Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Γαλοπούλα, Μία μόνιμη θέση στο τραπέζι σας!

8 Οκτωβρίου 2018 12:25
Γαλοπούλα, Μία μόνιμη θέση στο τραπέζι σας!

Αποτελεί τροφή με χαμηλά λιπαρά και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο υγιεινές και θρεπτικές επιλογές. Η γαλοπούλα ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, ξεχωρίζει για την υψηλή διατροφική της αξία καθώς περιέχει πρωτεΐνες υψηλού βιολογικού ενδιαφέροντος αλλά και πολλές βιταμίνες, όπως Β6, Β3, Β2 και Β12.

Την τελευταία περίοδο, η κατανάλωση της γαλοπούλας διευρύνεται σημαντικά εξαιτίας και των νόστιμων συνταγών που μπορεί κανείς να ετοιμάσει. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι για πολλά χρόνια η γαλοπούλα, αποτελούσε κρέας των Χριστουγέννων και δεν έμπαινε στις κουζίνες των σπιτιών, το υπόλοιπο έτος.

Παράλληλα, πέρα από άλλα σημαντικά θετικά στοιχεία για την υγεία που έχει να παρουσιάσει η γαλοπούλα, βοηθάει σημαντικά στη σωστή ανάπτυξη και λειτουργία του οργανισμού καθώς περιέχει 74% εύπεπτες πρωτεΐνες, ενώ είναι πλούσια και σε βασικά αμινοξέα. Ακόμη, ο ψευδάργυρος αυξάνει την άμυνα του οργανισμού, ενώ το φώσφορο και το μαγνήσιο δρουν καταπραϋντικά και ηρεμιστικά, μειώνοντας τους πονοκεφάλους και τις ημικρανίες.

Το κρέας της γαλοπούλας, παρέχει από 120 έως 240 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, ανάλογα με το εάν καταναλώνεται με ή χωρίς το δέρμα της. Γενικά αποτελεί μια από τις πιο διαιτητικές επιλογές κρέατος χάρη στη χαμηλή περιεκτικότητά της σε λίπος και χοληστερίνη. Η ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, αποτελεί τη μοναδική εταιρεία που διαθέτει φρέσκια ελληνική γαλοπούλα όλο το χρόνο και μάλιστα μεγαλώνουν με ζωοτροφές πιστοποιημένες από τον Agrocert για 100% φυτική διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κρέας της γαλοπούλας είναι μαλακό και εύπεπτο ενώ είναι εξαίρετο συμπλήρωμα φυτικών τροφών.

Ποσότητα ανά 100g Γαλοπούλας
Θερμίδες (kcal) 188
Λιπίδια 7 g
Χοληστερόλη 109 mg
Νάτριο 103 mg
Κάλιο 239 mg
Υδατάνθρακες 0,1 g
Φυτικές ίνες 0 g
Ζάχαρη 0 g
Πρωτεΐνη 29 g
Βιταμίνη A 39 IU
Ασβέστιο 14 mg
Σίδηρος 1,1 mg
Βιταμίνη D 15 IU
Βιταμίνη B6 0,6 mg
Βιταμίνη B12 1 µg
Μαγνήσιο 30 mg

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share