Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Via Piada: Street food με ιταλικό ταπεραμέντο στην καρδιά της Αθήνας

2 Ιανουαρίου 2018 15:23
Via Piada: Street food με ιταλικό ταπεραμέντο στην καρδιά της Αθήνας

Το αγαπημένο μας στέκι για ιταλικό street food, Via Piada, βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, επί της Αγίας Ειρήνης, και μας υποδέχεται με το νέο project του γνωστού Ιταλού chef και επιχειρηματία Salvatore Andolina, ιδιοκτήτη και των γνωστών «Sale Bianco» και «Εnoteca da Salvatore».

Ένας καινοτόμος χώρος με industrial minimal αισθητική "ντυμένος" στο μεγαλύτερο μέρος του από λευκό μάρμαρο. Ξεχωρίζει το τεράστιο μπαρ, η μεγάλη βιτρίνα με τα ιταλικά αλλαντικά και τυριά και τα διαφορετικά stations, με τους φρέσκους χυμούς, τα γλυκά και τα ιταλικά ολόφρεσκα παρασκευάσματα. Όλα αυτά μοιάζουν να έχουν γίνει πολύ μελετημένα υποστηρίζοντας απόλυτα το "ψαγμένο" concept του πρωτοποριακού σεφ, δηλαδή το αυθεντικό premium Ιταλικό street food.

Στο all day μενού του είδαμε ολόφρεσκα, χειροποίητα, με την αυθεντική συνταγή της Μοντένα, piadinas και tigelle σε διάφορες παραλλαγές, που φτιάχνονται με ειδικό ιταλικό αλεύρι στο παρασκευαστήριο, ψήνονται μπροστά μας και "γεμίζουν" με τα εκλεκτά (χωρίς γλουτένη) ιταλικά αλλαντικά και τυριά. Επίσης μπορούμε να απολαύσουμε, χειροποίητα ζυμαρικά, τη γνωστή ιταλική φοκάτσια, σαλάτες και πιάτα ημέρας!

Φυσικά δεν μπορούμε να παραλείψουμε τα γλυκά. Ανακαλύψαμε στις βιτρίνες λαχταριστά μπριός και cannoli, φρέσκα κρουασάν, γλυκές τάρτες, cheesecake, muffins και φυσικά ιταλικό soft παγωτό. Αυτά περιλαμβάνει το "ψαγμένο" γευστικότατο μενού του, το οποίο μάλιστα είναι και value for money.

Αλλά, δεν θα μπορούσε να λείπει και το brunch! Ο σεφ μας προτείνει να συνοδεύσουμε τον καφέ μας ή τον φυσικό χυμό μας με μια ομελέτα ή οποιοδήποτε από τα φρέσκα παρασκευάσματα που φτιάχνονται καθημερινά. Ακόμα και αν είμαστε αναποφάσιστοι μας προτείνουν συνδυασμούς ανάλογα με το γούστο μας.

Tip: Όλα αυτά μπορείτε να τα απολαύσετε και στο χώρο σας καθώς διαθέτει και delivery!!! Απλά καλέστε τους (Τ. 210 3212222) και ζητήστε να μάθετε τα πιάτα ημέρας ή τις προτάσεις τους για brunch.

Highlights:

  • Στην μαρμάρινη λευκή μπάραόπου υπάρχει και wine dispenser θα απολαύσετε ιταλικά, ελληνικά και γαλλικά εκλεκτά κρασιά, ενώ καθημερινά (από τις 18:00) θα απολαύσετε το aperitivo σας.
  • Ονέος βραβευμένος ιταλικός καφές, εισαγωγή του ίδιου για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ωράριο: Δευτέρα-Πέμπτη 07:00 - 22:00 και Παρασκευή-Κυριακή 07:00-00:00
Διεύθυνση: Αγίας Ειρήνης 13, Αθήνα, Τ. 210 3212222
FB: VIA PIADA, Instagram: viapiada

Ρεπορτάζ/Κείμενο: Γεωργία Καλαντζή, Φωτογραφίες: Μαρία Χατζηιωαννίδου

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share