Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η απόλυτη ξανθιά που αντιγράφουν ακόμα: Μέριλιν Μονρόε ο θρύλος που συζητιέται ακόμα και σήμερα!

4 Αυγούστου 2017 17:15
Η απόλυτη ξανθιά που αντιγράφουν ακόμα: Μέριλιν Μονρόε ο θρύλος που συζητιέται ακόμα και σήμερα!

Ξανθιά. Δήθεν αθώα. Αφοπλιστικά ποθητή. Μια ιέρεια της ερωτικής επιθυμίας φτιαγμένη από αμαρτία και σελιλόιντ. Ξημερώματα της 5ης Αυγούστου του 1962, η Μarilyn Monroe βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στο Λος Άντζελες, δίπλα σε άδεια μπουκαλάκια βαρβιτουρικών. Ήταν μόλις 36 χρονών. Στην έκθεση του ιατροδικαστή θα έγραφε "αυτοκτονία".

Στα 55 χρόνια που πέρασαν από τότε, η Marilyn θα γινόταν μύθος, λατρεία, εμμονή, το απόλυτο, διαχρονικό σύμβολο του σεξ. Το look, τα ρούχα, τα μαλλιά, το μακιγιάζ της, το στιλ, οι πόζες που έπαιρνε στο φακό, θα στοίχειωναν τις στρατιές των γνωστών ή λιγότερο γυναικών της show biz – ηθοποιοί, στάρλετ τραγουδίστριες, μοντέλα, ξανθιές, μελαχρινές, διάσημες και wannabees, πολλές θέλησαν να γίνουν Μarilyn, σχεδόν όλες το προσπάθησαν. Κάποιες, πετυχημένα.

Το 1985,η Madonna στο Μaterial Girl ήταν η πρώτη που μιμήθηκε την Μonroe , γυρίζοντας μια παρωδία, ουσιαστικά, μιας από τις γνωστές σκηνές στην ιστορία του κινηματογράφου – αυτής στο Οι άντρες προτιμούν τις ξανθιές, όπου η Μarilyn τραγουδά για διαμάντια και κορίτσια. Παρότι η Μadge, θα δήλωνε αργότερα, πως δεν ήθελε ποτέ να συγκριθεί με την Μonroe, το επιχείρησε πολλές φορές – μία για το εξώφυλλο του Vanity Fair.

Η Kylie Minogue ήταν η Μarilyn στο βίντεοκλίπ της 2 Ηearts, και η Christina Aguilera στο Αint Νο Οther Man. Η Christina, έγινε η απόλυτη ξανθιά, για το εξώφυλλο του αλμπουμ της Βack to Basics αλλά και για το τολμηρό εξώφυλλο του GQ, τον Ιουνιο του 2006.

Τον Ιανουάριο του 2008, η Lindsay Lohan, απέτισε φόρο τιμής στο είδωλό της, αναπαριστώντας την τελευταία γυμνή φωτογράφιση της Monroe, το περίφημο The Last Sitting, για το Νew York Magazine, με τον Βert Stern – τον φωτογράφο, που είχε τραβήξει το πρώτο φιλμ. Kι έκανε το ίδιο για το Playboy, ποζάροντας αυτή τη φορά,στα κόκκινα βελούδα ως Norma Jean Baker . Το πρώτο cover girl, στο πρώτο τεύχος του ιστορικού περιοδικού.

Η Charlize Theron ήταν μια μυστηριώδης, αινιγματική - αλλά πάντα αισθησιακή Μarilyn - σ' ένα υψηλής αισθητικής ασπρόμαυρο πορτραίτο για το Madame Figaro. Μια αλλιώτικη, πολύ ξανθιά, πολύ εύθραυστη Αngelina Jolie μιμήθηκε την – επίσης γνωστή φωτογράφιση της πεθαμένης σταρ στο περιοδικό The Look, το 1961 – και το αποτέλεσμα ήταν εκθαμβωτικό.

Η Britney Spears είναι λένε σχεδόν εμμονική με την Μarilyn – ζητά πάντα μια συλλογή με τις ταινίες της να είναι διαθέσιμη στα ξενοδοχεία όπου μένει, επισκέπτεται τακτικά τον τάφο της Μonroe και έχει ζητήσει να ταφεί στο ίδιο νεκροταφείο. ως Norma Jean Baker. Πόζαρε ως "απόλυτη ξανθιά" για το Esquire, το 2003.


Φλας, δημοσιότητα, αλκοόλ, και μια υπερβολική δόση χαπιών– η Αnna Nicole Smith ζωντάνεψε το Μarilyn look για την Guess και για άλλα διαφημιστικά και πέθανε σαν κι εκείνη. Όταν ζούσε, είχε δηλώσει "Λατρεύω την Μarilyn. Νιώθω έναν ανεξήγητο δεσμό μαζί της".

Ξανθιά, σέξι, γεμάτη καμπύλες – Scarlett Johansson έκοβε την ανάσα στα εξώφυλλο του Εsquire και του Ιnterview, ή ποζάροντας για την διαφημιστική καμπάνια επώνυμου αρώματος- αλλά κάθε ομοιότητα σταματάει εδώ-"Νομίζω", δηλώνει η Scarlett , "πως η Μonroe ήταν μια απίστευτα όμορφη και πολύ υποτιμημένη ηθοποιός - ήμουν από μικρή μεγάλη της θαυμάστρια. Έχω πολλά κοινά μαζί της, σίγουρα όμως η σύγκριση είναι άνιση".

Όταν η Michelle Williams κλήθηκε να ενσαρκώσει το απόλυτο sex symbol στην ταινία, Επτά Ημέρες με την Μέριλιν, μελέτησε πολύ τις κινήσεις και την ομιλία της Μonroe, με ειδικούς δασκάλους - όμως στο εξώφυλλο της Vogue μοιάζει μάλλον, με ένα φτωχό, μουντό αντίγραφό της γυναίκας που είχε το παρατσούκλι "Στραντιβάριους του Σεξ".

Η Lady Gaga, είχε μια "Μarilyn στιγμή"

ενώ η Paris Hilton έχει δηλώσει με περισσό θράσος πως "κάθε εποχή έχει μια απόλυτη ξανθιά, Μετά την Μarilyn και την πριγκίπισσα Diana, αυτή είμαι εγώ".

Ως Μarilyn πόζαρε η Nicole Kidman για το Bazaar και η μελαχρινή (!) Christina Ricci, για το Premiere.

Και ακόμα η Νaomi Watts για το West East, η Kelly Osbourne για το People, η Miley Cyrus για τη γερμανική Vogue και η (επίσης, σε γενικές γραμμές μελαχρινή) Kim Kardashian για τη βραζιλιάνικη Vogue τον Μάιο του 2015.

Ως Marilyn πόζαρε η Jessica Simpson για το Εsquire, η Kate Upton για το Muse, η Κate Moss για το W και για το Νew York Magazine και η Beyonce για το OUT.

Μια Μonroe "συνάντησε" και πάλι έναν Κennedy όταν η Drew Barrymore φωτογραφήθηκε για το George, το περιοδικό που διηύθυνε ο John, ο γιος του προέδρου, πριν πεθάνει σε τραγικό δυστύχημα με το αεροπλάνο του.

Ήταν τολμηρό, αλλά όχι όταν μια μελαμψή super star της pop απ’τα Barbados, μεταμορφώθηκε σε λευκή, ξανθιά αμαρτία για τη Vogue. Γιατί πάντα θες να γίνεις Μarilyn – ακόμα και όταν σε λένε Rihanna.

πηγή:ladylike.gr

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share