Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Η όμορφη ιστορία της Γουμένισσας μέσα από ένα «πλούσιο» φωτογραφικό υλικό

15 Αυγούστου 2017 15:47
Η όμορφη ιστορία της Γουμένισσας μέσα από ένα «πλούσιο» φωτογραφικό υλικό

Η ιστορία της Γουμένισσας μέσα από 400 ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το αρχείο του Γιώργου Πέτκου.

Σαν μια ασπρόμαυρη ταινία ξετυλίγεται η ιστορία της Γουμένισσας, σε έκθεση φωτογραφίας που φιλοξενείται στο πολιτιστικό κέντρο της περιοχής και περιλαμβάνει αρχεία από το 1900.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ταινίες τρόμου με παιδιά: Πώς είναι σήμερα οι πρωταγωνιστές που άλλοτε μας "έκοβαν" τα πόδια; (photos)

Πρόκειται για 400 φωτογραφίες από το αρχείο του Γιώργου Πέτκου, κατοίκου της περιοχής και συλλέκτη, ο οποίος έχει ψηφιοποιήσει συνολικά 20.000 φωτογραφίες με θέμα την Γουμένισσα.

«Περίπου 250 ντόπιες οικογένειες, τα τελευταία έξι χρόνια, μου εμπιστεύτηκαν φωτογραφίες συγγενών τους, προκειμένου να διασωθεί η ιστορία του τόπου μας» υποστηρίζει ο κ. Πέτκος, ο οποίος έχει δημιουργήσει και λειτουργεί την «Κιβωτό της Γούμενισσας» ένα μουσείο που αποτελεί τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Παίονες».

Στην έκθεση φωτογραφίας που θα είναι μόνιμη στο πολιτιστικό κέντρο και την οποία χρηματοδότησε ο Δήμος Παιονίας, θα εκτίθενται μέχρι τις 17 Αυγούστου και φωτογραφικές μηχανές, όπως και υφαντά της περιοχής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορμάρα και 50 η Βίκυ Κουλιανού! Δείτε το σώμα της χωρίς ρετούς!

«Θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορία και την παράδοση της Γουμένισσας. Μην ξεχνάτε άλλωστε, ότι το 1900 αριθμούσε 8.000 κατοίκους και τώρα έχει 3.500 και έχει βάλει και αυτή το “λιθαράκι” της στην ιστορία της Ελλάδας, όπως αποτυπώνεται εξάλλου και στα φωτογραφικά ντοκουμέντα» καταλήγει ο κ. Πέτκος.

Πηγή The Toc

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share