Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ασπασία: Το ανατριχιαστικό γράμμα που άφησε ο πατέρας της πριν αυτοκτονήσει! Οι 2 σφαίρες στο κεφάλι...

Το γράμμα του πατέρα της μόλις την πυροβόλησε και την άφησε ανάπηρη για πάντα...Το δράμα της Ασπασίας!

29 Απριλίου 2018 16:24
Ασπασία: Το ανατριχιαστικό γράμμα που άφησε ο πατέρας της πριν αυτοκτονήσει! Οι 2 σφαίρες στο κεφάλι...

Τον Αύγουστο του 2013 ένας 47χρονος πυροβόλησε την κόρη του στο Άργος. Το έγκλημα συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία.

Ο δράστης ήταν προμηθευτής τσιγάρων σε περίπτερα της περιοχής και ήταν σε διάσταση με τη σύζυγό του τα τελευταία πέντε χρόνια. Εκείνη την ημέρα η Ασπασία συναντήθηκε με τον πατέρα της για να φάνε μαζί σε εστιατόριο, στο κέντρο της πόλης. Αφού γευμάτισαν, ανέβηκε στο μηχανάκι του.

Μόλις πέρασαν από την πλατεία, του ζήτησε να σταματήσει στο περίπτερο για να αγοράσει τα τσιγάρα που της έχει ζητήσει η μητέρα της. Αγόρασε τα τσιγάρα και όταν έστρεψε το πρόσωπό της, ο πατέρας της σε απόσταση αναπνοής της είπε “σε αγαπώ πολύ” και την πυροβόλησε δύο φορές στο κεφάλι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ στον Παναθηναϊκό: Πέθανε ξαφνικά ο Κώστας Γιαννακόπουλος!

Η 17χρονη Ασπασία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με δύο σφαίρες στο κεφάλι.Από το 2013 εξακολουθεί να δίνει την μάχη της αποκατάστασης σε ειδικό κέντρο. Η μια σφαίρα την βρήκε στον αυχένα και η δεύτερη στο πρόσωπο. Ο πατέρας την άφησε αιμόφυρτη στο δρόμο και επέστρεψε σπίτι του. Εκεί αυτοπυροβολήθηκε και λίγες ημέρες αργότερα πέθανε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Τζάνειου νοσοκομείου. Πριν αυτοκτονήσει έγραψε επιστολή, στην οποία ανέφερε ότι πυροβόλησε την κόρη του για να εκδικηθεί τη εν διαστάσει γυναίκα του. Κατηγορούσε τη σύζυγό του για τη διάλυση του γάμου τους και την οικονομική του καταστροφή. Ανέφερε:

«Σκοτώνω την κόρη μας για να μην γίνει σαν και εσένα. Κανονικά, θα έπρεπε να σκοτώσω εσένα αλλά επειδή θα ζήσεις όσο ζήσεις με το βάρος του θανάτου της, θα είναι καλύτερα». Σκοπός του ήταν να τη σκοτώσει, γι’αυτό την πυροβόλησε στο κεφάλι. Ωστόσο, τα σχέδια του δεν πραγματοποιήθηκαν.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Οριστικό: Αυτός έσφαξε το ζευγάρι στην Κύπρο! Το ύπουλο σχέδιο και το μοίρασμα των ρόλων!

Η Ασπασία επέζησε και κέρδισε τη μάχη. Σήμερα συνεχίζει τον αγώνα της σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα. Τα Σημάδια για την πρόληψη του εγκλήματος Η Δρ. Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Παν/μίου Αθηνών, Αγγελική Καρδαρά προσέγγισε με ευαισθησία την υπόθεση και ενέταξε στην μελέτη της, χρήσιμες παρατηρήσεις για το ψυχό-εγκληματολογικό προφίλ του δράστη – τιμωρού. Παράλληλα προσπάθησε να αναδείξει τα σημάδια τα οποία συνοδεύουν τέτοιου είδους εγκλήματα. Στο βιβλίο της «Εγχειρίδιο εγκληματολογίας για τον αστυνομικό και δικαστικό συντάκτη» αναφέρεται αναλυτικά στην σχέση του δράστη με την εν διαστάσει σύζυγό του, η οποία θα μπορούσε να συνοψιστεί σε μια ακραία σχέση «πάθους-μίσους». Αυτό που φωτίζει η έρευνα είναι ότι το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο, άρα θα μπορούσε να προληφθεί. «Αυτό που με τρόμαζε, πέρα από την επιθετικότητά του, και όταν το σκέφτομαι ανατριχιάζω, είναι το βλέμμα του. Είχε ένα σκοτεινό βλέμμα. Ένα βλέμμα που έδειχνε ότι είναι ικανός για τα πάντα».

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share