Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Το Nevermind των Nirvana γίνεται σήμερα 27 χρόνων και ο πιτσιρικάς του εξωφύλλου έχει μεγαλώσει πολύ!

To εξώφυλλο που μας στιγμάτισε!

24 Σεπτεμβρίου 2018 09:20
Το Nevermind των Nirvana γίνεται σήμερα 27 χρόνων και ο πιτσιρικάς του εξωφύλλου έχει μεγαλώσει πολύ!

Η γενιά των 90s έχει σημαδευτεί από κάποια συγκροτήματα, όπως συμβαίνει με κάθε γενιά που βρίσκει τους δικούς της αποστόλους για να νιώσει, να εκφραστεί, να φτιάξει το soundtrack της ζωής της και εν τέλει να σωθεί.

Ένα από τα αυτά τα συγκροτήματα που έγραψαν μια μικρή μεγάλη ιστορία στα χρόνια των μικρών και μεγάλων σχολείων της ζωής μας ήταν οι Nirvana. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το αντίκτυπο που είχε στα ροκ βράδια μας το δεύτερο άλμπουμ τους Nevermind.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου;

Με το “Smells Like Teen Spirit” που ακούγεται από τότε σταθερά σε ραδιόφωνα, ροκ μαγαζιά, πάρτι και μαζώξεις κάθε τύπου, έχουμε χτυπηθεί μέχρι τελικής πτώσης τα τελευταία… 27 χρόνια.

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό το τραγούδι από το άλμπουμ που κατάφερε να κατεβάσει τότε από την κορυφή του Billboard 200 τον βασιλιά της ποπ Μάικλ Τζάκσον με το “Dangerous”. Ο σούπερ δίσκος είχε και άλλα διαμάντια όπως τα “ Come as You Are”, “Lithium” και “In Bloom».

Οι πωλήσεις παγκοσμίως ξεπέρασαν τα 30 εκατομμύρια αντίτυπα, κάνοντας αυτόν τον διαμαντένιο δίσκο να γίνει ένα από τα σημαντικότερα άλμπουμ όλων των εποχών σύμφωνα με τους γκουρού του είδους, όπως είναι το Rolling Stone και το Time.

Ο μας-άφησες-νωρίς Kurt Cobain προσπάθησε και κατάφερε στα λίγα χρόνια του να δημιουργήσει μουσική έξω από το grunge του Σιάτλ και να κάνει το εναλλακτικό ροκ πιο γνώριμο και «φιλικό» προς το ευρύ κοινό.

Εμείς, γιορτάζοντας τα 27 χρόνια από την κυκλοφορία του, επιλέξαμε κάποιες λιγότερο γνωστές διασκευές από τραγούδια του άλμπουμ που όλοι οι ροκάδες -και όχι μόνο- θα ήθελαν να είχαν βγάλει. Κάποιες ακούγονται σε συναυλίες ενώ κάποιες έχουν μπει και μέσα στο στούντιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο

Για φωτογραφία, βάλαμε το μωρό που μεγάλωσε σε μια επετειακή φωτογράφιση που είχε γίνει για τα 25 χρόνια της κυκλοφορίας του άλμπουμ. Προσέξτε το τατουάζ στο στήθος του…

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share