Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Είσαι αρκετά... έ - beer- ος;;; Αυτές είναι οι καλύτερες μπυραρίες στην Αθήνα!

12 Ιανουαρίου 2014
Είσαι αρκετά... έ - beer- ος;;; Αυτές είναι οι καλύτερες μπυραρίες στην Αθήνα!

Που να πιεις τη μπύρα σου στην Αθήνα... Μερικές από τις καλύτερες προτάσεις στην πόλη...

DEUTSCHE ECKE

Από το 2009, ο χώρος που ισορροπεί ανάμεσα σε βρετανική pub και βαυαρική μπυραρία είναι ένα από τα πιο αγαπημένα spots για τους φίλους της μπύρας και όχι μόνο. Chimay, Veltins, Pilsner Urquell και πολλές άλλες σου... κλείνουν πονηρά το μάτι, συνοδευόμενες με τα απαραίτητα εδέσματα, με πιάτα ημέρας και homemade σπεσιαλιτέ. Φυσικά, πάντοτε παίζουν και cocktails με μπύρα, όπως τα Bamberg Whiskey και το Stout XO που πραγματικά αξίζει να δοκιμάσεις!

Λ. Παπάγου 126, Ζωγράφου, τηλ. 210 7774706

EN AIΘΡΙΑ

Σε ένα αρχοντικό του 1930 που είναι σήμα κατατεθέν για την περιοχή, ζωγραφισμένο όλο στο χέρι από την Αγγλίδα καλλιτέχνη Sophie (που επιμελήθηκε από τον κατάλογο μέχρι τους τοίχους με έθνικ και λαογραφικά μοτίβα), θα δοκιμάσεις εντυπωσιακή ποικιλία από δροσερές μπύρες και καλομαγειρεμένους μεζέδες. Οι 100 ετικέτες από όλον τον κόσμο και οι 6 διαφορετικές βαρελίσιες θα σε βάλουν σε ευχάριστα διλήμματα, αν και μπορείς να επιλέξεις κάποια από τις ανερχόμενες Ελλήνων μικροπαραγωγών όπως η Honey Golden Ale από την Εύβοια ή η Mary Rose με φρουτένια επίγευση. Όσο για το μενού, εκτός από τα all time classic λαχταριστά λουκάνικα που έρχονται σε ποικιλία, τα mini σουβλάκια, οι φτερούγες κοτόπουλου και οι χοντροκομμένες, χειροποίητες τηγανητές πατάτες με μυστικό κάρι θα κλέψουν την παράσταση!

Βρυούλων 4 & Πλ. Πατριάρχου, Ν. Φιλαδέλφεια, τηλ. 210 2582751

BRAUHAUS

Όποια ώρα της ημέρας κι αν επιλέξεις αυτή την ατμοσφαιρική μπυραρία στη Ν. Φιλαδέλφεια, είναι σίγουρο ότι θα σε αποζημιώσει. Στεγάζεται σε ένα αρχοντικό του 1928 και μετατράπηκε με μεράκι σε ζεστό και ατμοσφαιρικό στέκι όπου θα βρεις μεγάλη ποικιλία σε μπύρες από όλον τον κόσμο -και 5 διαφορετικές βαρελίσιες που σερβίρονται και σε εντυπωσιακά συσκευασίες βαρελάκια των 5 λίτρων! Το menu του απαρτίζεται από βαυαρικές σπεσιαλιτέ με μεσογειακές πινελιές που τις κάνουν ακαταμάχητες. Εκτός από δημιουργικές σαλάτες και λαχταριστά ορεκτικά, προτείνουμε το κότσι μαγειρεμένο με μέλι που λιώνει στο στόμα και ικανοποιεί κάθε γευστική αναζήτησή σου.

Λεωφ. Δεκελείας 67, Ν. Φιλαδέλφεια, τηλ. 210 2510777

MOLLY MALONE'S

Η γνήσια Irish pub έχει δημιουργήσει τους δικούς της πιστούς φίλους. Και όχι άδικα, αν αναλογιστεί κανείς πως εδώ βρίσκεις μπύρες όπως Guinness και Kilkenny, αλλά και πιάτα όπως κρεατόπιτα με μοσχάρι και μπύρα Guinness, σπιτικό μοσχαρίσιο μπιφτέκι Molly's αλλά και τις γιγαντιαίες ποικιλίες.

Γιαννιτσοπούλου 8, Γλυφάδα, τηλ. 210 8944247

KOMHΣ
Το τριώροφο νεοκλασικό στην περιοχή των Ά. Πατησίων με την όμορφη αυλή αποτελεί μια από τις πιο γνωστές επιλογές για μπύρες σε όλη την Αθήνα (παρότι δεν το χαρακτηρίζεις μόνο σαν μπυραρία). Από το 1990, περίπου 55 προτάσεις έρχονται να δέσουν με τις ποικιλίες γερμανικών λουκάνικων, το ψαρονέφρι με πατάτες φούρνου αλλά και την καταπληκτική κρητική μυζηθρόπιτα της Αριστέας που παρασκευάζεται με χειροποίητο φύλλο. Στα plus και η μουσική σκηνή στον επάνω όροφο, με συχνά lives.

Λασκαράτου 20, Ά. Πατήσια, τηλ. 210 2112135

JAMES JOYCE

Το... δημιούργημα τριών Ιρλανδών λειτουργεί εδώ και περίπου πέντε χρόνια, και είναι μια pub στην οποία βρίσκεις σχετικά λίγες ετικέτες μπίρας αλλά ποιοτικές. Μπορείς να τις συνδυάσεις με fish & chips, λουκάνικα Ιρλανδίας, σπιτικά burgers και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες επιλογές, με ιρλανδικές κυρίως επιλογές! Η μουσική κινείται σε soft rock στυλ, ενώ στα extra του James Joyce είναι πως σερβίρει και καφέ.

