Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μαγική εικόνα: Εικόνες από υποθαλάσσιο κόσμο που ήταν «κρυμμένος» για 120.000 χρόνια!

14 Φεβρουαρίου 2018 20:02
Μαγική εικόνα: Εικόνες από υποθαλάσσιο κόσμο που ήταν «κρυμμένος» για 120.000 χρόνια!

Δείτε το άγνωστο οικοσύστημα στην Ανταρκτική που βρισκόταν κάτω από τον παγετώνα A-68
Το κλίμα στον πλανήτη αλλάζει. Η μέση θερμοκρασία της Γης αυξάνεται. Οι πάγοι λιώνουν. Μεγάλες περιοχές που ήταν κρυμμένες για χιλιάδες χρόνια, βγαίνουν στην επιφάνεια. Μία από αυτές, αποκάλυψε τα μυστικά της σε κλιμάκιο επιστημόνων, οι οποίοι μελέτησαν έναν υποθαλάσσιο κόσμο στην Ανταρκτική, που ήταν κρυμμένος για τουλάχιστον 120.000 χρόνια, κάτω από το μεγάλο παγετώνα.

Η ομάδα των επιστημόνων, με την υποστήριξη της Greenpeace, οργάνωσε αποστολή στην περιοχή Α-68 τον περασμένο Ιούλιο. Μία πραγματικά σημαντική στιγμή, καθώς μπροστά τους αποκαλύφθηκε ένα άγνωστο οικοσύστημα, με μοναδικά πλάσματα, πολλά εκ των οποίων δεν είχαν καταγραφεί κατά το παρελθόν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - διαρροή: Αποχώρηση βόμβα απόψε από τον Άγιο Δομίνικο! Εκτός ριάλιτι το μεγάλο φαβορί;

Οι εικόνες που έδωσαν στη δημοσιότητα, μετά την επεξεργασία και αξιολόγησή τους, προέρχονται από μία επιφάνεια 2.200 τετραγωνικών μιλίων. Ο βυθός της Ανταρκτικής, που ήταν κρυμμένος για περισσότερα από 120.000 χρόνια, είχε να αποκαλύψει εκπληκτικής ομορφιάς τοπία, ψάρια και ζώα άγνωστα, αλλά και ένα περιβάλλον που δεν είχε ερευνηθεί ποτέ από το σύγχρονο άνθρωπο.

Το σημείο αυτό επεσήμαναν στις δηλώσεις τους οι επιστήμονες, λέγοντας πως οι κλιματικές αλλαγές, αν και καταστροφικές για τον πλανήτη, τούς πρόσφεραν τη μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουν άγνωστους και μοναδικούς κόσμους.

Ακολουθούν οι εικόνες από το βυθό της Ανταρκτικής, στο σημείο που για δεκάδες χιλιάδες χρόνια καλυπτόταν από το μεγάλο παγετώνα...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Σεισμική δόνηση 3,8 Ρίχτερ! Ποιοι των ένιωσαν;

Πηγή:Πρώτο Θέμα

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share