Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τον δηλητηρίασαν, τον πυροβόλησαν και τον έριξαν στο ποτάμι. Οι αστυνομικές αρχές μόλις βρήκαν το άψυχο κορμί του, δε πίστευαν ότι…

21 Μαρτίου 2018 17:01
Τον δηλητηρίασαν, τον πυροβόλησαν και τον έριξαν στο ποτάμι. Οι αστυνομικές αρχές μόλις βρήκαν το άψυχο κορμί του, δε πίστευαν ότι…

Ήταν Δεκέμβρης του 2016, όταν κάποιοι κάτοικοι της Αγίας Πετρούπολης έκαναν μία τρομερή ανακάλυψη. Είδαν έναν μεγάλο, μαύρο σάκο να επιπλέει στον ποταμό Neva και τον έβγαλαν από το νερό. Δεν ήταν έτοιμοι όμως γι’αυτό που θα αντίκριζαν: είχε το σώμα ενός άντρα που είχε πεθάνει πολύ βiαια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη: Έτσι τελειώνει ο Εθνικός μας Ύμνος! Γιατί δεν το διδάσκουν στα σχολεία και δεν μας τον έμαθαν ποτέ!

Όταν έφτασε η αστυνομία, αναγνώρισαν γρήγορα το σώμα – ήταν ο Grigori Rasputin, ένας από τους πιο δυνατούς άντρες στον κόσμο.

Έχει πεθάνει εδώ και πάνω από 100 χρόνια αλλά η μυστηριώδης φιγούρα του ακόμα εκπλήσσει ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Η ζωή του είναι τόσο θολή και το όνομά του έχει ακουστεί σε μύθους και θρύλους που δεν ξεχνιούνται εύκολα.

Το No1 αδυνατιστικό προϊόν για το 2017! Μάθε περισσότερα!

Ήταν ταλαντούχος καλλιτέχνης, φαρμακοποιός, αμαρτωλός ή άγιος, ψυχολόγος ή μάγος μαύρης μαγείας; Αυτές και ακόμα περισσότερες ερωτήσεις παραμένουν έως και σήμερα αναπάντητες.

Ο Rasputin, του οποίου το πραγματικό επώνυμο ήταν Novikh, γεννήθηκε στο Ρωσικό κολέγιο Pokrosvkoye. Το διάσημο ψευδώνυμό του του δόθηκε πιο μετά: κάποιοι πιστεύουν πως προέρχεται από το «rasputnik» που σημαίνει “γλύψιμο” στα Ρώσικα.

Φαίνεται πως το κέρδισε με την αξία του, αφού όσο και να του άρεσε να παρουσιάζεται ως έντιμος και θρήσκος, όλοι γνώριζαν πως είχε αδυναμία στις γυναίκες και το αλκοόλ.


Παρόλο που ο Rasputin δεν είχε ποτέ θρησκευτική μόρφωση, κατάφερε να αποκτήσει τον τίτλο “άνθρωπος του Θεού” και πολλοί τον θεωρούσαν προφήτη. Η δύναμή του να γιατρεύει ήταν και αυτό που τον έκανε τόσο γνωστό στην χώρα του.


Η Ρωσίδα Αυτοκράτειρα Alexandra Fyodorovna άκουσε για τις δυνάμεις του και τον κάλεσε να βοηθήσει τον γιο της Alexi, ο οποίος έπασχε από αιμοφιλία. Τότε, δεν υπήρχαν αποτελεσματικές θεραπείες. Παρόλα αυτά όμως, ο Rasputin κατάφερε να σταματήσει την αιμορραγία του. Λέγεται πως είχε καταφέρει να αναστήσει και μία από τις υπηρέτριές της.



Η Αυτοκράτειρα εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από τον χαρακτήρα του που αποφάσισε να ζητάει την συμβουλή του όταν ήταν να παρθεί κάποια σημαντική απόφαση. Παρόλο που δεν ήξερε ούτε να γράφει, τελικά κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο δυνατούς άντρες της Ρωσίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Master Chef: Γι' αυτό ο Τζώρτζης είναι ο πιο σιχαμένος παίκτης που έχει περάσει ποτέ από ελληνικό ριάλιτι! (video)


Παρά την φήμη του, κατάφερε να πείσει την βασιλική οικογένεια πως ήταν όλα ψέματα. Ωστόσο, κάποιοι ιστορικοί πιστεύουν πως είναι πιθανό να είχε ερωτική σχέση με την Αυτοκράτειρα. Λένε πως υποσχόταν στις γυναίκες πως εάν πήγαιναν μαζί του, θα ελευθερωνόντουσαν από όλες τους τις αμαρτίες.


Ενώ ο Rasputin έμενε με την βασιλική οικογένεια, η γυναίκα του, Proskovya, και τα τρία τους παιδιά παρέμειναν στην γενέτειρά τους. Η Proskovya είχε ακούσει τις φήμες για την άντρα της αλλά δεν έδειχνε να την ενοχλούν.


Σύμφωνα με τους μύθους, ο Rasputin είχε μαγικές δυνάμεις. Κάποιοι λένε πως μπορούσε να υπνωτίσει τους ανθρώπους και να δει το μέλλον. Λένε πως είχε προβλέψει ακόμα και τον δικό του τον θάνατο και την επανάσταση που συνέβη λίγο μετά.


Όσο έπαιρνε δύναμη, αποκτούσε και εχθρούς, οι οποίοι πίστευαν πως θα οδηγούσε την χώρα στην καταστροφή της. Μετά από πολλές απόπειρες δολοφονίας, τελικά σκοτώθηκε στις 29 Δεκεμβρίου του 1916. Τον κάλεσαν σε ένα δείπνο, όπου τον δηλητηρίασαν. Όταν το δηλητήριο απέτυχε να τον σκοτώσει, τον πυροβόλησαν τρεις φορές.


Ωστόσο, παρά τις τρεις σφαίρες που δέχτηκε, κατάφερε να ξεφύγει. Τον κυνήγησαν όμως, τον χτύπησαν, τον πέταξαν σε έναν σάκο και μετά στο ποτάμι. Όταν βρήκαν το σώμα του, η έρευνα έδειξε ότι ήταν ζωντανός όταν τον πέταξαν στο ποτάμι αλλά δεν κατάφερε να ελευθερωθεί και πνίγηκε.

Έναν αιώνα μετά, το όνομα Rasputin ζει ακόμα στα μυαλά και την φαντασία πολλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Είτε ήταν ένα τέρας, είτε ένας θεραπευτής, παραμένει μία από τις πιο αινιγματικές φιγούρες του κόσμου.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share