Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τι έγινε σαν σήμερα, 09 Αυγούστου; Τα σημαντικότερα γεγονότα που συγκλόνισαν τον πλανήτη!

Τα γεγονότα που συγκλόνισαν τον πλανήτη!

9 Αυγούστου 2018 07:00
Τι έγινε σαν σήμερα, 09 Αυγούστου; Τα σημαντικότερα γεγονότα που συγκλόνισαν τον πλανήτη!

Διαβάστε αναλυτικά τα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα και στιγμάτισαν την ημέρα!

μ.Χ.

1173 Αρχίζει να κατασκευάζεται, από τον αρχιτέκτονα Μπονάνο Πιζάνο, το καμπαναριό του Καθεδρικού Ναού της Πίζας. Θα ολοκληρωθεί 199 χρόνια αργότερα και θα μείνει στην ιστορία ως ο Κεκλιμένος Πύργος της Πίζας, επειδή από την αρχή της κατασκευής του παρουσίαζε κλίση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Πέμπτη 09 Αυγούστου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;

1828 Υπογράφεται ανάμεσα στην Αγγλία και τον Μωχάμετ Άλη της Αιγύπτου η Σύμβαση της Αλεξάνδρειας, με την οποία καθορίζεται ο τρόπος εκκένωσης της Πελοποννήσου από τα στρατεύματα του Ιμπραήμ.

1942 Η ουκρανική ομάδα Σταρτ, που αποτελείται από 8 παίκτες της Δυναμό Κιέβου και τρεις της Λοκομοτίβ Κιέβου, νικά τη Φλάκελφ, μία ομάδα γερμανούς αεροπόρους, με 5-3. Ο αγώνας αυτός θα μείνει στην ιστορία ως «το ματς του θανάτου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Πέμπτη 09 Αυγούστου;

1945 Η δεύτερη ατομική βόμβα των Αμερικανών πέφτει στο Ναγκασάκι.

1956 Απαγχονίζονται στις Κεντρικές Φυλακές Λευκωσίας από τις αγγλικές αρχές κατοχής οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ Ανδρέας Ζάκος (25 χρονών), Χαρίλαος Μιχαήλ (21 χρονών), και Ιάκωβος Πατάτσος, (22 χρονών).
1996 Τελετή λήξης των 26ων Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα. Η Ελλάδα κέρδισε 8 μετάλλια. 4 χρυσά (Μελισσανίδης, Καχιασβίλι, Δήμας, Κακλαμανάκης) και 4 αργυρά (Κόκκας, Λεωνίδης, Σαμπάνης, Μπακογιάννη).

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share