Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Η τραγωδία που συγκλόνισε το Πανελλήνιο! Υγρός θάνατος για 21 μαθήτριες από το Γυμνάσιο Σπηλίου που πνίγηκαν στη Γεωργιούπολη! (PHOTOS)

4 Μαΐου 2015
Η τραγωδία που συγκλόνισε το Πανελλήνιο! Υγρός θάνατος για 21 μαθήτριες από το Γυμνάσιο Σπηλίου που πνίγηκαν στη Γεωργιούπολη! (PHOTOS)
Μνήμες για μια από τις χειρότερες τραγωδίες που καταγράφηκαν στην Κρήτη με θύματα 21 νεαρές μαθήτριες θα ξυπνήσουν σήμερα...

Στις 4 Μαϊου του 1972. 21 μαθήτριες του γυμνασίου Σπηλίου Ρεθύμνης βρήκαν τραγικό θάνατο στη θάλασσα της Γεωργιούπολης Χανιών, όταν 27 συνολικά μαθήτριες επιβιβάστηκαν χωρίς να συνοδεύονται από καθηγητή στη μηχανότρατα «Δύο Γιώργηδες» και τραγουδώντας ανοίχτηκαν στα βαθιά.

Έπειτα από 15 λεπτά πλεύσης ο κινητήρας έσβησε, ένα κύμα χτύπησε την κουπαστή, πανικοβλήθηκαν οι μαθήτριες, μετακινήθηκαν από τη μια πλευρά στην άλλη, με αποτέλεσμα το σκάφος να ανατραπεί και να βυθιστεί.

Έξι μαθήτριες που δεν μπερδεύτηκαν στα δίχτυα και έμειναν στην επιφάνεια κατάφεραν να σωθούν.



Πνίγηκαν οι εξής 21, ηλικίας 13-15 ετών: Δουλγεράκη Ευαγγελία, Δουλγεράκη Αιμιλία (δίδυμες αδελφές!!!) Δουλγεράκη Αικατερίνη (εξαδέλφη τους!), Φουσταλιεράκη Αμαλία, Σειραγάκη Αικατερίνη, Λογιάκη Αικατερίνη, Μαρκουλιδάκη Αννα, Μπιζιριαννάκη Ελένη, Παγκάκη Ολυμπία, Παπαδάκη Αννα, Χατζηδάκη Γαρυφαλλιά, Τσαγκαράκη Βάσω, Θεοδοσάκη Χρυσή Κυριακάκη Μαργαρίτα, Κουμεντάκη Αικατερίνη, Τσιγδινού Μαρία, Στρατηδάκη Ειρήνη, Παπαδάκη Μαρία, Σειραγάκη Μαρία, Λιμάκη Ιωάννα, και Λαγουδάκη Θεοδοσία.

Για τον πνιγμό των 21 κοριτσιών, κρίθηκε «ένοχος ανθρωποκτονιών κατά συρροή εν συνειδήσει», ο λεμβούχος Ν. Κορδατζάκης και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών, « ΄Ενοχοι …άνευ συνειδήσεως» κρίθηκαν οι καθηγητές Ιω. Τσαγκαράκης και Στυλιανή Στυλιανουδάκη (φυλάκιση 18 μηνών), ενώ οι Ι. Χαριτζόπουλος και Ζωή Ριτσάτου- Παπαδάκη ένα έτος με αναστολή.

Πηγή: creteplus.gr

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share