Άστιγγος 12, Μοναστηράκι, τηλ. 210 3235055

ΒΕΕRTUOSO

Για τους λάτρεις της εκλεκτής μπύρας αλλά και τους απαιτητικούς της γεύσης, το beer restaurant του Αλίμου είναι κάτι παραπάνω από ιδανικό. Σε κερδίζει με τη ζεστή του ατμόσφαιρα, την επιβλητική πέτρα και τον τρόπο σερβιρίσματος της κάθε μπύρας στο δικό της ποτήρι. Και επειδή μια μπύρα από μόνη της δεν είναι ποτέ αρκετή, την πλαισιώνουν μεσογειακές συνταγές και κλασικά συνοδευτικά πιάτα του αγαπημένου ποτού, φυσικά από τα καλύτερα και πιο φρέσκα υλικά της αγοράς.

Λεωφ. Ποσειδώνος 38, Άλιμος, τηλ. 210 9836550

BARREL HOUSE

Το ευχάριστο περιβάλλον, η άριστη ποιότητα και οι πάνω από 80 ετικέτες μπύρας (και 8 βαρελίσιες), είναι τα δυνατά χαρτιά του Barrel House στην Αργυρούπολη. Πολλές οι επιλογές και σε μοναστηριακές (Gulden Draak και πολλές άλλες), ενώ από το μενού ξεχωρίζουν το κλασικό γερμανικό κότσι, η προσεγμένη ποικιλία γερμανικών λουκάνικων και το πλούσιο πιάτο κρεατικών (mix grill). Σπεσιαλιτέ το χοιρινό σπαθάτο. Στα plus το άψογο service, τα ιδιαίτερα μουσικά ακούσματα (blues, jazz, funk, rock) και το παρεΐστικο κλίμα.

Μ. Γερουλάνου & Ελ. Βενιζέλου 36, Αργυρούπολη, τηλ. 210 9606060

ARCH BEER HOUSE

Ένα... γερμανικό σαλέ «προσγειώθηκε» σε μια από τις κεντρικότερες πιάτσες του Περιστερίου! Αποτέλεσμα; Ο μαγικός χώρος του Ζύθου άνοιξε, ο συνδυασμός πέτρας, ξύλου και βιτρό προσέδωσε στο χώρο την απαραίτητη ζεστασιά που άμεσα τον καθιέρωσε ως στέκι, και οι rock μουσικές δεν άργησαν να αποκτούν ολοένα και περισσότερους πιστούς θαυμαστές! Στο Arch Beer House θα βρεις περισσότερες από 100 ετικέτες μπύρας και πάνω από 9 draught, ποικιλία από διάφορες κροκέτες και κρεατικά, burgers με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες, club sandwich και πλατό νόστιμων αλλαντικών και τυριών. Τα τακτικά events και οι καθημερινά εναλλασσόμενοι djs θα σε κάνουν να το αναζητήσεις ξανά και ξανά, ενώ πάντοτε απολαμβάνεις μερικές από τις καλύτερες και πιο σπάνιες μπύρες που μπορείς να συναντήσεις στην Αθήνα!

Εθν. Αντιστάσεως 91-93, Περιστέρι, τηλ. 210 5752992

BARLEY CARGO

Στον πολυσύχναστο δρόμο της Κολοκοτρώνη, τσίγκινοι, πολύχρωμοι τενεκέδες έχουν μετατραπεί σε τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο και ροκ μουσική, που φτάνει μέσα από το βιομηχανικού στυλ μπάρ, πλανιέται στην ατμόσφαιρα. Ετοιμάσου να ζαλιστείς από την απίστευτη ποικιλία σε μπύρες (200 διαφορετικά είδη) και τους μυρωδάτους μεζέδες, σε πραγματικά χαμηλή τιμή, που πηγαινοέρχονται μέσα-έξω και θα σου ανοίξουν σίγουρα την όρεξη - μπουκιές κοτόπουλο, μανιτάρια με μυρωδικά κλπ!

Κολοκοτρώνη 6, Αθήνα, τηλ. 210 3230445

THE SILLY WIZARDS

Άρωμα ζύθου & Ιρλανδίας στην Αγία Παρασκευή στην pub με τα πράσινα χρώματα. Αρκετές ετικέτες και πάρα πολύ καλό φαγητό!

Πελοποννήσου 79, Αγ. Παρασκευή, τηλ. 210 6543908

BIBERE

Απόλαυσε την αγαπημένη σου μπύρα στον μεγάλο, διακοσμημένο με ξύλινο χώρο του, με επιλογές ανάμεσα σε 70 ετικέτες και 5 βαρέλια, ενώ η πλήρης κουζίνα του θα σε ικανοποιήσει και με το παραπάνω. Draft, Trappiste, Abbey style, Biere de Garde, Lager, Pils και κάθε άλλο είδος μπύρας θα το βρεις εδώ, μαζί με ξεχωριστά εδέσματα όπως κότσι, ποικιλίες, γερμανικά brezel, μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες, κοτόπουλο, μπιφτέκι, σολομό σχάρας και αρκετές άλλες προτάσεις.

Πλ. Κανάρη 5, Πασαλιμάνι, τηλ. 210 4110004

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Μπυραρίες

Ροή ειδήσεων

Share