Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Αξέχαστα παιχνίδια που δεν θα γνωρίσουν τα σημερινά παιδιά! (photos)

Τα λατρέψαμε!

22 Ιουνίου 2018 09:13
Αξέχαστα παιχνίδια που δεν θα γνωρίσουν τα σημερινά παιδιά! (photos)

Θυμάστε τα παιχνίδια της δεκαετίας του '80 και του '90; Ήταν τότε που δεν είχαμε iPhone, Wii, δορυφορική και Internet και έπρεπε με κάποιο τρόπο να περάσει η ώρα μας ευχάριστα. Και τα καταφέραμε μια χαρά...

Βόλοι
Παιχνίδια που δεν θα γνωρίσουν τα σημερινά παιδιά

Δεκάδες παραλλαγές για παιχνίδια με βόλους. Το χειρότερο ήταν ότι διασκορπίζονταν παντού στο σπίτι στήνοντας παγίδες στην οικογένεια.

Χλαπάτσες

Οι γονείς μας τις μισούσαν γιατί μάζευαν βρωμιά και λέρωναν τους τοίχους. Υπήρχαν όμως σε κάθε γωνιά του σπιτιού μέχρι που από κίτρινες, κόκκινες και πράσινες κατέληγαν ολόμαυρες από τη σκόνη.

Τρελομπαλάκια

Πόσα χρήματα είχαμε ξοδέψει για τρελομπαλάκια; Νομίζω σε κάποια παλιά λούνα παρκ και περίπτερα υπάρχουν ακόμη τα κουτιά εκείνα που μας προσκαλούσαν να τους αφήσουμε 100 δρχ. για να μας δώσουν ένα κι εμείς φυσικά δεν λέγαμε όχι.

Koosh Ball

Εκ των υστέρων μας φαίνεται ένα κιτς, πλαστικό πράγμα με τρίχες. Τότε όμως είχαμε πάντα ένα στο σπίτι ή στο αμάξι, που κατέληγε συνήθως ως παιχνίδι του σκύλου.

Ευχούληδες

Τα κακάσχημα αυτά πλαστικά κουκλάκια ήταν παντού! Η τρέλα με τους Ευχούληδες αργοπέθανε τη δεκαετία του 90 έχοντας κάνει μια πορεία 40 χρόνων. Αποτελούν δημιούργημα του Δανού ξυλουργού, Thomas Dam, που θέλησε να κάνει ένα δώρο στην κόρη του.

Polly Pocket

Οι Polly Pocket ήταν για τα "εναλλακτικά" κορίτσια της εποχής που σνόμπαραν την Barbie. Μερικές από εμάς, προσπαθούσαμε να ξεκολλήσουμε τα πεταμένα ρούχα στο πάτωμα αλλά εις μάτην.

ViewMaster

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που να μην θυμάται το View Master. Τότε είχαμε αυτό για να βλέπουμε 3D ταινίες. Σήμερα έχουμε τον κινηματογράφο.

Μπουγελόφατσες

Οι εξωγήινοι ήταν οι πιο δημοφιλείς. Για να γίνεις ο ίδιος, όμως, δημοφιλής έπρεπε να τις έχεις όλες. Δεν ήταν και δύσκολο αφού την εποχή εκείνη χαρτζιλίκι υπήρχε και μάλιστα γενναιόδωρο...

Πατατούφα

Θυμάστε εκείνο το σγουρομάλλικο κουκλάκι με τα ολοστρόγγυλα μάτια;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έσκασε τώρα: Επίδομα ανάσα 1000 ευρώ!

Γιο γιο

Πλέον δεν είναι ξύλινα, έχουν αυτοματοποιηθεί τελείως και "σβουράνε" σα διαόλια. Τότε ήταν ένα από τα αγαπημένα μας παιχνίδια και προσπαθούσαμε να μάθουμε όσο περισσότερα τρικ μπορούμε.

Πιπίλες

Είμαι σίγουρη ότι σε κάθε σπίτι ακόμα υπάρχει κάπου μία ξεχασμένη. Ιδιαίτερα δημοφιλείς οι πλαστικές πιπίλες μινιατούρες, ως κολιέ, μπρελόκ και διακοσμητικά.

Bibi-bo

Ήταν η γιαγιά της Barbie και της Cindy. Η κοκέτα Bibi -bo έδωσε χαρά σε πολλά κοριτσάκια της γενιάς της.

Furby

Ένα από τα must της εποχής, το ηλεκτρονικό ρομποτάκι, Furby εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα ράφια των καταστημάτων τα Χριστούγεννα του 1998. Φέτος, επιστρέφει πιο τεχνολογικά εξελιγμένος από ποτέ.

Ηλεκτρονικά:

Atari

Πολύ πριν το Playstation και το Xbox, το 1972 ιδρύεται η Atari, το όνομα της οποίας ήταν για πολλά χρόνια συνώνυμο με τις κονσόλες και τα video games.

Sega Mega Drive

Ένας από τους αγαπημένους μας φίλους, ο Sonic μεγάλωσε μέσα του ενώ κάθε Χριστούγεννα ζητούσαμε για δώρο μια κασέτα. Αν ο Sonic ήταν πολύ φιλειρηνιστής για τα γούστα σας, θυμίζω το Mortal Combat (το οποίο κυκλοφόρησε σε αρκετές κονσόλες).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor βόμβα: Δεν ήταν να κερδίσουν οι Διάσημοι την ασυλία! Η ένσταση και το απόσπασμα που έκοψαν στο μοντάζ!

Nintendo 64


Χάρη στο Nintendo 64 ζήσαμε μεγάλες στιγμές με τον συμπαθέστατο μουστακαλή Ιταλό υδραυλικό, Super Mario και όχι μόνο. Θυμάμαι ακόμα τη μητέρα μου να μου λέει "Άσε τώρα τα μαθήματα. Θα τα κάνεις αργότερα. Κάτσε
να παίξουμε λίγο Mario Kart".

Gameboy

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί να λέγεται Game Boy και όχι Game Girl. Ζητώ όμως ενός λεπτού σιγή για το παιχνίδι που μας κράτησε συντροφιά πολλές ώρες μοναξιάς.

Crash Bandicoot

Ο συμπαθέστατος σκύλος μας έχει βάλει σε πολλές περιπέτειες.

Play Station 1

Η Λάρα Κρόφτ, τα Gran Turismo και πολλά άλλα μας έγιναν γνωστά μέσα από το εντυπωσιακό, τότε, PS1.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share