Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα πριν από 130 χρόνια έγιναν τα πρώτα καλλιστεία ομορφιάς στον κόσμο! Ποια αναδείχθηκε η πιο όμορφη;

Πότε έγιναν στην Ελλάδα;

19 Σεπτεμβρίου 2018 10:58
Σαν σήμερα πριν από 130 χρόνια έγιναν τα πρώτα καλλιστεία ομορφιάς στον κόσμο! Ποια αναδείχθηκε η πιο όμορφη;

Αν και από την αρχαιότητα υπάρχουν αναφορές για «διαγωνισμούς» ομορφιάς, στην Αρχαία Τροία χάριν διασκέδασης επιφανείς άνδρες επέλεγαν τις όμορφες της πόλης και αργότερα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία πραγματοποιούνταν διαγωνισμοί ώστε να αναδειχθεί η πιο όμορφη γυναίκα για το χαρέμι, ο θεσμός επίσημα ξεκίνησε 19 Σεπτεμβρίου στην πόλη Σπα του Βελγίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Αναλυτικές προβλέψεις της ημέρας (19/09) από την Άντα Λεούση!

Για τις ανάγκες αυτού του πρώτου διαγωνισμού Ομορφιάς, επιστρατεύτηκε ο Τύπος ήδη από το καλοκαίρι του 1888, που κατάφερε να κάνει το θέμα –με σύγχρονους όρους- viral και να συγκεντρώσει 350 συμμετοχές. Η βραδιά αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενός Concours de Beaute, με τον κόσμο να βάζει τα καλά του (σμόκιν και τουαλέτες έλαμψαν), ενώ οι υποψήφιες έφταναν στον χώρο με άμαξες σαν τις πριγκίπισσες των παραμυθιών.

Η επιτροπή επέλεξε μια τελική λίστα από 21 υποψήφιες. Από αυτές, το πιο όμορφο κορίτσι αναδείχθηκε η 18χρονη κρεολή από τη Γουαδελούπη, ονόματι Marthe Soucaret.
Η τυχερή καλλονή της βραδιάς, πέρα από τον τίτλο έλαβε και το χρηματικό ποσό των πέντε χιλιάδων φράγκων, ενώ έγινε και εξώφυλλο στο γαλλικό περιοδικό L’Illustration.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φρίκη στην Λάρισα: Βρέθηκε κρεμασμένος στο πάρκινγκ του νυχτερινού κέντρου! Τα ουρλιαχτά και ο πανικός

Στην Ελλάδα, ο πρώτος διαγωνισμός Ομορφιάς έλαβε χώρα στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 1929 και συγκεκριμένα στο κέντρο “Delice” που βρισκόταν στη γωνία των οδών Πανεπιστημίου και Ιπποκράτους 7. Ωραιότερη γυναίκα της χώρας εξελέχθη η 24χρονη πατρινή Ασπασία Καρατζά, η οποία εργαζόταν μέχρι τότε στο υποκατάστημα της Τράπεζας Εθνικής Οικονομίας στην Πάτρα και μιλούσε αγγλικά και γαλλικά.

altsantiri.gr

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share