαλος" για 2 ζώδια!

Οκτώ χρόνια αργότερα δολοφονήθηκε στο Μεντεγίν με μια μέθοδο που είχε τελειοποιήσει η ίδια. Συνήθιζε τα χρόνια που ήταν επικεφαλής του καρτέλ, να στέλνει δολοφόνους πάνω σε μηχανές, οι οποίοι πυροβολούσαν και έφευγαν με ταχύτητα. Πολλοί αντέγραψαν την τεχνική της. Και η ίδια έπεσε θύμα της.

Ήταν 69 ετών. Η ζωή της μικροσκοπικής «νονάς» που ευθυνόταν για πολλούς θανάτους, άμεσα ή έμμεσα, και που μόνο ο Escobar δεν φοβήθηκε, έγινε το 2017 τηλεταινία, με πρωταγωνίστρια την Catherine - Zeta Jones.

Πηγή: e-radio.gr

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share